سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



پیروزی دوباره حزب عدالت و توسعه در ترکیه و ایجاد فرصت ها


با توجه به اینکه حزب عدالت و توسعه بیشترین کرسیهای مجلس را در دست دارد ، انتخاب اسماعیل قهرمان قطعی به نظر می رسد.
عمر چلیک سخنگوی حزب حاکم ترکیه اعلام کرد که این حزب پس از انجام رایزنی هایی در شورای مرکزی تصمیم گرفت ، اسماعیل قهرمان نماینده استانبول را به عنوان نامزد ریاست مجلس معرفی کند.
انتخابات دهم آبان 1394 ترکیه موجب بازگشت دوباره حزب عدالت و توسعه (AKP) به قدرت شد.
در این انتخابات آراء حزب عدالت و توسعه به نسبت انتخابات هفدهم خرداد (5 ماه قبل) چهار و نیم میلیون رای افزایش یافت. نتیجه انتخابات اخیر موجب شد تا حزب عدالت و توسعه این بار با کسب 317 کرسی (از مرز 276 کرسی لازم برای تشکیل دولت تک حزبی) عبور نماید.
این میزان کرسی به این معنی است که حزب عدالت و توسعه همانند سه دوره قبل برای تشکیل دولت نیازی به ائتلاف با دیگر احزاب نداشته و دوباره دولت تک حزبی به ریاست احمد داوداوغلو رهبر حزب عدالت و توسعه تشکیل خواهد شد.
در حالی که میزان آراء داده شده به حزب عدالت و توسعه برای هیچ یک از موسسات نظرسنجی داخلی و خارجی و حتی برای مسئولان خود حزب عدالت و توسعه نیز قابل پیش بینی نبود، اقدام مردم این کشور در حمایت قاطعانه از حزب عدالت و توسعه و رهبر معنوی آن رجب طیب اردوغان می تواند دربردانده معانی و مفاهیم عمیق سیاسی و اجتماعی در جامعه ترکیه باشد.
حمایت گسترده مردم مسلمان ترکیه از اردوغان و داوداوغلو نشانگر عدم تمایل آنان به ادامه بی ثباتی سیاسی، اقتصادی و ناامنی در کشور می باشد. اگر چه ممکن است مردم انتقاداتی نسبت به برخی سیاست های داخلی این حزب، خصوصا در ارتباط با همسایگان و علی الخصوص در مورد بحران سوریه داشته باشند، لیکن رویکرد توسعه ای این حزب و ارتقاء جایگاه سیاسی و اقتصادی ترکیه در خارج از کشور طی 13 سال اخیر، عامل مهمی در گزینش مجدد حزب عدالت و توسعه توسط مردم این کشور بوده است.
کارشناسان سیاسی معتقدند که از منظر روابط جمهوری اسلامی ایران با ترکیه نیز واضح است که در جریان حاکمیت 14 ساله حزب عدالت و توسعه روابط دو کشور در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی پیشرفت چشمگیری داشته و دامنه همکاری به حدی بوده است که شاید به راحتی بتوان گفت که روابط دو کشور در هیچ زمانی در تاریخ به این حد نزدیک و صمیمی نبوده است.
لذا به استناد همین سابقه همکاری است که حمایت های ترکیه در سال های حاکمیت اردوغان و دوستانش در ترکیه از جمهوری اسلامی ایران به وی‍ژه در دوران تحریم های ظالمانه آمریکا و غرب علیه ایران در موضوع فعالیت های هسته ای صلح آمیز کشورمان، هرگز توسط ایران فراموش نخواهد شد.
البته همین امر موجب شده است تا بستر لازم برای گسترش روابط در دوران پسا تحریم فراهم شود و اصولا دو کشور بایستی با ایجاد مکانیزم های خاص ضمن رفع مشکلات و اختلاف نظرات شریک اصلی تجاری یکدیگر باشند.
سابقه همکاری دو کشور تا پیش از بحران سوریه همچنان سیری صعودی داشت و مقامات دو کشور در طی سال های پس از شکل گیری بحران سوریه نیز تلاش کردند تا روابط دو جانبه را از اختلاف مواضع دو کشور در خصوص این بحران جدا و مانع فاصله گرفتن دو کشور از یکدیگر شوند.
به اعتقاد این کارشناسان ، به نظر می رسد واگرایی به جای همگرایی در روابط ایران و ترکیه، دو دولت قدرتمند منطقه طرحی است که دشمنان قرابت دو کشور و در راس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی پیگیر آن می باشند.
البته در همین دوره سه چهار ساله اخیر نیز رهبران دو کشور با تدبیر و درایت کافی به این مساله پرداختند و با راهکارهایی که اتخاذ کردند توانستند روابط دو جانبه را از مباحث اختلافی در مساله سوریه جدا کنند و همکاری های همه جانبه را به پیش ببرند.
اکنون که بحران سوریه به یکی از بزرگترین چالش های بین المللی تبدیل شده و موجب ورود ابرقدرت ها به این مساله شده است و همه کشورهای دخیل در این بحران به ضرورت حل مسالمت آمیز و سیاسی آن تاکید دارند، فرصت خوبی برای آغاز رایزنی های جدی بین ایران و ترکیه به منظور حفظ منافع جهان اسلام و منطقه به وجود آمده است.
با این همه به نظر می رسد اختلاف نظر ایران و ترکیه به حدی بغرنج نباشد که دشمنان قرابت دو کشور آن را برجسته کرده اند. زیرا رهبران هر دو کشور بزرگ و قدرتمند ایران و ترکیه به این امر واقفند که آرامش و توسعه منطقه تنها در سایه تداوم همکاری و همیاری این دو کشور ممکن می باشد.
لذا به نظر می رسد که این دو کشور خواهند توانست در چارچوب اصول حمایت از استقرار صلح و ثبات در منطقه، مخالفت با هر نوع تروریسم، دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها به همکاری های گسترده تر خود نیز ادامه دهند.
به هر حال کارشناسان، بازگشت مجدد حزب عدالت و توسعه به قدرت در ترکیه در کنار تحولات مثبت دیگری که در این کشور و منطقه روی داده است را به فال نیک گرفته، واقعه ای که می تواند موانع مصنوعی که بر سر راه همکاری های ایران و ترکیه ایجاد شده بود را از میان بردارد و منجر به شکوفایی بیشتر استعدادها و ظرفیت های این دو کشور بزرگ مسلمان منطقه شود.
خاورم**7074**1586

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
کاهش محبوبیت حزب عدالت و توسعه ترکیه