سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



عالمی که انسان نام گرفت/ انسان همان چیزی است که می‌خورد - قسمت پنجم


عالمی که انسان نام گرفت/ انسان همان چیزی است که می‌خورد - قسمت پنجمآخرین خبر/ مهمترین و ضروری ترین علم آن است که برای حیات، نشاط و توانایی انسان، اساسی ترین مطالب را دارا باشد.به همین منظور قصد داریم مطالبی شامل سه بعد انسان شناسی (جسم‌شناسی، ذهن شناسی و روح شناسی)را با زبانی ساده تقدیمتان کنیم. باشد که راه گشا باشد.
لینک قسمت قبل 
بهترین‌ها و بدترین‌ها:

در اولین تقسیم‌ بندی به غذا‌‌هایی اشاره می‌کنیم که به خودی خود مضر نیستند بلکه به واسطه‌ی ظرف‌هایی که درون آن‌ها پخته شده‌اند مضرند:
غذاهایی که به واسطه‌ی اشعه‌های مخرب در مایکروفرها گرم و آماده می‌گردند که موجب انواع سرطان‌ها می‌شوند؛ و یا غذاهایی که در ظرف‌هایی که به واسطه‌ی فشار و حرارت بالا به سرعت آماده می‌گردند مثل زودپزها و یا غذاهایی که در روغن با حرارت بسیار سرخ می‌شوند که در هر سه مورد بیشتر مواد مفید و ویتامین‌ها از بین رفته و تنها رنگ و مزه‌ای از آن باقی می‌ماند، که به مرور زمان باعث انواع بیماری‌ها خواهد شد. باید گفت که می‌توان به جای زودپز از آرام پز استفاده کرد چون هر چه غذا دیرتر پخته شود مواد مؤثره‌ی بیشتری در آن باقی خواهد ماند. و یا به جای سرخ کردن می‌توان از بخار پز کردن استفاده نمود و یا بعد از آب پز شدن در روغن با حرارت کمتر تفت داد و یا اینکه غذا را مستقیماً با آتش کباب کرد زیرا هر چقدر غذا در دمای متعادل‌تری پخته شود مواد بیشتری در آن باقی خواهد ماند و می‌توان به جای مایکروفر، ظروف لعاب دار تفلون، استیل، آلومینیوم و پلوپز‌های برقی که موجب ورود سرب به غذا و کم خونی می‌شود و سرطان‌زا هستند از ظرف‌های سنگی، رویی و مسی که آهن غذا را تأمین می‌کنند و باعث خوش طعمی غذا و ضد عفونی شدن آن می‌گردند استفاده نمود. (باید توجه داشت یکی از عمده‌ترین بیماری‌های جهان کم خونی و کمبود آهن می‌باشد.)
در تقسیم بندی دیگر، غذا‌هایی مطرح می‌شوند که به واسطه‌ی دمای بسیار کمتر از حد طبیعی بسیاری از مواد‌شان را از دست می‌دهند: مثل غذا‌های فریزری. بهتر است که حداقل برای نگهداری مواد غذایی از یخچال استفاده شود نه از فریزر و یا اینکه غذا تازه به تازه خریداری و مصرف گردد، تا نیاز به انبار کردن در فریزرها نباشد.
همچنین غذاهایی که به واسطه‌ی مواد نگهدارنده (بنزوات سدیم) و یا به واسطه‌ی افزودنی‌های تزئینی، رنگی و شیمیایی مضر، برای بدن مسئله سازند: مانند قندها و شکر ها، کنسرو‌ها و کمپوت ها، شکلات‌ها و شیرینی ها، پفک‌ها و چیپس ها. که در عوض قند‌ها و آبنبات‌ها می‌توان از کشمش و خرما، در عوض شکلات‌ها، از توت خشک و انجیر، در عوض شکر، از عسل، شکر قرمز (چغندر یا نی شکر)، شیره‌های متنوع مثل شیره‌ی انگور، شیره‌ی توت و انواع سکنجبین‌ها که بسیار برای بدن مفید هستند و در عوض انواع شیرینی‌ها از شیرینی‌هایی که با شیره‌های طبیعی و یا شکر قرمز درست شده‌اند، استفاده نمود. به جای پفک‌ها و چیپس‌های مختلف که برای کودکان و نوجوانان مضرند و باعث اختلالات رفتاری و پرخاشگری و در طولانی مدت باعث عقیم شدن آن‌ها می‌گردد، آن‌ها را تشویق به استفاده از بادام، پسته، تخمه، توت، انجیر، عناب، فندق، کشمش، نخود و... نمود.
این جایگزین‌ها برای کاهش چربی و غلظت خون و سلامت قلب و کبد و افزایش کارکرد مغز بی‌نهایت مفید و ضروری هستند.
تقسیم بندی دیگر مربوط به غذاهایی می‌شود که به واسطه‌ی ترکیبات نامفیدشان به سیستم‌های مختلف بدن آسیب می‌زنند مانند: انواع سوسیس، کالباس، همبرگر، پیتزا، انواع سس ها، روغن نباتی، روغن مایع و کره‌ی مارگارین؛ که در عوض سوسیس و مانند آن، می‌توان از کباب گوشت گوسفند و یا دل و جگر گوسفند بهره برد. و به جای ساندویچ‌های مختلف می‌توان از ساندویچ‌های خانگی و به جای سس‌ها که موجب صدمه به پوست می‌گردد از ادویه‌جات استفاده نمود. همچنین لازم به ذکر است که روغن حیوانی، روغن دنبه، کره‌های گوسفندی، روغن زیتون، روغن کنجد و ارده‌ی کنجد، بهترین جایگزین برای روغن نباتی، روغن مایع و کره‌ی مارگارین می‌باشند.
در تقسیم بندی بعدی، غذاهایی هستند که به واسطه‌ی کم نمودن مکمل‌های آن‌ها به بدن ضرر‌هایی وارد می‌کنند: مانند انواع نان، بیسکوئیت‌ها، ماکارونی، برنج، شیرینی‌جات و کیک‌ها که به واسطه‌ی کم کردن سبوس آن‌ها که معدن انواع ویتامین‌های B هستند، موجب دیر هضم شدن آن‌ها و در نتیجه یبوست می‌گردند که می‌توان در این گونه موارد سبوس برنج و گندم را پودر کرده و به شکل‌های مختلف بنا به سلیقه با این گونه غذاها مصرف نمود تا اثر مخرب نداشته باشند. باید دقت داشت بهترین نان‌ها نان جوی سبوس‌دار می‌باشد و یا در لبنیات مثل شیر پاستوریزه، عملاً مواد غذایی و مفید کم دیده می‌شود، که توصیه می‌شود کسانی که دسترسی دارند از شیر گاو طبیعی استفاده نمایند که شفا می‌باشد و بسیاری از بیماری‌های استخوانی و مفصلی مثل پا درد را درمان می‌نماید.
در تقسیم بندی دیگر غذا‌‌هایی را می‌یابیم که به واسطه‌ی مقداری ماندن، بسیاری از مواد مفید خود را از دست می‌دهند؛ مانند: آب لیمو و آبغوره‌ی کارخانه‌ای، گردو و بادام، سبزیجات و میوه‌ها. آب لیمو با مقداری ماندن و یا حرارت دیدن به خاطر ناپایداری ویتامین c، تغییرات منفی می‌کند، پس تا جایی که امکان دارد باید از لیموی تازه استفاده نمود و به جای رب گوجه که فقط رنگ دارد و فاقد هر نوع مواد غذایی است از گوجه‌ی تازه یا گوجه‌ی خشک شده یا رب انار استفاده نمود. گردو و بادام موقعی که از پوسته‌ی خود بیرون می‌آیند بعد از چند روز مقدار قابل ملاحظه‌ای از مواد مفید خود را از دست می‌دهند. پس باید این گونه میوه‌ها را با پوست تهیه کرد و بلا فاصله بعد از جدا نمودن پوستشان استفاده نمود. حتی در سبزی‌ها و میوه‌ها باید دقت کرد که هر میوه را نوبر و در فصل خود استفاده کنند، حتی بسیاری از گیاهان دارویی با گذشت زمان خاصیت خود را از دست می‌دهند و در بیمار تأثیر نمی‌کنند.
در تقسیم بندی دیگر غذا‌هایی هستند که به واسطه‌ی اثر کود‌های شیمیایی و یا سم‌های ضد آفت بر روی خود آنها، آلودگی ایجاد نموده‌اند: مانند میوه‌های گلخانه‌ای و میوه‌های مختلف دیگر که می‌توان با کمی تحقیق از میوه‌های طبیعی‌تر و یا میوه‌هایی که سردخانه‌ای نیستند استفاده نمود. مثلاً موزهایی که به صورت غیر طبیعی و با گاز کاربیت رسیده می‌شود موجب سرطان می‌گردد. و یا زیتون‌هایی که با ماده‌ی سود آماده می‌کنند و یا کشمش‌هایی را که با دود دادن و مواد خاص تولید می‌کنند. باید تمام این مواد را از مراکز معتبر و مطمئن تهیه نمود...
در ادامه به نوشیدنی‌هایی می‌رسیم که موجب دگرگون شدن سیستم دفاعی و فساد مواد غذایی در بدن می‌گردند. مانند انواع نوشابه‌ها، آب میوه‌های بسته بندی و چای سیاه که می‌توان به جای آب میوه‌های مانده و دارای افزودنی - که اسانس‌های مختلف و مضر در آن‌ها دیده می‌شود - از آب میوه‌های طبیعی و تازه و یا از خود میوه‌ها استفاده نمود. و همچنین به جای نوشابه‌های متداول که حداقل 6 نوع ماده‌ی مضر و مخرب بدن را در خود دارند، از نوشابه‌های نشاط آور و تقویت کننده و شربت‌های سنتی مثل ماء الشعیر و ماء العسل، استفاده نمود.
شاید بدانید از حدود 100 نوع چای، که در طب سنتی و اسلامی ذکر شده، فقط یکی از آن‌ها که در گذشته بیشتر به عنوان دارو تجویز می‌شد (نه برای تغذیه)، همین چای سیاه است که همه‌ی افراد، هر روزه، به عنوان تغذیه از آن استفاده می‌نمایند، که باعث سائیده شدن استخوان ها، پوکی آن‌ها و زیاد شدن رسوبات خون و دیگر عوارض از جمله از بین بردن آهن غذا به واسطه‌ی ماده‌ای به نام تانن می‌گردد. شما می‌توانید به جای استفاده از چای سیاه که فقط برای سر درد‌‌ها حالت مسکن دارد نه درمان، از چای‌های مفیدی مثل چای زعفران، چای دارچین، چای زنجفیل، چای آویشن، جوشانده‌ی عناب، دم کرده گل بنفشه و... استفاده نمایید.
جالب است بدانید چای سیاه در طب سنتی به پست‌ترین دم کرده‌های گیاهی معروف است، و در زمان حال بیشترین استفاده از آن می‌شود!!!
در تقسیم بندی دیگر غذا‌‌هایی مطرح می‌شوند که به واسطه‌ی تزریق هورمون‌ها و یا روش‌های ناصحیح پرورش، موجب سرطان‌ها و یا چاق شدن‌های غیر قابل کنترل می‌گردند. مرغ‌های پرورشی از جمله غذا‌هایی هستند که حاوی مقدار زیادی اسید لاکتیک‌اند و حتی استفاده از جگر این حیوانات به واسطه جمع شدن مواد سمی بی‌شمار در آن، تولید انواع بیماری‌های مختلف می‌نماید. می‌توان به جای استفاده از این گوشت‌ها از مرغ‌های روستایی و طبیعی و یا گوشت گوسفند و بوقلمون و ماهی که بدون هورمون پرورش می‌یابند استفاده نمود و به جای استفاده از ساندویچ‌های جگر مرغ از دل و جگر گوسفند استفاده نمود.
قابل توجه است که گوشت گوسفند بسیار مفید‌تر از گوشت گوساله و گاو می‌باشد؛ لذا باید دانست که تأثیرات وضعی گوشت گاو در سیر اخلاقی و خلق و خوی فرد اثری مستقیم دارد و فرد بعد از گذشت زمان دچار اختلال در سیستم اخلاقی خود می‌شود. به همین دلیل گوشت گاو با گوشت گوسفند اصلاً قابل مقایسه نیست و در روایات ائمه اطهار  نیز تأکید زیادی به عدم استفاده از آن شده است. پس تا جایی که ممکن است باید سعی نمود به جای گوشت گاو و گوساله از گوشت گوسفند یا ماهی استفاده شود.
این نکته‌ی مهم را باید توجه داشت که در صورت عادت داشتن به استفاده از هر کدام از مواد غذایی بالا، باید به صورت آهسته آهسته مصرف آن‌ها را کم کرده و بعد کنار گذاشت و به جای آن بهترین جایگزین را قرار داد. آری، روزی خواهد رسید که انسان‌ها به دنبال بهترین باشند.

با هم یا بدون هم:
در مصرف غذا‌ها با یکدیگر، باید به این نکته اشاره کرد که ترکیب و تجمیع بعضی از غذا‌ها نیز بسیار مضر و تبعات بسیار بدی در بر دارد و باعث می‌شود جسم انسان از حالت اعتدال خارج شود و مشکلات جدی برای او پدید آید - همچنانکه استفاده نمودن از چند غذا در کنار یکدیگر در بعضی موارد اثرات مثبتی را در پی دارد.
از جمله تجمیع غذاهایی چون: 1- شیر و ماهی تازه 2- تخم مرغ و ماهی که برحسب اختلاف در مزاج انسان‌ها، موجب حدوث امراضی همچون جذام (خوره)، فالج، نقرس، بواسیر، قولنج، درد دندان و امراض رطوبی مزمن خواهد شد. 3- لبنیات و ترشیجات 4- پنیر و مصل(ماست چکیده، قره‌قروت) 5- پنیر و بادام 6- خوردن آلو با جمیع لبنیات شامل: کره، خامه، سرشیر، ماست چکیده، دوغ، شیر و ماست 7- شیر و گوشت مرغ 8- ماست و گوشت مرغ 9- سرکه و عدس 10- سرکه و ماش 11- سرکه و ماست که باعث پیسی و لکه سفید در پوست صورت می‌شود 12- ماست و ترب 13- شیر برنج و سویق که باعث قولنج و حدوث نفخ در بدن می‌شود 14- انار و حلیم (هریسه)، به علت اینکه انار باعث غلیظ شدن حلیم و در نتیجه باعث انسداد (گرفتگی) در عروق شعریه می‌شود 15- سرکه و حلیم 16- خربزه و عسل که احتمال سنگکوب شدن و سایر امراض می‌شود 17- خربزه و مویز 18- کله‌ی گوسفند و انگور، به علت تشدید لزوجیت بواسطه‌ی بلغمیت کله‌ی گوسفند 19- خربزه و انبه20- غذاهای دارای طبیعت گرم با همدیگر و یا دارای طبیعت سرد با یکدیگر 21- غذاهای نفاخ (نفخ آور) با یکدیگر و... 
خوشا به حال فقراء:
به صورت کلی در تغذیه هر چه غذا ساده‌تر باشد، برای بدن مفید‌تر است مگر موادی که مصلح غذای دیگری می‌باشند؛ یعنی برای کامل شدن اثر غذایی خود نیازمند به تجمیع با غذای دیگر می‌باشند. مثل خوردن پنیر که به خاطر رطوبت و سردی زیاد آن و همچنین کلسیم موجود در آن، در کنارش گردو آورده می‌شود. یا اینکه شخصی که بلغمی مزاج و دارای طبعی سرد می‌باشد، اگر بخواهد غذایی سرد مانند ماست بخورد بهتر این است که به آن زیره اضافه کند تا اعتدالی نسبی، در آن غذا ایجاد شود.


کتاب : عالمی که انسان نام گرفت
نویسندگان: سید رسول کاظمیان نژاد , محمد موحدی پور , سید ایمان منبتی

ادامه دارد...



منبع: آخرین خبر


ویدیو مرتبط :
خودخواهی انسان در عالمی به اندازه بی نهایت