علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



پرواز در لبه فضا با سواری بر امواج باد


پرواز در لبه فضا با سواری بر امواج بادایرنا/ محققان از تصمیم به آزمایش هواپیمای بدون موتوری خبر داده اند که با سواری بر امواج باد می تواند در لبه فضا در ارتفاع 90 هزار پا پرواز کند؛ این هواپیما زمینه را برای ساخت هواپیماهای مافوق صوت برای سفر به مریخ فراهم می کند.
معمولا برای سفر به لبه فضا به قدرت کافی موتور جت هواپیما نیاز است که بتواند هواپیما را در استراتوسفر، دومین لایه اصلی اتمسفر، نگاه دارد.
اما کارشناسان هوانوردی، هواپیمای بدون موتوری ساخته اند که می تواند تنها با استفاده از جریان های هوا، به ارتفاع 90 هزار پا ( 27 هزار و 430 متر ) برسد؛ قرار است این هواپیما ماه ژوئن آزمایش شود و در صورت موفقیت رکورد پرواز در بلندترین ارتفاع را به دست خواهد آورد.
این هواپیمای بدون موتور که Airbus Perlan II نامیده می شود، اولین هواپیمای بدون موتور جهان خواهد بود که با سواری روی 'امواج کوهستانی' می تواند به چنین ارتفاعی برسد.
امواج کوهستانی، جریان های هوای فوق قوی هستند که با قله های سلسله جبال مرتفع برخورد کرده و دوباره به سمت بالا جهت دهی می شوند؛ در نتیجه این امر، امواج هوای بزرگی تولید می شود که یک گلایدر می تواند به طور بالقوه برای حرکت به سمت لبه فضا از آن ها بهره ببرد.
آلن مک آرتور رییس هیات مدیره و مدیر عامل گروه ایرباس گفت: آزمایش این هواپیما و پرواز آن به ارتفاع 90 هزار پا ماه ژوئن در آرژانتین خواهد بود.
شرکت ایرباس به تازگی پتنتی را برای هواپیمای مسافربری مافوق صوت پر کرد که به فضای زیر مدار زمین رفته و دوباره باز خواهد گشت.
این شرکت هدف از این پروژه را گشودن جهانی از اکتشافات جدید و مرتبط با پرواز در ارتفاع بالا، تغییر آب و هوایی و اکتشافات فضایی عنوان کرده است.
Perlan II یک هواپیمای بدون موتور تحت فشار است که برای سواری بر جریان باد در برخی نواحی کوهستانی در نزدیکی قطب های شمال و جنوب طراحی شده است و می تواند به استراتوسفر برسد.
این گلایدر با وجود اینکه موتور ندارد اما سرعت واقعی پرواز آن در این ارتفاع، بیش از 400 مایل در ساعت (643 کیلومتر در ساعت) خواهد بود. همچنین چگالی هوا در این ارتفاع کمتر از دو درصد چگالی هوا در سطح دریا خواهد بود.
خدمه این هواپیما اکسیژن خالصی را تنفس خواهند کرد که توسط سیستم تنفس ساز (rebreather system) شبیه سیستم مورد استفاده فضانوردان در فضا تامین می شود.
این هواپیما علاوه بر خدمه دو نفره خود، حاوی تجهیزات علمی است که دیدگاه جدیدی در مورد تغییرات آب و هوا و اتمسفر فوقانی ارائه می دهد.
Perlan II به دلیل نداشتن موتور، می تواند بدون آلوده کردن اتمسفر در لبه فضا به اکتشاف بپردازد.

منبع: ایرنا


ویدیو مرتبط :
مستند فضا - لبه فضا (انگلیسی)