علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



ظرفیت سازی 60 کارشناس فنی در زمینه مدیریت آب برای احیای دریاچه ارومیه


به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، محسن سلیمانی روزبهانی افزود: هدف اصلی پروژه 'همکاری در احیاء دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی' ، استقرار شیوه های کشاورزی پایدار با کاهش مصرف آب و نهاده های شیمیایی است.
وی با تاکید بر نقش موثر کارشناسان شرکت های محلی همکار در ثبت میزان اثر بخشی روش های به کار گرفته شده در سطح مزرعه گفت: در این راستا کارگاه مدیریت آب در مزرعه و خاک ورزی حفاظتی برای حدود 60 نفر از کارشناسان فنی شرکت های مجری همکار و سازمان جهاد کشاورزی استان های آذربایجان غربی و شرقی برگزار شد.
سلیمانی تصریح کرد: با شروع فاز دوم پروژه ' همکاری در احیاء دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی' از اول تیر ماه سالجاری و در راستای اجرایی کردن گام های پروژه، ظرفیت سازی و توانمند سازی شرکت های همکار در ثبت میزان آب صرفه جویی شده در سطح مزارع به عنوان بخشی مهمی از این روند به شمار می رود.
سلیمانی یاد آور شد: کارگاه دو روزه ' مدیریت آب در مزرعه و خاک ورزی حفاظتی' با همکاری مراکز تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان های آذربایجان شرقی و غربی و مؤسسه فنی مهندسی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی را در شهرستان تبریز به منظور ارتقای ظرفیت کارشناسان شرکت های مجری در توسعه تکنیک های کشاورزی پایدار و ثبت کمی میزان مصرف آب در مزرعه برگزار شد.
در این دوره، جمعی از کارشناسان آب و زراعت شرکتهای فنی و مهندسی محلی همکار طرح، کارشناسان مرتبط جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی و غربی و طرح حفاظت از تالاب های ایران حضور داشتند.
کارشناسان شرکت کننده در طول این دوره، مهارت های ثبت کمی میزان مصرف آب در مزرعه در طول دوره زراعی را آموزش دیده و در طول کارگاه به تبادل تجربیات و اطلاعات پرداختند.

*** پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی
فاز اول پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار با تحت پوشش قرار دادن حدود 30 هزار هکتار از اراضی 13 هزار بهره بردار در 41 روستای واقع در استان های آذربایجان غربی و شرقی و با حمایت مالی دولت ژاپن در سال 2014 آغاز به کار کرد.
اجرای فاز دوم آن نیز در روزهای پایانی سال 93 بین رییس سازمان حفاظت محیط زیست، سفیر ژاپن در تهران و نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران به امضاء رسید.
در فاز دوم تعداد روستاها با ایجاد 22 سایت جدید و 12 روستای اقماری به 75 روستا و با هدف کاهش مصرف آب و افزایش درآمد کشاورزان از طریق الگوسازی در زمینه مشارکت جوامع محلی در فرایند احیای دریاچه با اندکی بازنگری در راهبردها افزایش یافته است.

*** دریاچه ارومیه
دریاچه ارومیه، بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه آب شور دنیا است. آب این دریاچه بسیار شور است و بیشتر از رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می شود. عمیق ترین نقطه آن 16 متر بوده است.
این دریاچه چند سالی است با بحران خشکی مواجه شده و بیش از 95 درصد آب خود را از دست داده است، اکنون ستاد احیای دریاچه ارومیه با تصویب 26 پیشنهاد در قالب مصوبه ای تلاش می کند این حوضه آبی ارزشمند را نجات دهد.
علمی 9014**1440

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
ارومیه در یک نگاه - ستاد احیای دریاچه ارومیه