علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



روزشمار تصویب قانون معلولان/افراد معلول حامی می خواهند


به گزارش خبرنگار مهر، براساس آمارهای موجود در حال حاضر بیش از سه میلیون معلول در کشور زندگی می کنند که از این تعداد یک میلیون و ۲۰۰ هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی بوده و از خدمات و تسهیلات این سازمان بهره مند می شوند.

اشتغال، مسکن، بیمه، درمان، مناسب سازی معابر و مکان های شهری، تحصیل و امکان حضور در دانشگاه ها و مشارکت در جامعه، استفاده از وسایل کمک توانبخشی و... از جمله خواسته ها و نیازهای اساسی معلولان است.

معمولا کشورها و دولت ها برای کاهش مشکلات معلولان برنامه هایی را تدوین و اجرایی می کنند و برهمین اساس در سال ۸۳ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در ۱۶ ماده در مجلس به تصویب رسید اما این قانون به دلیل نداشتن ضمانت اجرایی و همچنین موظف نبودن دستگاه ها و عدم تخصیص اعتبارات کافی، به طور کامل اجرایی نشد و نتوانست مشکلات معلولان را کاهش دهد.

برهمین اساس اواسط دولت دهم مسئولان به فکر اصلاح قانون جامع حمایت از حقوق معلولان افتادند و از همان زمان کارشناسان و متخصصین اقدامات و جلسات لازم را آغاز کردند و در نهایت در اواخر عمر دولت قبل، اصلاحیه نهایی به وزارت رفاه ارسال شد اما تغییر دولت به ضرر معلولان شد چرا که با تغییر وزیر رفاه بار دیگر باید اصلاحات و مباحث کارشناسی از اول انجام می شد و در نهایت پس از گذشت ۴ سال سرانجام مدتی قبل این قانون آماده و به مجلس ارسال شد.

رفع مشکلات معلولان با تصویب قانون

رئیس سازمان بهزیستی در مورد این لایحه گفت: کارگروه مشترک برای بررسی و تصویب لایحه حمایت از حقوق معلولان در مجلس تشکیل شده که امیدواریم این قانون بتواند بسیاری از مشکلات معلولان را کاهش دهد.

به گفته انوشیروان محسنی بندپی، بیمه تکملی، استخدام معلولان در دستگاه های دولتی و اجرایی شدن قانون ۳ درصد، مناسب سازی اماکن و معابر و... از جمله موضوعاتی است که در این قانون بهتر و کامل تر از قانون قبل دیده شده است.

وی گفت: با توجه به استقبال و پیگیری مجلس نسبت به دریافت این لایحه امیدواریم مجلس لایحه را در کمیسیون مشترک بررسی و برای تصویب نهایی اقدام کند.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه پیش بینی می کنیم این لایحه در این مجلس به تصویب برسد، گفت: پس از تصویب لایحه در مجلس و اختصاص اعتبارات ویژه برای آن، امکان اجرایی شدن مفاد آن از سوی سازمان بهزیستی وجود دارد و به محض تصویب نسبت به اجرای آن اقدام خواهیم کرد.

از سوی دیگر سازمان بهزیستی به عنوان متولی امور معلولان مسئول رسیدگی به معیشت و ارائه خدمات و تسهیلات رفاهی به این افراد است که متاسفانه بدلیل کمبود اعتبارات نمی تواند از عهده حمایت و پوشش تمامی معلول برآید بطوریکه در حال حاضر ۳۰۰ هزار معلول نیز پشت نوبت دریافت خدمات و بهره مندی از کمکهای موردی و مستمری هستند.

با توجه به اینکه مدت زمان کمی از عمر مجلس نهم باقی مانده به همین دلیل جامعه معلولان انتظار دارند که طی چند ماه آینده این قانون به تصویب رسیده و اجرایی شود.

محکم کاری مجلس برای استخدام معلولان

عضو کمیسیون بهداشت مجلس از بررسی لایحه حمایت از حقوق معلولان طی هفته آینده خبر داد و گفت: در این لایحه سعی کرده‌ایم نگاه ترحمی از معلولان برچیده شود و قوانین در جهت حمایت و توانمندسازی آنها تدوین شود.

سلیمان عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد بررسی و تصویب اصلاح قانون جامع معلولان در کمیسیون بهداشت، افزود: تاکنون یک جلسه برای بررسی این لایحه برگزار شده و پیشرفت‌های خوبی نیز حاصل شده است.

وی همچنین از تشکیل کمیته‌ای ویژه برای بررسی مفاد قانون معلولان خبر داد و گفت: نگاه ما این است که ترحم را از معلولان که آنها را آزار می‌دهد دور کنیم و قوانینی که به تصویب می‌رسانیم نیز در جهت حمایت و توانمندسازی آنها باشد تا آنها بتوانند همانند مردم عادی شرایط حضور در جامعه را پیدا کنند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: سعی می‌کنیم در این لایحه به کیفیت کار بیشتر پرداخته شود و مصوبات قابل اجرا باشد و پیشنهادی که دادیم نیز این بود که هر دستگاهی موظف است مبلغی از هزینه‌های وزارتخانه خود را به معلولان اختصاص دهد و همچنین در جهت استخدام و مهارت معلولان نیز کمک کند.

وی با اشاره به اینکه ۳ درصد استخدام دستگاه‌ها باید به معلولان اختصاص پیدا کند، افزود: متاسفانه همین ۳ درصد نیز از سوی دستگاه‌ها اجرایی نشده است.

به گفته عباسی، پیشنهاد کرده‌ایم که اگر دستگاهی ۳ درصد از معلولان را استخدام نکند، سهمیه ۳ درصد از آنها کسر می‌شود و نمی‌تواند افراد عادی را جایگزین آنان کند.

وی با اشاره به اینکه معلولان نیازمند کار باید از سوی سازمان بهزیستی به عنوان متولی امر معلولان به دستگاه‌ها معرفی شوند، افزود: آزمون و نظارت باید از سوی سازمان بهزیستی در استخدام معلولان اجرا شود.

این در حالی است که در قانون قبلی نیز ۳ درصد سهمیه استخدامی های دستگاه ها و سازمان ها به معلولان اختصاص یافته بود که متاسفانه اغلب سازمان ها نسبت به این موضوع بی اعتنا بوده و آن را اجرا نمی کردند که امیدواریم در قانون جدید حداقل معلولان به این حق خود دست پیدا کنند.

۱۲ آذر، روز جهانی معلولان است و این افراد انتظار دارند که حداقل در این روز مسئولات توجه ویژه ای به نیازها و رفع مشکلات شان داشته باشند و براساس خواسته انجمن معلولان رئیس جمهور پیامی را برای آنها صادر کند تا برای آنها مثمر ثمر باشد. همچنین تصویب و ا قانون جامع معلولان در مجلس تا قبل از پایان مجلس و اجرایی شدن آن از دیگر درخواستهای این افراد است تا آنها نیز بتوانند همانند مردم عادی زندگی کرده و شهروند این جامعه محسوب شوند.


ویدیو مرتبط :
تصویب برنامه جامع حمایت از حقوق معلولان در دولت