سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مثلث نوشت: لاریجانی،اعتدال گرایان را از اصلاح طلبان جدا می کند؟


مثلث نوشت: لاریجانی،اعتدال گرایان را از اصلاح طلبان جدا می کند؟

مثلث/ متن پیش رو در مثلث منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست

هفته نامه مثلث در بخش سیاست این شماره خود علی لاریجانی و تحولات پیرامون او را بررسی کرده و تلاش کرده به چند سوال پاسخ دهد .

مثلث صورت مساله را با این سوالات تبیین کرده است :

۱- تاسیس حزب علی لاریجانی به معنای تاسیس حزبی برای استقلال از راست سنتی است؟
۲- آیا لاریجانی در انتخابات فهرست مستقل می‌دهد؟
۳- آیا نزدیکی لاریجانی موجب جدایی اصلاح‌طلبان از دولت می‌شود و ائتلاف میانه‌روها با محافظه‌کاران را شکل می‌دهد؟
۴- آیا روحانی و اصلاح‌طلبان می‌خواهند به واسطه لاریجانی، اتحاد اصولگرایان را دچار شکاف کنند؟
۵- آیا امکان جمع شدن لاریجانی با سایر اصولگرایان وجود دارد؟

مثلث در این تحلیل نوشته :«علی لاریجانی دیگر مانند گذشته محافظه‌کار نیست و به‌گونه‌ای دیگر سیاست‌ورزی می‌کند. او بازی پیچیده‌ای را آغاز کرده و البته در این زمین بازی تنها نیست.»
مثلث ادامه داده است :«شاید درست این باشد که بگوییم در این ماجرا علی لاریجانی تنها نیست. آنچه اکنون ما می‌بینیم در واقع بخشی از یک تصمیم انتخاباتی چند چهره و بازیگر سیاسی است که تلاش دارند معادلات را به‌گونه‌ای دیگر هدایت کنند. اجازه بدهید ماجرا را از این زاویه ببینیم که در انتخابات پیش رو چه گروه‌های موثری حضور دارند. در یک نگاه سطحی می‌توان این‌گونه گفت که دو جریان اصلاح‌طلب (طیف راست با محوریت کارگزاران، طیف چپ با محوریت بنیاد باران)، دو جریان اصولگرا (طیف حامیان علی لاریجانی، طیف چپ اصولگرایان با همراهی بخشی از راست سنتی) و جریان سیاسی حامی‌ حسن روحانی که به اعتدالیون شهره هستند جریان‌های تعیین‌کننده و اصلی این انتخابات خواهند بود.
حالا مهم این است که هم‌چسبی‌ها و یا جدایی‌های سیاسی کدام جریان‌ها را به هم نزدیک و کدام طیف‌ها را از هم دور خواهد کرد.
با این زاویه دید می‌توان به سوالات مطرح شده در ابتدای این تحلیل رسید. اینکه علی لاریجانی و جریان نزدیک به او دقیقا چه هدفی برای انتخابات دارند و یا در سطح دیگری از تحلیل به این پرداخت که کدام بازیگران سیاسی و با استراتژی و تاکتیکی این زمین بازی را چیده‌اند.»

مقاله نویس مثلث ادامه داده است : «حضور چهره‌هایی مانند علی اکبر ناطق نوری، آیت‌الله مقتدایی و علی اکبر ولایتی در جلسه انتخاباتی با علی لاریجانی می‌تواند نشانه‌ای از این باشد که شاید عده‌ای از افراد تاثیر‌گذار در بخشی از قدرت سیاسی تمایل به میدان داری سیاسی علی لاریجانی در پارلمان بعدی دارند.حالا همین جای تحلیل است که باید با جمع‌بندی شرایط پیرامونی و کدهای موجود صورت بندی انتخابات پیش رو را ‌ترسیم‌کرد.در بخش مربوط به دولت باید گفت که روحانی اشتراکات زیادی با علی لاریجانی دارد. مهم‌تر از همه اینکه در دوسال گذشته این دو فرد منتقدان و مخالفان مشترکی داشته‌اند. آنها در عین اینکه از سوی اصلاح‌طلبان با مخالفت خوانی مواجه نیستند با طیفی از اصولگرایان و به صورت مشخص طیف چپ این جناح اختلافات اساسی پیدا کرده‌اند. پس آنها در انتخابات پیش رو یک هدف مشترک دارند: کم کردن جمعیت مخالفان در پارلمان دهم. به همین سبب هم هست که آنها ممکن است برای انتخابات پیش رو هماهنگی‌ها و ائتلاف‌هایی داشته باشند. این البته همه ماجرا نیست. به نظر می‌رسد هم روحانی و هم لاریجانی ‌ترجیح می‌دهند تا همچسبی چندانی با اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو نداشته باشند. شاید نمایان‌شدن نشانه‌هایی در همین مورد است که موجبات هشدار محمد‌رضا عارف به حامیان روحانی را پدید آورده باشد. در بخش اصولگرایان اما ماجرا فرق می‌کند. ممکن است یک گمانه این باشد که علی لاریجانی در پی استقلال از راست سنتی و اصولگرایان و به وجود آوردن یک خط سوم باشد. اگر علی لاریجانی و حاشیه‌های پیرامون او را به صورت مستقل بررسی می‌کردیم شاید این گمانه قوتی بیشتر می‌یافت اما وقتی لاریجانی را در کنار علی‌اکبر ولایتی و ناطق‌نوری و آیت‌الله مقتدایی می‌بینیم آن وقت باید یک گمانه دیگر را پی‌ریزی کرد. اینکه تصمیم‌سازان اصولگرا نقشی دیگر بر‌انداخته و بر این شده‌اند که با این تاکتیک جدید همه جریان اصولگرایی در جناح حفظ شده و انتخابات پیش رو با یارگیری اصلاح‌طلبان از اصولگرایان مواجه نشود. به این معنا که با تشکیل محور جدید طیف دیگری از اصولگرایان که با انتقادهایی از سوی طیف مقابل مواجه شده دل به استقبال اصلاح‌طلبان خوش نکند و با پرچم اصولگرایی در رقابت پیش رو حاضر شود.
این فرض آنجا قوت بیشتری پیدا می‌کند که خلاف تصور اولیه حتی منتقدان علی لاریجانی در شورای مرکزی ایثارگران هم به استقبال حزب جدید لاریجانی رفته‌اند. به نظر می‌رسد اتفاقات مهمی‌در پیش است که مهمترین آن می‌تواند جدایی جریان اعتدال از اصلاح‌طلبان باشد.شاید هم دولت روحانی از این شرایط استقبال کند و هم برخی از اصولگرایان با تاکتیک رقابت در بیرون، ائتلاف در مجلس از جدایی روحانی از اصلاح‌طلبان بهره ببرند.
در این میان آنچه مهم است اینکه جناح اصولگرا باید یک هدف مهم را به‌عنوان مساله اصلی درنظر داشته باشد؛ «حفظ و تقویت گفتمان انقلاب اسلامی». حالا اگر این هدف مهم با ائتلاف همه اطراف اصولگرایی حاصل شود حتما درست‌ترین کار همین خواهد بود و اگر این هدف مهم ذیل حضور با دو یا چند شکل متفاوت حاصل شود باید نسبت به آن انعطاف نشان داد. مهم این است که از تکرار تجربه تشکیل مجلسی مانند پارلمان ششم جلوگیری شود.این اتفاق به غیر از پیروی از گفتمان انقلابی اسلامی میسر نخواهد شد. »

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
تولد دوباره اصلاح طلبان از طریق اعتدال