سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



بودجه مدیریت بحران نباید در اختیار ریاست‌جمهوری باشد/ ضرورت اختصاص اعتبارات مناسب به هلال‌احمر در بودجه 95


به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس به نقل از خانه ملت، اعضای کمیسیون امور شوراهای مجلس شورای اسلامی عصر امروز (یکشنبه) از سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر بازدید کردند و در این بازدید با عملکرد این سازمان در بخش‌های مختلف آشنا شدند.

امیر خجسته رئیس کمیسیون امور شوراهای مجلس در این بازدید اظهار داشت: ایران یکی از کشورهای بحران و بلاخیز دنیاست و از 43 بلای شناخته شده در دنیا 6 مورد آن در ایران شناسایی شده است.

وی افزود: متأسفانه پیش‌بینی و پیشگیری‌های لازم در خصوص بلایا به خوبی در کشور انجام نمی‌شود و همیشه انجام اقدامات لازم به زمان وقوع سیل، زلزله یا طوفان محدود می‌شود.

خجسته در ادامه تأکید کرد: با توجه به اینکه لایحه مدیریت بحران در کمیسیون شوراها مطرح شده مقرر شد با همکاری همه کمیسیون‌های تخصصی مجلس یک کمیته مشترک برای بررسی این لایحه تشکیل شود که در آینده نزدیک نتیجه آن اعلام خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه بودجه حوادث در اختیار نهاد ریاست جمهوری است، افزود: این رویه نامناسب است زیرا بودجه بخش بحران باید برای پیش‌بینی و پیشگیری باشد؛ صمن اینکه بودجه 700 میلیون تومانی برای امداد و نجات کافی نبوده و این بودجه امسال نیز در اختیار جمعیت هلال‌احمر قرار نگرفته است.

رئیس کمیسیون امور شوراهای مجلس تصریح کرد: هلال‌احمر یکی از پویاترین جمعیت‌های کشور است و باید در لایحه بودجه 95 و برنامه ششم به رفع مشکلات این جمعیت توجه شود چرا که مسئولیت بزرگی بر دوش هلال‌احمر گذاشته شده است.

در ادامه امیرمحسن ضیایی رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: در اکثر کشورهای دنیا جمعیت‌هایی که نقش امداد و نجات را ایفا می‌کنند هیچ کدام مأموریت رسمی از سوی حاکمیت‌ها ندارند، اما در جمهوری اسلامی ایران هلال‌احمر مأموریت خود را بر اساس آنچه که در قانون وجود دارد، انجام می‌دهد.

رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه یادآور شد: هلال‌احمر و صلیب سرخ یک سازمان بین‌المللی هستند و جمعیت هلال‌احمر بر اساس وظیفه ذاتی در مراسم اربعین امسال حضور پررنگ داشت و به اذعان همه آنهایی که در خارج از هلال‌احمر قرار دارند، این جمعیت قوی‌ترین نهاد تلقی می‌شود.

ضیایی تصریح کرد: بخش جوانان جمعیت هلال‌احمر در حال حاضر 600 هزار نفر عضو دارد و از 5 سالگی تا 29 سالگی می‌توانند در این سازمان عضو شوند و افراد با حضور در این سازمان با مهمترین اقدامات خدمات‌رسانی آشنا می‌شود.

وی با بیان اینکه سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر نیز در حال حاضر 2 میلیون نفر عضو دارد، یادآور شد: این موارد حاکی از آن است که مردم علاقه بسیاری به خدمت‌رسانی دارند و به طور حتم جمعیت هلال‌احمر در کاهش آسیب‌های اجتماعی بسیار مؤثر است، البته ذکر این نکته بسیار  اهمیت دارد مبنی بر اینکه جمعیت هلال‌احمر در 23 کشور دنیا نمایندگی داشته و این جمعیت جزو 10 جمعیت اول کشور است.

رئیس جمعیت هلال‌احمر در باره  قانون مدیریت بحران، گفت: قانون مدیریت بحران فعلی اشکالات بسیار جدی دارد و باید گفت که به طور قطع با رویکردهای امروز مدیریت بحران هیچ‌گونه همخوانی ندارد بنابراین ما از مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم که به بحث اعتبارات جمعیت هلال‌احمر در بودجه سال 95 توجه کنند، چرا که ما حتی بودجه جاری را نیز نتوانستیم دریافت کنیم به همین دلیل جمعیت هلال‌احمر که در آموزش همگانی درگیر است و در اکثر بحران‌های بزرگ دولت نمی‌تواند هیچ اقدام خاصی را انجام دهد و این مردم هستند که در امداد و نجات نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

همچنین در این جلسه علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر افزود: بحث بهداشت و درمان در آن سوی مرزها بر عهده هلال‌احمر است و هلال‌احمر چندین سال است که وارد این حوزه شده و در مراسم اربعین امسال 950 نفر نیرو از سوی جمعیت هلال‌احمر به امداد و نجات مردم در این مراسم مشغول بودند، همچنین 170 نفر نیرو را هم برای مواقع بحرانی در نظر گرفته و 85 تن دارو از تهران به کربلا منتقل شد.

وی افزود: از 3 مرز ورودی به عراق چادرهای امدادی در مراسم اربعین امسال مستقر شد که از سوی زائران استقبال قابل توجهی از این موضوع به عمل آمد و به دلیل تقاضای زائران برای رفتن به سامرا یک تیم پزشکی 10 نفره هم در این شهر مستقر شد.

مرعشی با تأکید بر اینکه بین راه بغداد به کربلا هم تیم درمانی وجود داشت، خاطرنشان کرد: هر ساله 2 تیم تخصصی از ایران با هلال عراق و عتبه امام‌حسین (ع) همکاری می‌کنند، همچنین بین راه نجف تا کربلا نیز 11 چادر امدادی مستقر شد، بنابراین با وجود بزرگی عملیات اربعین حوادث جاده‌ای در این مراسم به مراتب از داخل کشور کمتر بود.

انتهای پیام/

http://fna.ir/KP8K1W


ویدیو مرتبط :
اختصاص بودجه برای کشورهای بحران زده از جمله یونان و پرتغال(news.iTahlil.com)