سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



رشد 290 درصدی حضور زنان در فعالیت‌های اقتصادی/اهتمامی به استفاده از ظرفیت زنان نیست


به گزارش خبرگزاری تسنیم، موضوع «نقش زنان در عرصه سیاست» جمعه شب از شبکه افق پخش شد. در این برنامه زهره طبیب‌زاده نماینده مردم تهران در مجلس نهم، فاطمه دانشور عضو شورای شهر، زهره الهیان نماینده سابق مجلس و فلاحتی مدیرکل دفتر امور بین الملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری پیرامون نقش، جایگاه و پتانسل حضور زنان در عرصه‌های سیاسی کشور بحث و گفتگو کردند.

در این برنامه زهره طبیب زاده، نماینده مرد تهران در مجلس نهم با بیان اینکه اگر زنان پیش از ورود به مجلس و مسئولیت‌‌های اجرایی تجربه‌های لازم را کسب کرده باشند دیگر هیچ فرقی در اثر‌گذاری زنان و مردان وجود ندارد، اظهار داشت: اگر این تجربه‌ها کسب نشده باشد و صرفاً به خاطر سهمیه جنسیتی وارد مجلس شوند خودشان و جامعه را گول زده‌اند.

وی گفت: در حال حاضر بسیاری از مردان ما که در مجلس فعلی هستند و در مجالس گذشته نیز حضور داشتند عناصر ضعیف و ناکار آمدی هستند، مردانی که سابقه تمرین بیش از 30 سال را در نظام داشتند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: از ابتدای انقلاب تا به حال، افرادی خاص در کشور مسئولیت‌های اجرایی را دست به دست کردند و مجالی برای حضور دیگران و گردش نخبگان ایجاد نکردند.

طبیب زاده با بیان اینکه مشکل آلودگی هوا در کلانشهرها و بسیاری از مشکلات اجتماعی ما حاصل مدیریت ضعیف مردان است که جامعه را در سی و چند سال اخیر به خوبی مدیریت نکردند، گفت : زنان نباید برای حضور در عرصه سیاست در خواست سخیف سهمیه‌ای کنند، بلکه باید با کسب توانایی به عنوان یک چهره بدرخشند تا انتخاب شوند.

** دختران ما از حضور در عرصه کسب‌وکار می‌ترسند

در ادامه این برنامه فاطمه دانشور عضو شورای شهر تهران گفت: زنان برای ورود به عرصه‌های کلان سیاسی باید تجربه و فعالیت‌های اجتماعی داشته باشند.در سال‌های اخیر حضور بانوان در فعالیت‌های اقتصادی و بازرگانی رشد 290 درصدی داشته است اما نسبت حضور زنان در اتاق بازرگانی به آقایان 5 درصد است.

وی با بیان اینکه رشد حضور زنان در دانشگاه‌ها نسبت به مردان به معنای باهوش بودن آنها نیست، افزود: اتفاقاً مردان به عرصه‌های کسب‌و‌کار بیشتر ورود می‌کنند. عرصه‌ای که زنان جرأت ورود به آن را ندارند. دختران ما از حضور در عرصه کسب و کار می‌ترسند.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در عرصه‌های سیاسی که شاهد حضور زنان هستیم، هیچگاه زنان برای هیئت رئیسه انتخاب نشدند و بیشتر به عنوان منشی انتخاب می‌شوند. در دانشگاه‌ها نیز دختران در رشته‌های مدیریتی تحصیل می‌کنند و معدلشان از پسرها بیشتر است اما بعد از فارغ التحصیلی پسرها مدیر می‌شوند و دخترها کارشناس.

دانشور اظهار کرد: در حال حاضر توانمندی در زنان ما برای حضور در عرصه‌های کلان سیاسیت ایجاد نشده است و نیاز به تمرین بیشتر دارند.

** طیف‌ها و جناح‌ها بر حضور کمی زنان در جامعه مانور می‌دهند

در ادامه زهره الهیان نماینده سابق مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مخالف کارهای شعاری هستم، اینکه در آستانه انتخابات برخی‌ها می‌گویند باید 30 درصد ترکیب مجلس را باید زنان تشکیل دهند،‌شعاری است. برخی دولت‌ها تمایلی برای ورود زنان به عرصه‌های کلان سیاسی ندارند و مرد سالار هستند.

وی افزود: اینکه برخی‌ها شعار می‌دهند زنان باید 30 درصد ترکیب مجلس را در دست بگیرند درست نیست. نمونه این کار در پارلمان عراق اجرا شده و نمایندگان زن عراقی می‌گویند، برای پر کردن کرسی‌های پارلمان بعضاً زنانی که تخصص و کار آمدی لازم را ندارند وارد پارلمان می شوند. هم‌اکنون در کشور ما نیز طیف‌ها و جناح‌ها بر حضور کمی خانم‌ها مانور می‌دهند.

** دولت‌ها اهتمامی به استفاده از ظرفیت زنان ندارند

در ادامه فلاحتی، مدیرکل دفتر امور بین الملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: حرکت زنان در دهه اخیر برای مشارکت در عرصه سیاسی و تصمیم‌گیری به خصوص در سطح شوراهای شهر افزایش خیلی خوبی یافته است.

وی با بیان اینکه در دور اول شوراهای شهر و روستا در کشور 1375 زن داشتیم و امروز بیش از 6 هزار نفر زن در شوراهای شهر و روستا حضور دارند،‌افزود: این رقم 20 برابر ظرفیت مجلس است.حضور زنان در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی با مقاومت روبرو بوده و به کندی اتفاق افتاده است. دولت‌ها باید بیشتر به ظرفیت‌های زنان اعتماد کنند،گاهی ظرفیت موجود است و دولت‌ها اهتمامی برای استفاده از آن ندارند.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
فعالیت اقتصادی زنان فروشنده و سهولت برای خرید