علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



تصویب بودجه سال 95 بر مبنای 80 درصد منابع شهریه‌ای و 20 درصد از منابع غیر شهریه‌ای


به گزارش گروه علمی ایرنا از واحد علوم و تحقیقات ،دكتر تقی ترابی به راه اندازی این معاونت در ماه های پایانی سال 94 اشاره كرد و در رابطه با چرایی شكل گیری معاونت برنامه ریزی دانش بنیان گفت: با توجه به افت تقاضا برای تحصیل در سال های اخیر، دانشگاه نمی تواند صرفا متكی به شهریه دانشجویان باشد پس باید به دنبال راهكاری مناسب برای كسب درآمد و دستیابی به ثروت از علم باشد.
وی به اهداف شكل گیری این معاونت اشاره كرد و گفت: معاونت برنامه‌ریزی و اقتصاد دانش‌بنیان مسئول متوازن و متعادل ساختن و نگه داشتن ساختار ساختمانی، هرم سازمانی و تدوین ساز و كارهایی است كه بتواند باعث رونق اقتصادی دانشگاه و تامین منابع درآمدزایی از محلی غیر از شهریه شود.
ترابی در رابطه با برنامه ریزی های انجام شده در این معاونت بیان كرد: برنامه منسجمی تحت عنوان برنامه راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی تدوین شده است كه این برنامه بر اساس برنامه ابلاغی از سوی سازمان مركزی و همچنین متناسب و هماهنگ با چشم اندازهای مورد انتظار در افق های كوتاه مدت و بلند مدت(1404) و نیز سازگار با سیاست های توسعه كشور است.
وی از برگزاری كارگاه ها و دوره های آموزشی برای توانمندسازی نیروی انسانی در واحد علوم و تحقیقات، خبر داد و اضافه كرد : دوره های آموزشی با هدف درآمدزایی و همچنین توانمندسازی نیروی انسانی توسط این معاونت برگزار می شود . به عنوان نمونه در سال 1394، 22 دوره كلاس آموزشی برگزار شد .
ترابی شرایط فعلی كشور را برای راه اندازی فعالیت شركت های دانش بنیان، دشوار اما شدنی ارزیابی كرد و گفت: ارتباط دانشگاه با صنعت آن هم در این شرایط اقتصادی چندان آسان نیست و لازمه موفق بودن در این راه بهبود وضعیت اقتصادی كشور است. به علاوه توفیق در راه اندازی و شروع فعالیت های دانش بنیان جدا از تقویت رابطه دانشگاه و صنعت نیست و این توفیق كاملاً با پارادوكس توسعه علمی و توسعه اقتصادی گره خورده است.
وی با بیان این كه تا زمانی كه برای خروجی های دانشگاه كه همان دانش آموختگان و تولید علم است، مشتری وجود نداشته باشد ارتباط بین صنعت ودانشگاه به معنای صحیح آن برقرار نمی شود ، گفت: اگر بنگاه های اقتصادی جامعه احساس نیاز به خروجی های دانشگاه كنند و حاضر باشند بهای استفاده از این خروجی ها را بپردازند، می توان ادعا كرد كه دانشگاه در انجام رسالت خود خوب عمل كرده و جامعه اقتصادی كشور متقاضی استفاده از محصولات آن خواهد شد.
ترابی تصریح كرد: به عبارتی از سوی اقتصاد كشور برای محصولات دانشگاه تقاضا وجود دارد، دراین صورت هم كار اقتصاد راه می افتد و هم دانشگاه احساس می كند كه در مسیر صحیح عمل كرده و محصولات آن مشتری پیدا كرده است و لذا موجبات توسعه علمی نیز فراهم می شود.
وی ادامه داد: عینیت رابطه دانشگاه و صنعت است كه موجب می شود توسعه علمی در بستر توسعه اقتصادی اتفاق بیافتد، در كشور این شرایط صدق نمی كند و تولید علم بر اساس سفارش اقتصاد و صنعت نیست. به بیان ساده تر دانشگاه مسیر خود را می رود و صنعت راه خود را.
معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد دانش‌بنیان با اشاره به این كه خروجی های دانشگاه باید گره گشای مشكلات صنعتی كشور باشند، گفت: دانشگاه و اقتصاد باید در یك جهت حركت كنند كه لازمه ی این امر شكل گیری بازاری تحت عنوان ' علم و فناوری' است كه در آن محصولات دانشگاه ارزش و قیمت یافته و صنعت در این بازار برای بهره برداری از این فناوری بهای آن را پرداخت كند .
وی تصریح كرد: بر این اساس تعدادی كارگاه آموزشی با هدف آشنا ساختن اعضای هیات علمی و دانشجویان با نحوه شكل گیری شركت های دانش بنیان در واحد علوم و تحقیقات برنامه ریزی شده است. دراین كارگاه ها به منظور افزایش توان تحلیلی و تصمیم گیری اساتید و دانشجویان در مورد ایده های جدید و تبدیل فناوری ها به محصول برای راه یابی آنها به بازار اقتصادی، آموزش های لازم داده خواهد شد.
ترابی افزود: شركت های دانش بنیان در سه حوزه آموزش، دانش بنیان و سرمایه گذاری فعالیت می كنند. در دانش بنیان هدف ما این است محصولات بازار خود را پیدا كنند و دانشگاه در داخل اقتصاد هضم شود. زیرا اگر توسعه اقتصادی محقق شود، دانشگاه نیز در داخل این توسعه رشد خواهد كرد.
وی در رابطه با این كه آیا تفاوتی بین دانشگاه آزاد و دولتی در پروسه دانش بنیان وجود دارد گفت: هنوز در بسیاری از ارگان ها بین دانشگاه آزاد و دولتی تبعیض قائل می شوند و در برخی از وزارتخانه ها نیز رفتاری تبعیض گونه با دانشجویان را شاهد هستیم . به همین دلیل دانشگاه دولتی از امتیاز بهتری نسبت به دانشگاه آزاد برخوردار است زیرا با حمایت بیشتری روبه رو است اما این دلیل موجهی برای عدم تلاش و آینده نگری برای دست یابی به شرایط ایده آل در دانشگاه آزاد نخواهد بود .
وی در پایان افزود: در این سال ها دانشگاه آزاد علی رغم محدود بودن امكانات وضعیت بهتری نسبت به دانشگاه های دولتی دارد ولی همچنان تبعیض ها برای شاغل شدن موجود است.
علمی **1354**2038**2017

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
بیست درصد ار منابع مالی کشور دراختیار بازار بدون نظارت