سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



چین پایین ترین نرخ مبادله خارجی سه سال اخیر را در ماه نوامبر تجربه کرد


اداره مبادلات خارجی دولت چین (سافه) روز دوشنبه در گزارشی اعلام کرد، حجم مبادلات خارجی این کشور در ماه نوامبر به قدری کاهش داشته است که تحلیلگران آن را طی سه سال اخیر بی سابقه اعلام کرده و تداوم آن را نیز موجب کاهش ارزش جهانی یوان واحد پول چین و فرار سرمایه از این کشور خواندند.
براساس این گزارش، حجم مبادله خارجی ماه نوامبر چین با کاهش 87،2 میلیارد دلاری نسبت به ماه اکتبر به 3،44 تریلیون دلار رسید که مشابه آن در ماه فوریه سال 2013 اتفاق افتاده بود که این رقم به 3،40 تریلیون دلار رسیده بود و طی سه سال گذشته بی سابقه بود.
این درحالی است که ماه گذشته بانک جهانی یوان را از ارزهای معتبر و شاخص جهانی اعلام کرد.
اداره عمومی گمرکات چین کاهش نرخ ماه اکتبر مبادلات خارجی را تا 9 درصد اعلام و اوج آن را طی سه سال اخیر در ماه نوامبر اعلام کرد.
به هر حال، انتشار آمار رسمی دولت چین از کاهش شدید حجم مبادلات خارجی این کشور در ماه نوامبر خبر داد، به این ترتیب، این نهمین ماه متوالی از ماه مارس تا کنون است که میزان تبادلات خارجی دومین اقتصاد بزرگ دنیا کاهش می یابد.
با این وجود، جولیان ایوانز پریتچارد، تحلیلگر موسسه تحقیقات سرمایه اقتصادی در آمریکا پیش بینی کرد که این کاهش ارزش مبادلات خارجی و کاهش ارزش یوان موجب شده است حتی در همین ماه (نوامبر) 113 میلیارد دلار سرمایه از این کشور خارج شود.
وی در عین حال اعلامیه ماه گذشته صندوق بین المللی پول مبنی براینکه چین وزنه ای جهانی در نظام مالی و اقتصادی بین الملل شده است، پیامی برای تثبیت جایگاه قدرت اقتصادی چین در جهان دانست و در عین حال آمارهای اخیر را عاملی برای پایین آمدن این جایگاه تثبیت دانست، در حالی که چین می رفت تا به شیوه ای فراگیرتر در گردش تجاری و مالی جهان نقش آفرینی کند.
احراز این جایگاه، همواره یکی از رفیع ترین اولویت های سیاست های اقتصادی چین بوده است، چرا که این کشور از ماه ها قبل عزم خود را برای احراز این جایگاه رفیع مالی جهان جزم کرده و در این مسیر با ایجاد قطب های تجاری در اروپا و تشکیل اوراق قرضه مبتنی بر 'یوان' و قراردادهای کالا، راه پر سنگلاخ خود را برای نیل به این جایگاه هموار کرد.
پکن به موجب برنامه ای موسوم به 'سند 217' کوشید با اقداماتی یوان را در جایگاه برابری با دلار قرار دهد.
طبق این مقررات جدید، چین به بانکهای مرکزی سایر کشورها اجازه داد اوراق قرضه را در بازار بورس 'شانگهای' خریداری کنند. تا قبل از آن کشورهای خارجی تنها مجاز بودند این اوراق قرضه را از 'بانک خلق چین' بخرند .
تابستان امسال دولت چین ارزش یوان را به میزان 4/4 درصد مقابل دلار تنزل داد . این روشی جدید برای گردش مالی روزانه یوان در بازار ارز بود و باعث شد تا بازار نقشی قوی تر بر ارزش گذاری یوان داشته باشد. این وظیفه را تا پیش از این بانک مرکزی چین برعهده داشت.
آساق**1378**1144

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
قیمت نفت به پایین ترین حد خود طی 6 سال اخیر رسید