سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



با ردّ صلاحیت ما شیرینی برجام به کام مردم تلخ شد/جنتلمن‌ها به ردّ صلاحیت‌ها اعتراض کردند!


بسته گزارش تحلیلی روزانه فارس به تحلیل و بررسی برخی اخبار و مطالب کمتر دیده شده در لابه‌لای رسانه‌های کشور می‌پردازد. در این بسته گزارشی _ تحلیلی علاوه بر خوانش اخبار؛ سوابق و برخی تحلیل‌های موجود پیرامون این مطالب نیز آورده شده است.

 

*** 

 

صحبت‌های مجلس‌ششمی یک مقام حزب ندای ایرانیان

جنتلمن‌ها به ردّ صلاحیت‌ها اعتراض کردند

مجید فراهانی دبیر حزب جدید‌الولاده ندای ایرانیان اخیراً در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا طی اظهاراتی با بیان اینکه «جامعه ما اکنون از نظر اقتصادی و اجتماعی درگیر عمیق‌ترین بحران‌های داخلی است» گفته است: تحریم‌ها حداکثر تاثیر خود را، از رکود و بیکاری گرفته تا بحران‌های اجتماعی بر جامعه ما گذاشته است!

وی همچنین درباره ثبت نام داوطلبان کاندیداتوری انتخابات آینده نیز اظهار کرده است: در این انتخابات بسیاری از اصلاح‌طلبان سر‌شناس با واقع‌بینی و خردورزی حسن نیت خود را نشان دادند و در انتخابات مجلس دهم ثبت‌نام نکردند، بنابراین انتظار این است که متقابلاً معدودی از اصلاح‌طلبان میانه‌رو باقیمانده بتوانند در این عرصه وارد شوند، چراکه کشور اکنون نیاز مُبرم به یک مجلس قدرتمند و کارآمد دارد که رأی قاطبهٔ ملت پشتیبان آن باشد.

 

*علت اینکه چرا برخی چهره‌های جریان خاص تأکیداتی علی‌الدوام بر بحرانی جلوه دادن شرایط کشورمان دارند در ظاهر امر مشخص نیست.

قبل از فرد اشاره شده، محسن رهامی، دیگر فعال اصلاح‌طلب نیز در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا مدعی فلج شدن ایران بر اثر تحریم‌ها شده بود.

کسان دیگری از اصلاح‌طلبان نیز از تعابیری مثل فرو رفتن کشور به «باتلاق تحریم‌ها»، «فروپاشیدگی اقتصاد ایران» و «طناب دار تحریم‌ها برای کشور» استفاده کرده بودند.

این اظهارات که متأسفانه با جمله مشهور رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اِعمال تحریم‌ها برای فلج کردن ایران انطباقی غیر قابل کتمان دارد؛ اما در واقعیت، وجود ندارند و شرایط امروز ایران نیز به هیچ وجه نشانی از بحرانی یا افلیج بودن را ندارد.

ویژه‌تر آنکه در اظهارات مقام اشاره شده از حزب ندا، مقولاتی مثل رکود، بیکاری و مشکلات اجتماعی نیز به تحریم‌ها گره خورده است!

اظهارات مجلس ششمی این فرد که گویا داوطلب کاندیداتوری در انتخابات مجلس آینده نیز هست با مواضع سیدمحمدصادق خرازی، چهره محوری حزب ندای ایرانیان که عنوان کرده بود حزب ندا قصد دارد 5 هزار جنتلمن را تربیت کند در تضاد است زیرا این حرف‌ها نه سخنان یک کنشگر سیاسیِ انقلابی در ایران است نه هیچ جنتلمنی در اقصی‌نقاط جهان راضی می‌شود که اقتصاد و اجتماع کشورش را اینچنین بحران زده‌ و تأثیرپذیر از تحریم‌های دشمن جلوه دهد.

همچنین در اشاره به قسمت دوم گفته‌های بالا مبنی بر اینکه اصلاح‌طلبان سرشناس با خردورزی در انتخابات ثبت نام نکردند نیز مشخص نیست که منظور فراهانی چیست؟!

زیرا غیر از سران فتنه، لیدر منزوی اصلاحات و چند تن دیگر؛ عمده اصلاح‌طلبان ستادی و مبرّز در تهران و اقصی‌نقاط کشور، در لیست داوطلبان کاندیداتوری مجلس آینده ثبت نام کردند که البته گویا تأیید صلاحیت هم دریافت نکرده‌اند.

از طرفی فرایند تأیید صلاحیت نه در ایران و نه در هیچ کجای جهان نیز «حالت الّاکلنگی» ندارد که قرار باشد بین نیروهای باصلاحیت و بی‌صلاحیت، توازن خطی وجود داشته باشد!

تنها ملاک، صلاحیت است که باید حداقلِ تمامی شعوب آن در یک داوطلب برای شورای نگهبان محرز شود. وابستگی طیفی و جناحی و تأکید بر چیزی به نام «تعادل الّاکلنگی» در مسئله تأیید صلاحیت‌ها، نه بر اساس عقل و نه بر اساس کارنامه شورای نگهبان، امری پذیرفتنی نیست.

 

***

 

نماینده مستعفی مجلس ششم:با ردّ صلاحیت ما شیرینی برجام به کام مردم تلخ شد!

شهربانو امانی‌انگنه، از نمایندگان مستعفی مجلس ششم و داوطلب کاندیداتوری در انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی در بخشی از گفت‌وگوی اخیر خود با سایت جماران در اشاره به خبر ردّ صلاحیتش اظهار کرده است:

بعد از گذشت حدود 2 سال از تشکیل دولت یازدهم، جریانات سیاسی به خصوص اصلاحات و جبهه اعتدال تلاش مستمر کردند تا مجلسی توانمند و در شأن جمهوری اسلامی که از توان کافی برای رشد و تعالی کشور کار خود را شروع کند، اما متأسفانه شاهد هستیم اینچنین ردّ صلاحیت‌های گسترده در تمام حوزه‌های انتخابیه به خصوص در شهرهای بزرگ صورت گرفته است.

وی همچنین می‌افزاید:

«به عقیده من هیئت نظارت نه تنها زمینه شرکت گسترده مردم و مشارکت حداکثری آنان را فراهم نمی‌کند، بلکه بدون در نظر گرفتن تاکید مقام معظم رهبری در خصوص حق الناس بودن انتخابات، موجب یأس و نا امیدی سیاسیون و مردم ایران می‌شوند، بنابراین تندروها و تمامیت‌خواهان، تلاش کردند در روزهایی که فرزندان این مملکت دستاوردهایی را به ارمغان آورده‌اند که موجب شادی ملت ایران شود، این شیرینی را به کام مردم تلخ کنند؛ لذا انتظار می‌رود، شورای نگهبان به قانون و توصیه‌های مقام معظم رهبری توجه کند»

 

*قبل از امانی، رسول منتجب‌نیا (قائم مقام حزب اعتماد ملی) نیز در چند ماه قبل طی اظهاراتی گفته بود که اگر حق‌الناس رعایت شود، اصلاح‌طلبان پیروز انتخابات مجلس دهم می‌شوند!

در اشاره به اظهارات امانی مبنی بر «ردّ صلاحیت‌های گسترده» نیز بایستی بیان کرد که هیئت‌های نظارت شورای نگهبان در مقطع جاری، با تأیید و احراز صلاحیت بیش از 4 هزار و 700 داوطلب کاندیداتوری، رکورد جدیدی را در تمام مقاطع انتخابات‌های سال‌های گذشته بر جا گذاشتند و منظور اصلی خانم امانی در واقع ردّ صلاحیت عموم چهره‌های اصلاح‌طلب ستادی در تهران است.

بیان اینکه ردّ صلاحیت چهره‌های داوطلب کاندیداتوری سبب تلخی برجام به کام مردم شده! نیز سخنی است که به اقتراح عمومی و منصه قضاوت مردم گذاشته می‌شود. و این مردم هستند که باید قضاوت کنند کدام شیرینی به کدام صلاحیت ربط داشته است؟!

گفتنیست، امانی پیش از این طی اظهاراتی در اشاره به برجام گفته بود: مشکلات اقتصادی حل نشد ولی فشار از مردم ایران برداشته شد!

 

***

 

آیا دولت یازدهم یک سخنگوی منفصل هم در خارج از کشور دارد؟!

پاسخ عجیب موسویان به مقام اطلاعاتی سعودی

ایرنا گزارش داد: حسین موسویان، دیپلمات سابق و از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در سال 83، طی یک برنامه تلویزیونی در شبکه الجزیره، در پاسخ به «جمال خاشجقی» مشاور پیشین سازمان اطلاعات و امنیت عربستان که خواستار قطع حمایت‌های ایران از سوریه در برابر تروریست‌ها و گروه‌های مسلح شده بود، اظهار کرده است:

«جامعه جهانی در نشست‌های اخیر خود در وین درباره راهکارهای صلح در سوریه توافق کرده است و نیازی به شرط و شروط عربستان نیست»!

 

*از آنجا که موسویان بصورت دائمی در ایران اسلامی اقامت ندارد و بجای آن بیشتر در آمریکا به‌سر می‌برد، احتمالاً بطور کامل در جریان مجاهدت‌ها، فداکاری‌ها و شهادت‌های مدافعان حرم و مستشاران سپاه و بسیج کشورمان در سوریه نیست.

سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مستضعفان جهان و متحدان خود، تابعی از نشست‌های چند کشور خارجی و فرمایشات آنها در وین و نیویورک نیست.

در این زمینه حتی دولت‌هایی هم در ایران و در مقطعی، بر مسند قدرت نشسته‌اند که با سیاست‌های کلان نظام موافقت چندانی را ابراز نکرده و حتی بصورت شتابزده نیز در نشست‌هایی شرکت کرده‌اند اما آنچه در نهایت برجای مانده اثر تصمیم محکم نظام و پشیمانی دشمنان و معارضان بوده است.

جمهوری اسلامی ایران حامی مردم سوریه و هر کشور متحد دیگری در برابر تروریسم جهانی و حامیان آنست و بسته به تصمیمات و راهبردهایی که در سطح کلان نظام اخذ شود به این حمایت ادامه خواهد داد.

اینکه ناصیه‌ی راهبردهای کلان نظام اسلامی به نشست‌های چند کشور خارجی گره زده شود -آنهم توسط یک دیپلمات سابق - امر صحیحی نیست و سبب ایجاد برخی اغلاط در ساحت افکار عمومی می‌شود.

موسویان پیش از این نیز طی اظهاراتی از باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا بعنوان یک «فرصت» برای ایران یاد کرده بود.

وی همچنین در مقطعی دیگر با ابراز یک انتقاد زیرپوستی از آزمایش موشک عماد توسط ایران، اظهار کرده بود که بهتر بود این آزمایش بعد از اجرای برجام انجام می‌شد تا حساسیت آمریکا برانگیخته نشود.

عده‌ای معتقدند اظهارات موسویان با توجه به اینکه وی چهره‌ای نزدیک به دولت یازدهم محسوب می‌شود؛ این تلقی را در افکار عمومی بوجود آورده است که دولت یازدهم دارای یک «سخنگوی منفصل» در خارج از کشور نیز هست.

خصوصاً آنکه هیچیک از اظهارات وی توسط مقامات محترم دولت یازدهم مورد اعتراض و یا خدشه هم قرار نمی‌گیرد.

http://fna.ir/IIUY6Q


ویدیو مرتبط :
اگر وصی قبل از قبول یا ردّ از دنیا برود