سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



فرهنگ نیوز نوشت: رمزگشایی از فعالیت های حزب مرموز کارگزاران در انتخابات 7 اسفند


فرهنگ نیوز نوشت: رمزگشایی از فعالیت های حزب مرموز کارگزاران در انتخابات 7 اسفندفرهنگ نیوز/ متن پیش رو در فرهنگ نیوز منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

گروه ها و فعالین اصلاح طلب در حالی، شعار مبارزه با فساد اقتصادی سر می دهند، که از لحاظ مالی برای فعالیت های انتخاباتی و سیاسی به یکی از بدنام ترین و بدسابقه ترین احزاب یعنی حزب کارگزاران سازندگی وابستگی دارند.
انتخابات 7 اسفند در هر دو مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، شاید چالشی بزرگ برای اصلاح طلبان و دولت یازدهم باشد. با توجه به شرایط روز جامعه و رکود بی­سابقه حاکم بر کشور و مشاهده رفتار پسا برجامی دولت، علامت­های سوال زیادی را در میان افکار عمومی مردم به وجود آورده که این خارج از بحث مورد نظر ماست. بحث اصلی مورد نظر ما این است که دولت یازدهم واصلاح طلبان برای غلبه بر این چالش، چاره­ای جز هم­افزایی و هم پوشانی ندارند.

اما با توجه به عللی که درباره اختلاف نظر بنیادین در حوزه­ ها مختلف میان دولت و اصلاح طلبان وجود دارد ودر یادداشت قبل تحت عنوان دولت یازدهم و اصلاح طلبان یا با هم یا بر هم به این موضوع اشاره کردیم باید این دو جریان حزب یا اشخاصی را به عنوان واسطه انتخاب کنند که اولا مورد قبول طرفین باشد، ثانیا به افکار طرفین در عین حال پایبند باشد، ثالثا بتواند در هر دو مجلس خبرگان و شورای اسلامی فعالیت داشته باشد.

با توجه به شرایط امروز اصلاح طلبان مهمترین گزینه با کمترین هزینه حزب کارگزاران خواهد بود.

قدیمی­ترین اعضای این حزب عبارتند از: محمد هاشمی، محسن هاشمی،‌ غلامحسین کرباسچی، محمدعلی نجفی، اسحاق جهانگیری، فائزه هاشمی، علی هاشمی،‌ سیدحسین هاشمی، اسماعیلی جبارزاده، یدالله طاهرنژاد، سیدحسین مرعشی، رضا امراللهی، رضا ملک‌زاده و عبدالناصر همتی.

اما در 19 فروردین 93 طبق توافق اعضا نفراتی به این حزب اضافه شدند که عبارتند از: حمدحسین عادلی، سعید لیلاز، محمد قوچانی، علی جمالی، شهربانو امانی، خانم مقیمی، اعظم نوری، عباس علیخانی‌، علی‌اشرف افخمی، سیدافضل موسوی،مهندس پناه،‌ سیدعبدالله حسینی‌،‌ عباسعلی الله‌یاری، فرزانه ترکان،‌ خانم کفایتی، جهانبخش خانجانی، حجت‌الاسلام ملکی.

بعد از استعفای محمد هاشمی از حزب شاید سه نام از همه بیشتر و پررنگ تر در عرصه سیاسی کنش گری می کنند:

- اسحاق جهانگیری

- فائزه هاشمی

- غلامحسین کرباسچی

از میان این سه تن، اسحاق جهانگیری هم اکنون معاون اول رییس جمهور است و حداقل به صورت ظاهری نمی ­تواند در انتخابات دخالت داشته باشد. هر چند او اوایل اردیبهشت امسال در جمع اعضای جدید حزب گفته بود:"اگر مجلس خوبی شکل نگیرد کار این دولت تمام است."[1]او هم چنین اضافه کرده بود:"کارگزاران تا پیش از این تلاش می ­کرد که نقش میانجی را در معادلات سیاسی بازی کند اما به نظر می ­رسد امسال باید این نقش را نقش پررنگ­تری بازی کند "[2]این دو گفته می­ تواند شائبه دخالت دولت در انتخابات را مطرح کند. اگر بعضی اخبار را کنار این دو گفته بگذاریم شاید این فرضیه پررنگ­تر شود. مثلا مرتضی بانک که با حکم نهاوندیان، از ابتدای آغاز به کار دولت روحانی، معاونت کل نهاد ریاست‌جمهوری را به عهده دارد، ریاست ستاد انتخاباتی حزب اعتدال و توسعه (حزب نزدیک به دولت) را به عهده گرفته است. تعداد قابل توجهی از اعضای موثر دولت یازدهم عضو حزب اعتدال و توسعه هستند.

مرتضی بانک اخیراً در نامه‌ای که ذیل آن را با عنوان رئیس ستاد انتخابات حزب اعتدال و توسعه امضا کرده، به محمدحسین مقیمی رئیس ستاد انتخابات کشور نوشته است که از سوءاستفاده‌کنندگان از نام حزب متبوعش جلوگیری کند.[3]

البته غیر از جهانگیری فائزه هاشمی و غلامحسین کرباسچی دو ضلع دیگر مثلث قدرت کارگزاران هستند. دوضلع دیگری که شاید کارهای مهمتری را بر عهده داشته باشند.

فائزه هاشمی که نقشی پررنگ در فتنه 88 بازی کرد ، شاید تنها کسی باشد که هم بتواند در انتخابات مجلس به حزب مطبوع و دو جریان مذکور کمک کند و هم انتخابات مجلس خبرگان به پدرخود کمک برساند. البته اخیرا خبری در شبکه­های اجتماعی منتشر شد که در جریان یک کنگره بین المللی، فائزه هاشمی، ریاست هیئت ایرانی را در کنفرانس مذکور برعهده داشت. وی در حاشیه این کنفرانس با «هاروا معیدلاو » (هاروا لقب روحانی اعظم صهیونیست ها است ) دیدار نمود. شبکه دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز ضمن تأیید این خبر، دو عکس از این دیدار منتشر ساخت که در آن خانم فائزه هاشمی با چهره بسیار بشاش، در حال گفت و گوی صمیمانه با هاروا معیدلاو مشاهده می­شد. همچنین هاروا معیدلاو در جریان مصاحبه ای به مناسبت «یوم کیپور» (روز بزرگ یهودیان ) این خبر را تأیید نمود . گفتنی است که با وجود تأیید خبر ملاقات از طرف منابع صیهونیستی، طرفین از انتشار محتوای مذاکرات خودداری کردند. برخی منابع گزارش داده‌اند که فائزه هاشمی رفسنجانی اخیراً در آستانه انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی کشور را به مقصد آمریکا ترک کرده است.[4]در صورت صحت این خبر این دیدارها نمی­تواند بی ارتباط به مقوله انتخابات باشد.

اما ضلع سوم که مهم­ترین راس این مثلث است غلامحسین کرباسچی است. از او به عنوان یکی از عوامل پیروزی محمد خاتمی در انتخابات 76 یاد می­کنند. اما در سال77 شهردار تهران به اتهام برداشت ۲۶۰ میلیون تومان جهت ستاد کارگزاران، ۲۵ میلیون تومان به تاجران و تقوامنش نامزدهای انتخابات مجلس، ۶۰ میلیون تومان به بهزادیان، ۸۷ میلیون تومان برای خود، خرید ۹۰ هزار دلار از حساب مدیران شهرداری و پرداخت به نماینده جمهوری اسلامی در نیویورک، پرداخت ۵۰ میلیون تومان به تعدادی از مدیران شهرداری به ۳ سال زندان و ۱۰ سال انفصال از خدمات دولتی و بازگرداندن اموال محکوم شد.

وی همچنین به دلیل تضییع سه و نیم میلیارد (که نیمی از آن به حساب شهرداری باز نگشته بود) به چهار سال حبس و ۶۰ ضربه شلاق تعلیقی محکوم شد. کرباسچی سرانجام پس از طی نزدیک دو سال حبس، با دخالت هاشمی از زندان آزاد شد.

در اختیار داشتن موسسات هم میهن زیر نظر «غلامحسین کرباسچی» و انتشار هفته نامه­هایی از قبیل « صدا » و ماهنامه های « تجربه » و « مهرنامه » و فصل نامه « داتشنامه » و البته توقیف شدن روزنامه آسمان؛ و صد البته روزنامه­های شرق و آرمان و اعتماد به کرباسچی این امکان را داده تا عملا ریاست اتاق عملیات روانی مشترک اصلاح طلبان ودولت را بر عهده بگیرد.

هدایت این حجم بنگاه سخن پراکنی ذهن افکار عمومی را با این سوال روبه رو کرده است که منبع مالی کارگزاران چه کسی و یا چه نهادی است؟ در آمدها و هزینه های میلیاردی کارگزاران از دهه هفتاد به واسطه حمایت­های هاشمی از این حزب دولت ساخته نشأت می­گیرد تا جایی که حسین مرعشی عضو ارشد این حزب سیاسی در گفت و گو با یکی از رسانه­ها، سخنانی در مورد میزان تبلیغات، هزینه و خرج­های مالی که کارگزاران خود به واسطه آن به جامعه سیاسی کشور معرفی کرد، اشاره می­کند که بالغ بر 500 میلیون تومان آن هم در سال 1374 است که با توجه به رقم تورم فعلی چیزی حدود بیش از 11 میلیارد تومان می­شود.

مرعشی درباره میزان تبلیغات این حزب سیاسی در ابتدای شروع به کارش و در زمان شهرداری غلامحسین کرباسچی در تهران بیان می­کند : "ما یک روز قبل از انتشار بیانیه شماره 1 کارگزاران، 500 تابلوی چهار بعدی را در تهران اجاره کردیم و برای اولین بار بیلبوردهای کارگزاران با شعار عزت اسلامی و تداوم سازندگی رونمایی شد که این اقدام به عنوان اولین تبلیغات مدرن انتخاباتی ثبت شد."[5]

رفتارهای مالی کارگزاران و دسترسی آنها به منابع مالی باعث شده است که این حزب تصور کند می‌تواند حمایت مالی اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو را برعهده داشته باشد، لذا همین مسئله تبدیل به اختلافی برای اردوگاه اصلاحات شده است و به نوعی تمامی اصلاح‌طلبان زیر منت حزب کارگزاران و هاشمی رفسنجانی قرار گرفته‌اند.

منتی که نه فقط بر سر مسائل مالی بلکه به واسطه در اختیار داشتن این مطبوعات و ایجاد جنگ روانی حتی توان چانه زنی اصلاح طلبان برای گرفتن تایید صلاحیت از نهاد های ذی ربط را بالا می­برد.

هم اکنون اگر به سخنان چند ماه پیش وزیر محترم کشور بیندیشیم شاید پازل انتخاباتی دولت و اصلاح طلبان تکمیل شود. جایی که رحمانی فضلی از خرج کردن پول­های کثیف در انتخابات انتقاد کرد .هر چند بعدها حرف خود را پس گرفت.

ازسوی دیگر مجلسی که با این سیستم و توسط کرباسچی وفائزه هاشمی تشکیل شود چگونه می خواهد علم مبارزه با فساد اقتصادی را بلند کند؟

در هر صورت باید منتظر بود و دید آیا خرج کنندگان این پول­ها در داخل یا خارج عایدی و سود خود را از انتخابات 7 اسفند خواهند گرفت یا نه ؟


1-ایسنا 29فروردین 94

2-همان

3-تسنیم 26بهمن 94

[4] -فارس 11بهمن 94

1-کیهان 27بهمن94

×محمد اسدزاده

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید

منبع: فرهنگ نیوز


ویدیو مرتبط :
انشقاق در حزب کارگزاران در انتخابات 88