سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



سرمقاله جهان صنعت/ دولت به مردان اقتصادی‌اش ننازد


سرمقاله جهان صنعت/ دولت به مردان اقتصادی‌اش ننازد

جهان صنعت/ « دولت به مردان اقتصادی‌اش ننازد » عنوان یادداشت روز روزنامه جهان صنعت است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

با وجود اینکه مذاکرات سیاسی ایران با خوبی و خوشی پیش رفته است اما روند این تعاملات تاکنون نتوانسته مشکلات مردم را حل کند.
از یک سو رکود و گرانی بازار را فراگرفته و از سوی دیگر تکلیف سیاست‌های اقتصادی دولت یازدهم مشخص نیست و تنها هرازگاهی اخباری از سوی دولتمردان برای آرام کردن جو اقتصادی منتشر می‌شود. اما واضح‌ترین نکته‌ای که در این ماجرا به چشم می‌آید، این است که دولت از دیپلماسی نامشخصی برای اداره امور مربوط به بازار پیروی می‌کند از این رو باتوجه به اینکه بازارهای اقتصادی کشور از سیاست‌های غیراقتصادی آن تاثیر بسزایی می‌پذیرد، شاهد هرج‌ومرج و گرانی‌های بی‌منطقی در بازار هستیم.اینکه ارگانی رسمی و موثق همچون بانک مرکزی هر هفته از کشدار شدن افزایش قیمت‌ها خبر دهد، شاید در بازار امروز ایران جزو پیش‌پا‌افتاده‌ترین اتفاقات اقتصادی باشد اما ابتدایی‌ترین سوالی که به دنبال آن مطرح می‌شود، شاید این باشد که چگونه است دولتی که به متفکران اقتصادی‌اش می‌نازد از اداره امور مربوط به بازارو کنترل قیمت‌ها موفق نبوده است. با به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای و توافقات 1+5 موج خوشحالی در میان مردم شکل گرفت چراکه آنها علاوه بر موفقیت تیم هسته‌ای کشور در جوامع بین‌المللی توقع داشتند شرایط اقتصادی در کشور به‌گونه‌ای پیش رود که گرانی‌ها از بین رفته و رفاه شامل حال‌شان شود به گونه‌ای که در تیرماه و بعد از به نتیجه رسیدن توافقات، اولین اقدام مردم درخصوص این موضوع، تشکیل کمپین نخریدن خودرو بود زیرا آنها بر این باور بودند که به زودی می‌توانند خودروهای با کیفیت خارجی را با قیمت پایین خریداری کنند اما پس از گذشت چند وقت، مشخص شد آنچنان تغییری در وضعیت اقتصادی به وجود نخواهد آمد.
واقعیت این است که در حال حاضر اوضاع تولیدکنندگان داخلی به وضعیت قرمز رسیده است که برخی از آنها مجبور به تعطیلی واحدهای تولیدی خود شده‌اند و مابقی آنهایی که سرپا مانده‌اند به دلیل افزایش قیمت کالای نهایی، سه راه بیشتر برای ادامه حیات واحد تولیدی خود ندارند؛ اول گران فروختن کالای خود، دوم نامطلوب کردن کیفیت اجناس تولیدی و سوم وارد کردن کالا از کشورهای خارجی و کمک به آباد کردن صادرات و رشد تجارت کشورهای دیگر.در این میان گرانی کالاها همچنان ادامه دارد و به دلیل قدرت خرید پایین مردم، رکود عمیقی در بازار مشاهده می‌شود به طوری که تولید و تولیدکننده را با مشکلات جدید و عجیب و غریبی مواجه کرده است. در این میان کالاهای اساسی مورد نیاز روزانه مردم به طور هفتگی گرانی را تجربه می‌کنند و با فرارسیدن مناسبت‌های خاص نظیر شب یلدا، نوروز و... اوضاع بدتر می‌شود و هیچ خبری از کنترل بازار و مقابله با رکود مشاهده نمی‌شود چراکه با بیکاری، پایین بودن قدرت خرید مردم و وضعیت نابسامان تولیدات داخلی و حمایت نکردن دولت از واحدهای تولیدی کشور، این رکود همچنان باقی خواهد ماند و حتی آثار مثبت توافقات هسته‌ای نیز نمی‌تواند در اقتصاد مریض شکل‌گرفته در کشور اثر مثبتی بگذارد.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
بسته اقتصادی دولت و ساسان شاه ویسی کارشناس اقتصادی