سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



اندونزی و سیاست تعادل پویا/ جاکارتا نفوذ چین و آمریکا را در آ.سه.آن متعادل می کند


به گزارش ایرنا، روابط آمریکا و اندونزی از سال 1949 آغاز شد، اما در دهه 1950 و در زمانی که سوکارنو برنامه 'محور ضد امپرالیستی' اعلام کرد، روابط دو کشور تحت تاثیر قرار گرفت.
در این دوره، مقامات رسمی و نظامی آمریکا تماس با همتایان اندونزیایی که مخالف سوکارنو بودند را حفظ کردند و پس از دوران سوکارنو، روابط آمریکا و اندونزی در زمینه های مختلفی از جمله آموزشی، نظامی و اقتصادی توسعه یافت.
در حال حاضر به رغم مخالفت اندونزی با برخی از سیاست های آمریکا به ویژه در قبال فلسطین و منطقه خاورمیانه، روابط دو کشور برقرار است و 'باراک اوباما' رئیس جمهور آمریکا سال گذشته به جاکارتا سفر کرد و 'جوکو ویدودو' رئیس جمهور اندونزی نیز ماه گذشته میلادی در واشنگتن با همتای آمریکایی خود دیدار و رایزنی کرد.
اما از سوی دیگر روابط اندونزی با چین بیشتر فرهنگی است. پس از ظهور نظم جدید در اندونزی از سال 1965، چین متهم شد منبع اصلی کمونیسم است، اما از نظر تجاری روابط دو کشور روبه روز تقویت شد.
اگرچه از سال 2006 تا 2009 آمریکا بزرگترین صادرکننده به اندونزی بود، اما در سال 2009 چین و هنگ کنگ توانستند به بزرگترین صادرکنندگان به اندونزی تبدیل شوند.
روزنامه جاکارتا پست نیز نوشت: اجرای اصول فعال و آزاد در سیاست اندونزی با حفظ تعادل بین این دو قدرت یک موضوع کلیدی است.
غیبت اندونزی در برنامه آغازین بانک سرمایه گذاری توسعه آسیایی که توسط چین سال گذشته میلادی شکل گرفت نیز به برخی گمانه زنی ها دامن زد، اما عضویت اندونزی در ماه های بعد به این گمانه زنی ها پایان داد.
در توافق همکاری های تجاری دو سوی اقیانوس آرام به رهبری آمریکا نیز اندونزی در ابتدا حضور نداشت، اما پس از مطالعات انجام شده جاکارتا خواستار عضویت در این پیمان تجاری شد و قرار است در دو سال آینده به آن بیپوندد.
این اقدامات نشان می دهد اندونزی همواره سعی کرده است که از جانبداری هر یک از این قدرت ها بپرهیزد و تنها بر اساس منافع خود عمل کند.
بر اساس نتایج تحقیق دانشگاه سیدنی، موضع جاکارتا در روابط آمریکا و چین وابسته نبودن به یک قدرت برتر در جنوب شرق آسیا است که این سیاست بیان کننده مفهوم تعادل پویا در این کشور است.
از نظر تاریخی نیز روابط اندونزی با دو قدرت آمریکا و چین نشان می دهد این کشور تمایل خاصی به برتری دادن یکی بر دیگری نیست و این روابط بر اساس سیاست خارجی اندونزی در دوره های متفاوت می تواند متغیر باشد.
روابط فعلی اندونزی با چین نیز بیش از آنکه به معنی از دور خارج کردن آمریکا باشد، همکاری صرف با پکن است و این مناسبات در سال های اخیر از نظر اقتصادی تقویت شده و می تواند تامین کننده منافع اندونزی از نظر افزایش صادرات و سرمایه گذاری خارجی باشد.
آساق**241**1611

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
باغ پرندگان جاکارتا اندونزی