سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



"بیمه" مهم‌ترین دغدغه‌ی بازیگران تئاتر


مجمع عمومی انجمن بازیگران خانه تئاتر در حالی برگزار شد که تعداد اعضاء پس از گذشت حدود نیمی از زمان جلسه به حد نصاب رسید. با این حال، مهمترین دغدغه اعضا که مطرح شد، به "بیمه" اختصاص داشت.

به گزارش خبرنگار تئاتر ایسنا، اول اسفندماه تعدادی از اعضای انجمن بازیگران خانه تئاتر در تالار اصلی تئاترشهر گردهم آمدند تا مجمع عمومی این انجمن را برپا کنند، این مجمع که قرار بود ساعت 18 برگزار شود به دلیل کافی نبودن تعداد بازیگران حاضر شده با بیش از نیم ساعت تأخیر برگزار شد که البته در آن زمان باز هم تعداد اعضا به حد نصاب نرسیده بود، اما پس از گذشت بخشی از زمان جلسه و قرائت گزارش انجمن، تعداد اعضا از 222 نفر ابتدایی به بیش از 270 نفر رسید.

در مجمع انجمن بازیگران خانه تئاتر علاوه بر اعضای هیأت مدیره انجمن که شامل بهزاد فراهانی، محمودرضا رحیمی، کاظم هژیرآزاد، هوشمند هنرکار، حسین محب‌اهری، مریم کاظمی، فرهاد تجویدی، فرزانه نشاط‌خواه، خسرو احمدی، سیاوش چراغی‌پور و کریم اکبری مبارکه می‌شد، افراد دیگری همچون محمد ساربان، ایرج راد، پرویز پورحسینی، کوروش سلیمانی، محمود عزیزی، رضا صمدپور، صادق توکلی، مسعود رحیم‌پور و جمشید جهان‌زاده هم حضور داشتند.

رحیمی: اقتصاد تئاتر گشادترین کلاهی است که برسر ما رفته است

در ابتدای این جلسه پس از قرائت گزارش کار انجمن توسط فرزانه نشاط‌خواه؛ محمودرضا رحیمی به عنوان سخنگوی انجمن بازیگران در سخنانی انتقادی نسبت به وضعیت تئاتر و بازیگری در این حوزه اظهار کرد:‌ مسئله اقتصاد تئاتر گشادترین کلاهی است که بر سر ما رفته است، در حالی که در ایران به این حوزه در حد همان اکسپوهای خرید و فروش آثار تجسمی توجه شده است.

در حالی که رسانه‌های فعال در حوزه تئاتر عموما در جلسات مربوط به خانه تئاتر شرکت کرده و در طرح دغدغه‌های اعضای خانه تئاتر فعالیت کرده‌اند، رحیمی از حمایت نشدن خانه تئاتر توسط رسانه‌ها انتقاد کرد و گفت: کار ما با ارباب جراید به تکدی‌گری رسیده است و هیچ حمایتی از سوی آن‌ها دیده نمی‌شود.

وی با اشاره به نرخ بیکاری در میان بازیگران و نبود قرارداد گفت: نبود اهداف درست از چالش‌هایی است که ما به عنوان بازیگر با آن‌ها روبرو هستیم چون مشخص نیست تماشاگران قرار است تئاتر ببینند، یک بازیگر ستاره ببینند یا اینکه یک ورزشکار را روی صحنه تئاتر تماشا کنند.

او با بیان اینکه وعده‌ها و قول‌های عمل نشده زیادی به اهالی تئاتر داده شده است، به مسئله بیمه به عنوان یکی از مهمترین دغدغه‌های تئاتری‌ها اشاره و اظهار کرد: ما نابود شدیم از بس نادرست شنیدیم. حقوق شهروندی یعنی سلامتی شهروندان، نه رأی‌هایی که می‌دهند، اما آیا این سلامتی را در چشم‌ها، دندان‌ها و نیز حتی دلسوزی‌ پزشکان می‌بینیم؟

این بازیگر تئاتر با تأکید بر اینکه در این سال‌ها مطالبات تئاتری‌ها اعلام شده اما جوابی گرفته نشده است، افزود: یکی از آخرین حرف‌های نادرستی که توسط صندوق اعتباری هنر به ما گفته شد، شهریورماه گذشته بود و دیدیم مقامی که در آنجا از طرف وزارتخانه به کار گماشته شده است، هیچ اقدامی انجام نداد.

هژیرآزاد: ملوک‌الطوایفی‌ها را باید از بین برد

در ادامه کاظم هژیرآزاد عضو هیأت مدیره انجمن بازیگران خانه تئاتر با تاکید بر ضرورت ترسیم سیاست فرهنگی ادامه داد: ما از دولت می‌خواهیم هر چه سریع‌تر سیاست فرهنگی خود را در زمینه فولکلوریک، کلاسیک و مدرن با همکاری هنرمندان ترسیم کند و کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در تعامل با هنرمندان کمک‌های دیگری را ارائه دهد، چون این سیاست فرهنگی لازمه هر کشور متمدنی است.

وی تأکید کرد: باید مشخص شود که این‌طور نیست وزیر مملکت دستوری بدهد و عده‌ای خودسر آن را به هم بریزند. این ملوک‌الطوایفی را باید از بین برد و این کار جز با ترسیم سیاست فرهنگی میسر نیست.

هژیرآزاد همچنین با اشاره به اینکه از سال 88 به این سو 9هزار نفر تقاضای بیمه کردند و البته مشکلات بودجه‌ای مملکت قابل درک است، از تدوین یک لایحه برای ارائه به مجلس و دولت خبر داد تا یک منبع پایدار درآمدی برای بیمه اهالی تئاتر پیدا شود.

او از شکایت به دیوان عدالت اداری از صندوق اعتباری هنر هم خبر داد تا مبالغی که نادرست هزینه شده برگشت داده شود.

تبلیغ و معرفی دو کاندیدای تئاتری در انتخابات مجلس

در ادامه این مجمع، بهزاد فراهانی پیش از آنکه سخنان خود را مطرح کند به حضور محمود عزیزی و سامان خلیلیان که در انتخابات مجلس شورای اسلامی نامزد شده‌اند، اشاره کرد و گفت: شاید با حضور این‌ها روزی برسد که آوای خواسته‌های انسانی ما هنرمندان مثل بیمه و اینکه چکاره هستیم، شنیده شود.

محمود عزیزی هم با حضور روی سن گفت: روزی که خانه تئاتر شروع به کار کرد، فکر نمی‌کردیم این همه مطالبات به صورت قانون قابل پیگیری باشد که البته اگر قانون شهروندی در کشور ما رعایت می‌شد و تأمین اجتماعی داشتیم الان نیازی به طرح مسائل این چنینی در کشور نبود.

در این بخش محمودرضا رحیمی به نماینده دیگری از اهالی هنر (بهروز افخمی) که سال‌ها قبل در مجلس شورای اسلامی حضور داشت اشاره و اظهار کرد: هنرمند قبلی در مجلس می‌خوابید و نتیجه‌اش این بود که یک فیلم ساخت.

خیلی‌ها به من فحش دادند که چرا از احمدی‌نژاد صحبت کردم

در ادامه بهزاد فراهانی در سخنانی با اشاره به قول‌ها و وعده‌هایی که از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس جمهور داده شده اما عملی نشدند قول‌ها گلایه کرد.

وی گفت: مسئولان گفتند انتخاب مدیران را به ما واگذار می‌کنند و نکردند. در همین سالن خیلی‌ها به من فحش دادند که چرا از آقای احمدی‌نژاد حرف زدم یا آقای مشایی را به اینجا ‌آوردم، در حالی که آقای احمدی‌نژاد یک میلیارد و 400 میلیون تومان به خانه تئاتر کمک کرد اما این‌ها بیمه ما را هم قطع کردند.

او افزود: من با تمام قلدری که دارم به دلیل مشکلی که مدتی قبل داشتم وقتی به بیمارستان فیروزگر رفتم مرا در اتاق معاینه زایمان نگه داشتند و معلوم نبود من با این هیبت در آنجا چه می‌کنم!

وی همچنین اضافه کرد:‌ مدیرکل هنرهای نمایشی آدم بسیار خوبی است اما هیچ کاری نمی‌تواند بکند آقای مرادخانی هم آدم خوش‌رویی است اما او هم نمی‌تواند کاری بکند.

آخرین خبرهای بیمه تئاتری‌ها

پس از طرح بحث‌هایی درباره بیمه، ایرج راد مدیرعامل خانه تئاتر با ارائه توضیحاتی درباره بیمه طلایی اعضای این خانه گفت: در سال 91 رقمی که برای این بیمه اختصاص داده شد پنج میلیارد تومان بود که در سال 93 نیمی از آن پرداخت شد ولی با دولت جدید مشکل پیدا کردیم و قرار شد پرداخت آن را پیگیری کند.

او با اشاره به حضور وزیر بهداشت و پیگیری‌هایی که برای بیمه انجام شد و نیز کمک سه میلیارد تومانی به خانه تئاتر برای در اختیار داشتن بیمه طلایی ادامه داد: اما بنا به کارشکنی‌هایی از جمله اینکه اگر به خانه تئاتر چنین امکانی داده شود دیگر خانه‌های صنفی چه می‌شوند، به نوعی جلوی این قضیه گرفته شد و ما را به سمت بیمه صندوق اعتباری هنر سوق دادند.

راد همچنین با اشاره به نامه‌ای که به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون امور هنری و نیز معاون پارلمانی این وزارتخانه نوشته که بی‌جواب ماندند، گفت: نامه دیگری را در شکایت از صندوق اعتباری هنر از سوی مدیران عامل خانه تئاتر، خانه موسیقی و خانه سینما به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشتیم که حدود 10 روز قبل جلسه‌ای در دفتر معاونت هنری برگزار شد و به این نتیجه رسیدیم که مبلغی که صندوق اعتباری هنر به عنوان سوبسید بابت بیمه تکمیلی پرداخت می‌کند به خانه تئاتر و سینما داده شود و بعد از آن اقداماتی را انجام دهیم تا همانند قبل، بیمه ایران و بیمه تکمیلی طلایی را در اختیار بگیریم.

مدیرعامل خانه تئاتر در ادامه از بی‌تفاوتی اعضای خانه تئاتر نسبت به تلاش‌هایی که به ویژه برای چکاب هنرمندان در بیمارستان "محب" انجام شده انتقاد کرد و گفت: با تفاهم‌نامه‌ای که انجام شد برای چکاب کامل هنرمندان مبلغ 350 هزار تومان به ازای هر نفر تأمین اعتبار شد اما متأسفم که از میان دو هزار و 500 هزار عضو خانه تئاتر بیش از 500 نفر شرکت نکردند.

به گزارش ایسنا در ادامه این مجمع هوشمند هنرکار نیز با تأکید بر اینکه از انتقاد نهراسیم یادآور شد: از ابتدا با خود می‌گفتیم که مدیران جدید، تئاتری‌ها را نمی‌شناسند اما الان بیش از دو سال گذشته و معلوم شده که اگر کسی نمی‌تواند کاری کند بهتر است کنار بکشد.

همچنین در این مجمع که برخی از اعضا به بیان نظراتی درباره مسائل صنفی خود پرداختند، حسین محب‌اهری به عنوان یکی از اعضای خانه تئاتر که در دو مرحله با بیماری سرطان دست و پنجه نرم کرده است به مشکلاتی که در طول درمان مرحله دوم بیماری خود برایش پیش آمد اشاره کرد و گفت: از دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی کشور می‌خواهم پیگیری کنند که چرا صندوق اعتباری هنر نسبت به وضعیت هنرمندان هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد؟ چرا بیمه ایران به آرمان تغییر پیدا کرده است و پول‌هایی که تحت عنوان حمایت از هنرمندان گرفته می‌شود، صرف چه می‌شود؟

یکی از حاضران در مجمع نیز با اشاره به بازیگرانی که از تئاتر به سینما رفته‌اند و نیز برخی برگزیدگان جشنواره فیلم فجر امسال گفت: خاستگاه بسیاری از این بازیگران تئاتر بوده اما حاضر نشده‌اند حداقل دو ساعت بیایند و در این جلسه حضور داشته باشند. شاید بهتر است آن‌ها را دعوت کنیم تا به دلیل اینکه از تئاتر به آن جایگاه رسیده‌اند حمایتی را از اهالی تئاتر انجام بدهند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟