علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



سیاره همراه می‌توانسته در گذشته سیاره‌های زمین گون بیگانه را گرم نگاه دارد


باشگاه خبرنگاران/ انسانها موجودات اجتماعی هستند، در مورد سیارات هم میتوان همین تعریف را بکار برد. خیلی از این جهان های بیگانه که تا به حال موفق به کشف آنها شدیم در گروه های دوتایی یا چند تایی درحال چرخش به دور ستاره مادر خود هستند. اگرچه، مطالعات جدید قدمی فراتر گذاشته و به ما می‌گوید که درواقع یک سیاره همراه می توانسته در گذشته سیاره دیگری را نجات دهد.
با گذشت عمر سیارات آنها سردتر می‌شوند. در طول زمان هسته ی مذاب آنها سفت می‌شود و فعالیت های گرمازای درون آنها کاهش می‌یابد، و به این ترتیب آنها به محلی غیر قابل سکونت تبدیل می‌شوند.
اما اخترشناسان کشف کردند که سیاراتی به اندازه زمین خودمان، تحت کشش گرانشی یک سیاره همراه دیگر می‌توانند توسط پروسه ای به نام گرمایش جزر و مدی به اندازه کافی گرما تولید کنند، تا به طور تاثیر گذاری از فعالیت سرد شدن درونی سیاره جلوگیری کند، و شانس دنیای درون را برای پذیرش حیات افزایش دهد.

محققان از مدل های کامپیوتری برای پیدا کردن گرمایش جزر و مدی استفاده کردند که در دو قمر مشتری یعنی “اروپا” و “آیو” به وقوع می پیوندد، که می‌تواند در سیاراتی با اندازه زمین که در مداری غیر دایره ای به دور ستاره های کوتوله می‌گردند هم اتفاق بیفتد. یک سیاره بیرونی مدار را از ثابت ماندن در یک دایره باز می‌دارد، گرمایش جزر و مدی تولید می‌کند و شرایطی را به وجود می‌آورد که به اندازه کافی برای حیات گرم است.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
کشف سیاره جدید بسیار شبیه به سیاره زمین