سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ضرورت تقویت و تجهیز آزمایشگاه‌ها/ اقتصاد دانش‌بنیان محور اقتصاد مقاومتی است


به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، وحید احمدی معاون پ‍ژ‍وهش و فناوری وزیر علوم در نخستین همایش مسئولان آزمایشگاه‌های مرکزی دانشگاه‌ها و مراکز پ‍ژوهش و فناوری کشور که به مناسبت روز آزمایشگاه در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی برگزارشد، گفت: ابلاغ نظام ایمنی و سلامت آزمایشگاه‌ها یکی از اقدامات مهمی بود که وزارت علوم برای حمایت از محققان و کارشناسان آزمایشگاه‌ها انجام داد.

وی با اشاره به عضویت 120آزمایشگاه در شبکه شاعا افزود: ایجاد شبکه شاعا بین آزمایشگاه‌های علمی کشور برای مدیریت بهینه، هماهنگی و استفاده مطلوب از امکانات آزمایشگاهی کشور از دیگر اقدامات مهم وزارت علوم برای تقویت آزمایشگاه‌ها است که مزایای زیادی از جمله، تهیه بانک اطلاعاتی از تجهیزات آزمایشگاهی، ایجاد زیر ساخت‌های ارائه خدمات آنلاین به محققان در سراسر کشور و ایجاد رقابت برای ارائه خدمات آزمایشگاهی بهتر را به دنبال داشته است.

معاون پ‍ژ‍وهش و فناوری وزیر علوم گفت: توانمند سازی نیروهای انسانی شاغل در آزمایشگاه‌ها از طریق برگزاری کارگاه‌های تخصصی برای ارائه خدمات آزمایشگاهی مطلوب و فراهم کردن زمینه حضور بخش خصوصی در تولید، تامین و ارائه خدمات آزمایشگاهی از دیگر برنامه‌های وزارت علوم برای توسعه شبکه آزمایشگاهی علمی کشور است.

وی با تاکید بر نقش رقابت مبتنی بر دانش و نوآوری  در ایجاد و توسعه صنایع بزرگ، نرم افزاری و سخت افزاری در دنیا گفت: در راستای تقویت رقابت بین آزمایشگاه‌های علمی کشور، تخصیص بودجه متمرکز تجهیزات پژوهشی به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهش و فناوری کشور بر اساس جایگاه آنها در رتبه بندی شبکه شاعا صورت می‌گیرد.

احمدی گفت: همچنین برای دسترسی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به مناسب ترین محصولات آزمایشگاهی، فعالیت تولید کنندگان و وارد کنندگان تجهیزات آزمایشگاهی نیز مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار می‌گیرد تا دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با شناخت کامل از سابقه و نحوه خدمت دهی شرکت‌ها با آنها قرارداد همکاری منعقد کنند.

وی افزود: با مذاکراتی که با سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور صورت گرفته است تعدادی از آزمایشگاه‌های مناسب دانشگاهی و پژوهشی می‌توانند به عنوان آزمایشگاه‌های مرجع فعالیت کنند که این اقدام در ایجاد درآمد اختصاصی برای آنها بسیار مهم است.

وی برگزاری روز آزمایشگاه را فرصت مناسبی برای  قدردانی از خدمات محققان و کارشناسان آزمایشگاه‌های علمی کشور و توجه به هویت و جایگاه این مراکز در نظام علم و فناوری کشور دانست.

شایان ذکر است، همزمان با نخستین همایش مسئولان آزمایشگاه‌های مرکزی دانشگاه‌ها و مراکز پ‍ژوهش و فناوری، نشریه خبری شاعا رونمایی و نمایشگاهی از شرکت‌های تولید و واردکننده تجهیزات آزمایشگاهی برگزار شد.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
اقتصاد دانش بنیان، یکی از پایه های اقتصاد مقاومتی