سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



محمد اشرفی اصفهانی: ماجرای «جریان انگلیسی» نقشه نخ نما شده است


محمد اشرفی اصفهانی: ماجرای «جریان انگلیسی» نقشه نخ نما شده است آرمان/ متن پیش رو در آرمان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

ناقوس مهم‌ترین انتخابات مجلس تاریخ انقلاب به صدا درآمده است. این را می‌توان از نجواهای سیاستمداران و التهاب رسانه‌های گروهی به خوبی متوجه شد. مردم ایران روز جمعه هفتم اسفندماه برای همیشه تکلیف این مساله را مشخص خواهند کرد. به همین دلیل و برای تحلیل و بررسی نقش مردم در انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی با حجت‌الاسلام محمد اشرفی اصفهانی فرزند شهید محراب آیت‌ا... اشرفی اصفهانی گفت‌وگو کردیم. اشرفی اصفهانی معتقد است: « تجربه تاریخی نشان داده قهر با صندوق‌های رأی سبب سرخوردگی و شکست جریان معتدل سیاسی شده و زمینه‌ساز ظهور و بروز تندروها در فضای سیاسی کشور شده است. در مساله برجام 85 نماینده با تصویب برجام در مجلس مخالف بودند. نکته جالب اینکه اغلب این85نفر برای انتخابات مجلس دهم تایید شدند و در رقابت‌های انتخاباتی حضور دارند. مردم باید از نمایندگانی در انتخابات حمایت کنند تا در آینده برجام 2در داخل کشور اتفاق بیفتد. به نظر من مردم فهیم ایران در روز جمعه هفتم اسفندماه تکلیف تندروهای سیاسی را برای همیشه مشخص خواهند کرد». در ادامه متن گفت‌وگوی «آرمان» با حجت‌الاسلام محمد اشرفی اصفهانی را می‌خوانید:

نظر شما درباره انتخابات چیست؟کیفیت حضور گروه‌های سیاسی را در انتخابات مجلس چگونه ارزیابی می‌کنید؟

روز جمعه هفتم اسفندماه دو انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد که هر دو انتخابات از اهمیت خاصی برخوردار است. در شرایط کنونی کشور با چالش‌ها و فرصت‌های زیادی روبه رو است وممکن است در آینده اتفاقاتی برای کشور رخ بدهد که نیازمند تصمیم‌گیری مجلس خبرگان باشد. به همین دلیل انتخابات مجلس خبرگان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. نکته دیگر اینکه مجلس خبرگان آینده هشت سال طول خواهد کشید. به همین دلیل باید برای روزهای سخت از هم‌اکنون برنامه‌ریزی کرد وتلاش کرد افراد مجتهد، آگاه به مسائل زمان، دوراندیش و متعهد را برای این مجلس انتخاب کرد. با این وجود بنده نسبت به رد صلاحیت‌های صورت‌گرفته در این زمینه گلایه دارم و معتقدم می‌توانستند با سعه صدر بیشتری زمینه حضور افراد شایسته‌تری را در انتخابات مهیا کنند. برخی از افرادی که اجتهاد آنها در دوره‌های گذشته مجلس خبرگان احراز گردیده و در مجلس حضور داشته‌اند در دوره اخیر به دلیل اثبات نشدن اجتهادشان اجازه حضور در صحنه انتخابات را پیدا نکردند. آیت ا... جنتی دبیر شورای نگهبان در یکی از مصاحبه‌های خود به صراحت عنوان کردند که اگر افرادی در دوره‌های قبل عضو مجلس خبرگان بوده‌اند و در گذشته اجتهادشان اثبات شده دیگر نیازی به اثبات اجتهاد ندارند. با این وجود این اتفاق در دوره اخیر مجلس خبرگان رخ نداد و برخی افراد که شرایط مناسبی برای حضور در انتخابات خبرگان داشتند ردصلاحیت شدند. به نظر من مهم‌ترین شخصیتی که در انتخابات خبرگان صلاحیتشان احراز نگردید یادگار حضرت امام (ره) آیت‌ا... سید حسن خمینی بودند که این اقدام جای تامل بیشتری دارد.

از زمانی که به شما اعلام شد صلاحیت شما احراز نگردید تا لحظه آخر که شائبه‌هایی برای تایید شما به وجود آمده بود چه اتفاقاتی رخ داد؟شما در این زمینه با چه کسانی مشورت و رایزنی کردید؟

بنده قصد ندارم این مساله را به صورت کامل تشریح کنم. به همین دلیل وارد این موضوع نمی‌شوم و بیان این توضیحات را به بعد از برگزاری انتخابات موکول می‌کنم. در این زمینه بنده با برخی از بزرگان نیز مشورت کردم و همگی به اتفاق معتقد بودند که بهتر است این مسائل پس از برگزاری انتخابات بیان شود. بنده در نخستین دوره مجلس خبرگان حضور داشتم و در آن مقطع زمانی و پس از شهادت آیت‌ا... اشرفی اصفهانی چند تن از علمای بزرگ قم مانند آیت‌ا... فاضل لنکرانی (ره)، آیت‌ا... مشکینی (ره)، آیت‌ا... ابوالفضل خوانساری وآیت‌ا... عبدالجواد جبل عاملی اجتهاد بنده را برای ورود به مجلس خبرگان تایید کردند. در دوره اخیر نیز پس از اینکه خبر عدم احرازم را شنیدم مدارک و اسناد گذشته را خدمت
آیت‌ا... مومن و همچنین با یک واسطه برای آیت‌ا... محمد یزدی ارسال کردم. دلیل اصلی حضور بنده در انتخابات خبرگان زنده کردن نام شهید محراب آیت‌ا... اشرفی اصفهانی به عنوان یکی از استوانه‌های نظام برای نسل جدید و جوانان جامعه بود. متاسفانه نسل دوم وسوم انقلاب اطلاعات کمی درباره زندگی و شیوه تفکر شهید محراب آیت‌ا... اشرفی اصفهانی دارند. شهید اشرفی اصفهانی از جمله افرادی بودند که خون دل‌های زیادی برای مرجعیت حضرت امام (ره) خوردند و تلاش زیادی در جهت برپا کردن نهضت حضرت امام (ره) در منطقه غرب کشور و به‌ویژه کرمانشاه کردند.

آیا شما درباره عدم احراز صلاحیت‌تان با رئیس مجمع تشخیص هم مشورت کردید؟

بله، بنده با ایشان مشورت کردم. در دوره قبلی انتخابات درباره وضعیت بنده به شورای نگهبان نامه نوشتند و در نامه خود تقاضای تجدید نظر درباره من داشتند. در دوره اخیر ایشان قبل از انتخابات به بنده توصیه کردند که حتمأ در هر دو انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی شرکت کنم. پس از ردصلاحیتم نیز با ایشان مشورت داشتم. با این وجود قصد نداشتم ایشان را به زحمت بیندازم. بنده با آیت‌ا... جنتی و آیت‌ا... محمد یزدی بیش از پنجاه سال آشنایی دارم و این دو بزرگوار به خوبی من را می‌شناسند و با مواضع و دغدغه‌های من آشنا هستند.

شما از این آشنایی پنجاه ساله برای رایزنی درباره مساله صلاحیت‌تان استفاده نکردید؟

بنده قبل از ثبت نام در انتخابات چندین بار تلاش کردم از دفتر آقای جنتی وقت ملاقات بگیرم و با ایشان درباره ثبت نام در انتخابات صحبت و مشورت کنم. با این وجود این تلاش‌ها بی‌نتیجه بود و به بنده وقت ملاقات داده نشد و به ما اعلام کردند تا پس از برگزاری انتخابات ایشان هیچ ملاقاتی نخواهند داشت. با این وجود بنده در قم با آیت‌ا... مقتدایی ملاقات کردم و قرار شد ایشان در این باره با آیت‌ا... محمد یزدی دیدار و گفت‌وگو کنند که در نهایت نیز ایشان موفق به این ملاقات نشدند. من حتی با آقای علی جنتی فرزند آیت‌ا... جنتی و وزیر فرهنگ و ارشاد که از دوستان قدیمی بنده است نیز تماس گرفتم و خواستم که زمینه دیدار با آیت‌ا... جنتی را برای من فراهم کند. با این وجود ایشان عنوان کردند که آیت‌ا... جنتی در دوران انتخابات ملاقات انجام نمی‌دهند و اگر ملاقات هم کنند بنده شرایط و توانایی برگزاری این ملاقات را ندارم.

از طرف شورای نگهبان برای شما دعوت نامه‌ای جهت شرکت در امتحان خبرگان ارسال شد؟

خیر، هیچ نامه‌ای در این زمینه به دست بنده نرسید. شورای نگهبان برای کسانی که باید در امتحان شرکت می‌کردند نامه ارسال می‌کرد. با این وجود هیچ نامه و دعوت نامه‌ای برای من ارسال نشد و بنده به صورت مستقیم برای حضور در انتخابات خبرگان رد صلاحیت شدم. درباره ثبت نام بنده در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز باید عنوان کنم به همراه بنده نزدیک به 500 روحانی دیگر که اغلب آنها استاد دانشگاه، امام جماعت و همچنین امام جمعه بودند احراز صلاحیت نشدند. نکته قابل تامل در ردصلاحیت این افراد این بود که اغلب این افراد براساس بند یک ماده 28 ردصلاحیت شدند. سوال بنده این است که چطور ممکن است شخصی که امام جماعت یا امام جمعه بوده و از مراجع تقلید اجازه اخذ امور «حسبیه» را داشته التزام عملی به جمهوری اسلامی ندارد. عمامه من را آیت‌ا... بروجردی در قم بر سر بنده قرار داده است. ایشان در جایی عنوان کرده بودند تمایل دارم آقازاده آقای اشرفی اصفهانی را خودم معمم کنم. دلیل این مساله نیز این بود که پدر بنده شهید محراب آیت‌ا... اشرفی اصفهانی از شاگرادان و مریدان خاص آیت‌ا... بروجردی بودند و به همین دلیل آیت‌ا... بروجردی تمایل داشتند بنده را معمم کنند. چند روز مانده به ماه مبارک رمضان ما خدمت آیت‌ا... بروجردی رسیدیم و ایشان هنگامی که عمامه را بر سر بنده گذاشتند آیه شریفه«و لباس التقوا و ذلک خیر» را قرائت کردند که دارای حکمت و تفکر است. بنده حاضر هستم در زمینه عدم احرازصلاحیت روحانیون در انتخابات با آیت‌ا... جنتی یا آیت‌ا... یزدی مناظره تلویزیونی داشته باشم.

برخی مدعی شده‌اند جریانی موسوم به «جریان انگلیسی» تلاش کرده درانتخابات دخالت کند. ارزیابی شما از ادعای مطرح شده توسط این افراد چیست؟

این یک ادعا و طنز تلخی است که جریان‌های سیاسی داخل کشور تلاش کنند مدل‌های شبکه‌های غربی و به‌ویژه بی‌بی سی را در کشور اجرا کنند. کسانی که چنین مسائلی را مطرح می‌کنند به فهم و شعور ملت ایران و مسئولان نظام توهین می‌کنند. به نظر من «کف گیر تندروها به ته دیگ رسیده» و به همین دلیل تلاش می‌کنند با فرار به جلو چهره‌های محبوب انتخاباتی را تخریب کنند. ماجرای جریان انگلیسی یک نقشه نخ نما شده انتخاباتی برای جلب آرای بیشتر است. خوشبختانه ملت ایران از آگاهی و بینش قوی برخوردار هستند و به خوبی متوجه هستند که باید چه کسانی را برای مجالس خبرگان و شورای اسلامی انتخاب کنند. برخی از افرادی که در گذشته در مجلس خبرگان حضور داشتند و در شرایط کنونی نیز کاندیدای مجلس خبرگان هستند چندان اعتباری برای آرای مردم قائل نیستند و به صراحت عنوان می‌کنند. این در حالی است که حضرت امام (ره) مردم را ولی نعمت انقلاب و نظام می‌دانستند و نظر مردم را بر هرچیز مقدم می‌شمردند. البته کسانی که چنین مسائلی را مطرح می‌کنند کسانی هستند که در ابتدای انقلاب و در مبارزات انقلابی مردم حضور نداشتند اما در شرایط کنونی خود را مدافع منافع انقلاب و نظام معرفی می‌کنند. تاکید حضرت امام (ره) همواره به جمهوری اسلامی بود.

شما به مردم پیشنهاد می‌کنید به چه کسانی در انتخابات خبرگان رأی بدهند؟

مردم باید به افراد معتدل و متعهد رأی بدهند و اجازه ندهند تندروها که دارای افکار افراطی هستند در مجلس حضور داشته باشند. در شرایط کنونی امید مردم به بزرگان و مواضع اعتدالی و اصولی ایشان است. مردم کشور نیز در انتخابات ریاست‌جمهوری سال92به دیدگاه‌های متعادل رأی مثبت دادند و این دیدگاه را برای مدیریت کشور مناسب‌تر تلقی کردند. به صورت طبیعی این دیدگاه می‌تواند در مجلس خبرگان رهبری نیز تاثیرگذار باشد و برای آینده کشور افق‌های جدیدتری را ترسیم کند. در شرایط کنونی مطالبات مردم بیشتر در این نوع دیدگاه و تفکر تعریف می‌شود و به همین دلیل این تفکر پیروز انتخابات خبرگان خواهد بود. نکته دیگر درباره مجلس خبرگان این است که ما نباید مساله را بدون دلیل منطقی پیچیده کنیم. در یک فضای دموکراتیک همه جریان‌های سیاسی باید دیدگاه‌های خود را برای افکار عمومی تشریح کنند و سپس مردم با شنیدن همه نظرات بهترین نظر را انتخاب می‌کنند. با پیروزی آقای روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری جریان‌های شکست خورده در انتخابات تلاش‌های گسترده‌ای را برای به دست گرفتن نهادهای موازی دولت آغاز کرده‌اند. نکته دیگر اینکه پیروزی شکست خوردگان انتخابات ریاست‌جمهوری در انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین خبرگان رهبری می‌تواند تاحدود زیادی التیامی بر زخم‌های این جریان باشد. به همین دلیل جریان سیاسی معتدل باید تلاش کند با همه پتانسیل و امکانات خود در انتخابات مجلس خبرگان و همچنین مجلس شورای اسلامی شرکت کند. وجود طیف‌های مختلف فکری و چندصدایی در مجلس خبرگان رهبری می‌تواند سبب طراوت و نشاط سیاسی شده و تصمیم‌گیری‌ها را دقیق‌تر و عقلانی‌تر کند. پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال92 جریان اعتدال و میانه‌رو اهمیت بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده است. در دو سال گذشته نیز تاحدودی عقلای جریان‌های سیاسی به سمت اعتدال و میانه روی کشیده شده‌اند و از افراط و تفریط خودداری می‌کنند. اگر طیف فکری میانه‌روها در انتخابات خبرگان پیروز شوند گفتمان اعتدال با وضعیت بهتری به سطح افکار عمومی انتقال پیدا می‌کند.

به نظر شما آیا مردم ایران در روز جمعه هفتم اسفندماه تکلیف تندروها را برای همیشه مشخص خواهند کرد؟

مردم باید به صورت پرشور در پای صندوق‌های رأی حاضر شوند و به چهره‌های دلسوزوتوانمند رای دهند تا مجلس آینده شکل متعادل و مقبولی به خود بگیرد. تجربه تاریخی نشان داده قهر با صندوق‌های رأی سبب سرخوردگی و شکست جریان معتدل سیاسی شده و زمینه‌ساز ظهور و بروز تندروها در فضای سیاسی کشور شده است. مردم نباید اجازه دهند مجلس نهم و آسیب‌هایی که به کشور زد دوباره تکرار شود. در مساله برجام، 85 نماینده با تصویب برجام در مجلس مخالف بودند. نکته جالب اینکه اغلب این85نفر برای انتخابات مجلس دهم تایید شدند و در رقابت‌های انتخاباتی حضور دارند. مردم باید از نمایندگانی در انتخابات حمایت کنند که با برنامه‌های دولت همراه و همسو باشند تا در آینده برجام 2در داخل کشور اتفاق بیفتد. به نظر من مردم فهیم ایران در روز جمعه هفتم اسفندماه تکلیف تندروهای سیاسی را برای همیشه مشخص خواهند کرد.

منبع: آرمان


ویدیو مرتبط :
آیت الله اشرفی اصفهانی