سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ساز و کار تازه سازمان ملل برای نظارت بر تحریم‌های تسلیحاتی و موشکی ایران


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، با رفع تحریم‌های هسته‌ای ایران، سازمان ملل قصد دارد ساز و کار جدیدی را برای نظارت بر تحریم‌های باقی مانده ایران، یعنی تحریم‌های تسلیحاتی و موشکی تعریف کند.

روز شنبه یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تائید کرد که ایران اقدامات تعریف شده در برنامه جامع اقدام مشترک را تکمیل کرده و راه برای رفع تحریم‌های ضد ایرانی باز شده است. با رفع تحریم‌های بین‌المللی، کمیته تحریم‌های سازمان ملل عملا لغو می‌شود، اما همچنان تحریم‌های موشکی و تسلیحاتی ایران پابرجاست، به همین جهت باید ساز و کار تازه‌ای در سازمان ملل شکل بگیرد.

هرچند تحریم‌های موشکی و تسلیحاتی ایران هم به بهانه مسئله هسته‌ای وضع شد، اما گروه 1+5 رفع فوری آن‌ها را نپذیرفت. بر اساس برجام، قرار است تحریم‌های تسلیحاتی پس از 5 سال و تحریم‌های موشکی بعد از 8 سال رفع شوند. 

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، شورای امنیت سازمان ملل روز پنج‌شنبه ساز و کار تازه‌ای  را برای نظارت بر این دو تحریم پیشنهاد کرد که جایگزین کمیته تحریم‌های شورای امنیت می‌شود. 

«البیو روسلی» رئیس دوره‌ای شورای امنیت اطلاعیه را بین اعضا توزیع کرده که در آن در مورد «تمهیدات و رویه‌های عملی» برای نظارت بر قطعنامه 2231 شورای امنیت که روز 20 جولای در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران صادر شد، توضیح داده شده است.

بر این اساس، قرار است یکی از 15 عضو شورای امنیت به عنوان «تسهیل‌کننده» عمل کند. این اطلاعیه همچنین از بان کی مون دبیر کل سازمان ملل می‌خواهد که مجوز فعالیت این شورا را، از جمله برای برگزاری دیدارها و انجام ارتباطات، صادر کند. 

در اطلاعیه توزیع شده بین اعضا، عنوان شده است که شورای امنیت «اقدامات لازم برای حمایت از بهبود اجرای» قطعنامه 2231 را انجام می‌دهد و «به نحو مناسب به اطلاعات مربوط به اقدامات ادعایی متضاد با قطعنامه» پاسخ خواهد داد. 

همچنین از دبیر کل سازمان ملل خواسته شده است که هر 6 ماه، گزارشی را در مورد روند اجرای قطعنامه به شورای امنیت ارائه کند. 

انتهای پیام/ق

http://fna.ir/UQ2V2A


ویدیو مرتبط :
نخستین بازرسی تسلیحاتی گروه اعزامی سازمان ملل در سوریه