سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



امریکا به دنبال تشدید تحریم‌ها و نقض توافق در سال 95


امریکا به دنبال تشدید تحریم‌ها و نقض توافق در سال 95روزنامه جوان/ متن پیش رو در جوان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.


آغاز سال 1395 با انبوهی از اظهارات و اقدامات ضد‌ایرانی کشورهای غربی و به ویژه امریکایی‌ها همراه شده و مقامات این کشورها تلاش می‌کنند تا همانند ماه‌های گذشته جمهوری اسلامی ایران را در شرایط ماقبل از برجام نگه داشته و اجازه ندهند ایران شرایطی عادی و روبه سامان را در عرصه بین‌المللی و به خصوص در حوزه اقتصاد و تجارت تجربه کند.
سال گذشته در چنین ایامی بود که تیم مذاکره‌کننده کشورمان به همراه نمایندگان گروه موسوم به 5+1 بیانیه لوزان را رسانه‌ای کرد و در داخل از آن به عنوان یک افتخار ملی یاد می‌شد و به واسطه آن دولتمردان یازدهم حجم قابل توجهی از وعده و وعیدهای مختلف را به جامعه داده و سال94 را سال رشد اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی نامگذاری کردند. اما هر چه از سال 94 سپری می‌شد نه تنها وعده‌های دولت در بحث مذاکرات رنگ واقعیت به خود نمی‌گرفت بلکه امریکایی‌ها به بهانه‌های مختلف تحریم‌های جدیدی را علیه کشورمان به تصویب رساندند و تلاش کردند محدودیت‌های جدیدی را علیه ایران سروسامان دهند؛ هدفی که تا حدود فراوانی موفقیت‌آمیز بود چراکه بعد از اجرای کامل تعهدات توسط جمهوری اسلامی ایران، امریکایی‌ها حتی حاضر نشدند نسبت به بازگشایی سوئیفت اقدام مؤثری را صورت دهند.

تحریم اشخاص و شرکت‌های جدید؛ هفته نخست سال 95
تنها چند روز پس از هشدار رهبر معظم انقلاب مبنی بر هدف‌گذاری بلندمدت امریکا برای پیاده‌سازی مدل برجام در موضوعات دیگر محل اختلاف با ایران، وزارت خزانه‌داری امریکا با صدور بیانیه‌ای جدید، اشخاص و شرکت‌هایی را به خاطر حمایت از برنامه موشکی ایران و حمایت از شرکت هواپیمایی ماهان ایر، در فهرست تحریم‌ها قرار داد. دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری دو شرکت در ایران را به خاطر دخالت مستقیم در برنامه موشک بالستیک در فهرست تحریم‌ها قرار داد و فهرست تحریم‌های مخصوص اشخاص و اتباع تحریم شده را به‌روز کرد و یک شرکت را که کنترل عملیاتی بر موشک بالستیک ایران دارد، در این فهرست قرار داد. دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری همچنین دو شخص و دو شرکت مستقر در لندن و دو شرکت مستقر در امارات متحده عربی که تلاش‌های هواپیمایی ماهان برای دور زدن تحریم‌ها را تسهیل کرده‌اند، در فهرست تحریم‌ها قرار داد. این اقدامات براساس دستورات اجرایی 13224 و 13382 اتخاذ شد و هر نوع دارایی و منافع حاصل از دارایی برای اشخاص و شرکت‌های در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته شده را براساس نظام قضایی امریکا مسدود می‌کند. علاوه بر این، نهادهای مالی خارجی یا اشخاصی که موجب تسهیل در معاملات مهم شوند یا حمایت مادی یا دیگر حمایت‌ها را برای اشخاص و شرکت‌های در فهرست تحریم‌ها فراهم کنند، در خطر تحریم‌هایی قرار می‌گیرند که ممکن است دسترسی آنها به سیستم مالی امریکا را قطع کند یا موجب مسدود شدن اموال آنها و منافع آنها در اموال براساس رویه قضایی امریکا شود. اقدام اخیر امریکایی‌ها در اضافه کردن این افراد و شرکت‌ها در فهرست تحریم‌ها نشان‌دهنده اصرار امریکا برای مقابله با توسعه موشک بالستیک ایران و حمایت این کشور از تروریسم و همچنین نگه داشتن ایران در شرایط ماقبل برجام است.

نامه غربی‌ها به بان کی مون جهت تشدید فشارها به ایران
آزمایش موشکی ایران در اواخر اسفندماه 94 که با فضاسازی پردامنه رسانه و شخصیت‌های غربی همراه شده بود در ایام نوروز وارد مرحله جدیدی می‌شود، خبرگزاری «رویترز» در همین باره نوشت که امریکا و همپیمانان اروپایی آن در نامه‌ای مشترک به بان کی مون مدعی شدند که ایران با آزمایش موشک‌های بالستیک در تقابل با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد عمل کرده است. امریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در این نامه خطاب به «بان کی‌مون» دبیر کل سازمان ملل متحد و «رومان اویارزون مارشسی» سفیر اسپانیا در سازمان ملل، آمده است: آزمایش‌های موشکی بالستیک اخیر ایران «در تقابل» و «ناسازگار» با قطعنامه 2231 شورای امنیت است. در ادامه این نامه با بیان این ادعا که موشک‌های آزمایش شده ایران «ذاتاً قابلیت حمل سلاح هسته‌ای را دارد»، از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته شده است که «پاسخ‌های مناسب» به آزمایش موشکی اخیر ایران را بررسی کند. بر اساس این قطعنامه که در تأیید توافق هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 5+1 صادر شد، محدودیت‌های موشکی ایران برای هشت سال دیگر پابرجا ماند، با این حال ادبیات قطعنامه در مقایسه با قطعنامه 1929 که پیشتر برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران تصویب شده بود، تفاوت کرده است. در قطعنامه جدید تنها «از ایران خواسته» شده که روی موشک‌هایی «که برای داشتن توانایی حمل سلاح هسته‌ای طراحی شده‌اند» کار نکند. این در حالی است که در قطعنامه پیشین گفته شده بود که شورای امنیت «تصمیم می‌گیرد که ایران نباید» روی «موشک‌های دارای توان حمل سلاح هسته‌ای» کار کند. همین تغییر ادبیات قطعنامه موجب شده تا امریکا و متحدانش برای پیشبرد تصویب تحریم‌های تازه علیه برنامه موشکی ایران از مسیر شورای امنیت با مشکل مواجه شوند، چراکه آنطور که مسکو می‌گوید، در قطعنامه تنها از ایران درخواست شده و یک درخواست قابل نقض نیست بلکه یک کشور می‌تواند این درخواست را بپذیرد یا نه.
در حالی غربی‌ها رزمایش موشکی‌ای را ناقض قطعنامه 2231 می‌دانند که شورای امنیت اندکی بعد از این رزمایش - به درخواست امریکا - برای بررسی این رزمایش تشکیل جلسه داد، اما این نشست بدون نتیجه خاصی به پایان رسید. به نوشته رویترز، دیپلمات‌های شورای امنیت نیز خود اذعان دارند که توجیهات مطرح شده برای اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران به بهانه رزمایش موشکی، ضعیف است چراکه با متن قطعنامه همخوانی ندارد. چهار کشور تدوین‌کننده این نامه نیز آنطور که رویترز نوشته، کاملاً در نگارش این نامه دقت کرده‌اند و در آن مدعی «نقض» قطعنامه نشده‌اند بلکه مدعی شده‌اند که آزمایش موشکی ایران «در تقابل» با قطعنامه است. رویترز به نقل از دیپلمات‌ها نوشته است که اعضای شورای امنیت می‌دانند که درخواست از ایران از لحاظ قانونی الزام‌آور نیست و نمی‌توان از آن برای اعمال تنبیهات فصل هفتمی از جمله تحریم یا به کارگیری نیروی نظامی استفاده کرد. با این حال کشورهای غربی می‌گویند ایران تعهدی سیاسی برای پایبندی به این محدودیت دارد. در این نامه همچنین از اینکه ایران عنوان کرده است که این موشک‌ها تهدیدی مستقیم برای اسرائیل هستند، ابراز نگرانی شده است. با این حال دیپلمات‌های غربی می‌گویند محکومیت از سوی شورای امنیت می‌تواند سکوی پرتاب قانونی‌ای در اختیار کشورهای اروپایی قرار دهد تا تحریم‌های جدید یکجانبه علیه ایران را مورد بررسی قرار دهند.

اوباما: تحریم‌های تجاری علیه ایران باقی می‌ماند
رئیس‌جمهوری امریکا در نشست امنیتی هسته‌ای در واشنگتن به مانند بسیاری از مقامات غربی تشدید تحریم‌های جدید علیه کشورمان را یک هدف اصلی عنوان کرده و بیان می‌کند: به جز استثناهای محدود، تحریم‌های تجاری امریکا علیه ایران همچنان به قوت خود باقی می‌ماند. اوباما ادامه می‌دهد: پس از حدود دو سال مذاکرات فشرده، این توافقنامه به دست آمد و ما شاهد پیشرفت جدی و واقعی بوده‌ایم. ایران دو سوم از سانتریفیوژهای نصب شده خود را برچیده و همچنین 98 درصد از ذخیره اورانیوم خود را به خارج منتقل کرده است. ایران قلب رآکتور اراک را برداشت و آن را با سیمان پر کرد. امروز مدت‌زمان گریز هسته‌ای ایران از دو تا سه ماه به حدود یک سال افزایش یافته است.
رئیس‌جمهور امریکا با اشاره به گزارش ماه ژانویه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران تعهدات کلیدی خود را بر اساس توافقنامه عمل کرده است، گفت: امروز آمانو مدیر کل آژانس درباره اجرای این توافقنامه به ما گزارش می‌دهد و اطلاعات ما را به‌روز می‌کند. کشورهای ما تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای را برداشتند و البته زمان می‌برد تا ایران به اقتصاد جهانی پیوند بخورد اما ایران شروع به دیدن منافع این توافقنامه کرده است.
وی افزود: مهم است یادآوری کنم این توافقنامه همه اختلافات ما با ایران از جمله فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه را حل نمی‌کند، همچنین به جز استثناهای محدود، تحریم‌های تجاری امریکا علیه ایران همچنان به قوت خود باقی می‌ماند. ما همچنان با شدت و قاطعیت تحریم‌های مرتبط با حمایت ایران از تروریسم، نقض حقوق بشر و برنامه موشک‌های بالستیک را اعمال می‌کنیم و این سیاست امریکاست.

وزیر خزانه‌داری امریکا: صندوق بین‌المللی پول ابزار ما برای تحریم ای&


ویدیو مرتبط :
چرا آمریکا توافق ژنو را نقض کرد ؟