سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



کم‌اقبالي به‌ موتورهاي جست‌وجوي ايراني


استاد دانشگاه علم وصنعت با بيان اينکه علت کم اقبالي از موتورهاي جستجو يا جويشگرهاي ايراني دلايل مختلفي دارد، گفت: مي‌توان با برنامه‌اي هدفمند به دنبال اجراي جويشگر ملي با توانمندي‌هاي لازم بود که بتواند به شيوه‌اي مناسب از محتواي اطلاعاتي برخي از جويشگرهاي بزرگ دنيا استفاده کند.

صبحانه آنلاين/ استاد دانشگاه علم وصنعت با بيان اينکه علت کم اقبالي از موتورهاي جستجو يا جويشگرهاي ايراني دلايل مختلفي دارد، گفت: مي‌توان با برنامه‌اي هدفمند به دنبال اجراي جويشگر ملي با توانمندي‌هاي لازم بود که بتواند به شيوه‌اي مناسب از محتواي اطلاعاتي برخي از جويشگرهاي بزرگ دنيا استفاده کند.
امروزه اغلب کساني که با شبکه اينترنت کار مي‌کنند، زمان زيادي را به جست‌وجو در شبکه مي‌گذرانند تا به هدف نهايي خود براي جست‌وجو برسند. اما بررسي‌ها نشان از استفاده عموم کابران ايراني از جست‌وجوگرهاي گوگل و ياهو دارد و به نظر مي‌رسد جست‌وجوگرهاي بومي سهم ناچيزي در ميان اين کاربران دارند.

باوجود اينکه در سالهاي اخير تلاش بسياري براي توليد نرم‌افزارهاي جستجوگر ايراني انجام شده است و هزينه هاي قابل توجهي هم صرف توليد آنها شده است با اين حال اين موتورها آنچنان که بايد مورد توجه کابران ايراني قرار نگرفت است. علت چيست؟

محمد فتحيان عضو گروه تجارت الکترونيک دانشکده مهندسي صنايع دانشگاه علم وصنعت در اين باره به اقتصادنيوز مي گويد : علت کم اقبالي از موتورهاي جستجو يا جويشگرهاي ايراني به چندين دليل است. اول اينکه جويشگر ملي لازم است از جامعيت و تنوع لازم در محتواي اطلاعاتي برخوردار باشد.

او افزود: دوم اينکه؛ سرعت، قابليت و توانمندي ارائه خدمات مختلف از جمله نکاتي است که در مقايسه با جويشگر هايي همچون گوگل و ياهو بايد مد نظر قرار گيرد.

اين کارشناس در حوزه آي‌تي معتقد است: زيرساخت‌هاي لازم براي تحقق جويشگر مناسب ملي از جمله دانش طراحي وجود دارد، همچنين در کشور ما با حمايت دولت و از طريق واگذاري نظارت شده طرح به بخش خصوصي مي‌توان جويشگر مناسب را طراحي و اجرا کرد.

فتحيان در خصوص همکاري ايران با موتور جست‌وجوي ياندکس، اظهار کرد: جويشگر روسي ياندکس که هم اکنون به خاطر محتواي نامناسب فيلتر شده است، نمي‌تواند جايگزين خوبي براي يک جويشگر ملي و بومي که بر اساس سياست‌هاي ارزشي اداره مي‌شود، باشد.

استاد دانشگاه علم و صنعت گفت: توصيه مي کنم با برنامه‌اي هدفمند به دنبال اجراي جويشگر ملي با توانمندي‌هاي لازم باشيم که بتواند به شيوه‌اي مناسب از محتواي اطلاعاتي برخي از جويشگرهاي بزرگ دنيا استفاده کند.


ویدیو مرتبط :
جست و جو در شیرپوینت 2013