سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



عالمی که انسان نام گرفت/ حرکت _ قسمت چهاردهم


عالمی که انسان نام گرفت/ حرکت _ قسمت چهاردهمآخرین خبر/ مهمترین و ضروری ترین علم آن است که برای حیات، نشاط و توانایی انسان، اساسی ترین مطالب را دارا باشد.به همین منظور قصد داریم مطالبی شامل سه بعد انسان شناسی (جسم‌شناسی، ذهن شناسی و روح شناسی)را با زبانی ساده تقدیمتان کنیم. باشد که راه گشا باشد.
لینک قسمت قبل 
منظور از حرکت، میزان فعالیت روزانه‌ی هر شخص است که باعث تعدیل نسبی مزاج اعضاء بدن و جنبش و فعالیت درونی می‌شود. از جمله بهترین و مفیدترین حرکت ها: ورزش، ماساژ و حمام رفتن است. اهمیت این حرکات به منظور تخلیه‌ی فضولات از تمام بدن و در نتیجه کارایی بهتر اعضاء در انجام فعالیت‌های روزمره می‌باشد و لزوم این مطلب زمانی واضح می‌شود که بدانیم هیچ غذا یا دارویی نیست که بتواند جایگزین آنچه حرکت در بدن انجام می‌دهد شود. این قبیل فعالیت‌ها با توجه به فواید بسیاری که برای بدن انسان دارند خرج چندانی نداشته و وقت زیادی را به خود اختصاص نمی‌دهند.

ورزش:
حرکتی ارادی است که دستگاه تنفس و دستگاه گردش خون انسان را وادار به فعالیت بیشتر می‌کند، همچنین حرارت داخلی بدن را بر می‌انگیزد، عضلات را تقویت و مسام و روزنه‌های پوست را باز می‌کند.
ورزش بر دو نوع است: عام و خاص.
ورزش عام: ورزشی است که تمام بدن متأثر از آن‌ باشد. مانند: دویدن، اسب‌سواری، شنا‌ و...
ورزش خاص: ورزشی است که اعضاء خاصی از بدن را وادار به فعالیت می‌کند. مانند: بارفیکس که بیشتر عضلات نیمه‌ی بالای بدن را تقویت می‌کند.

بهترین ورزش:
بهترین ورزش همان نرمش در هوای آزاد است، که از حرکات نرم و کند شروع و کم‌کم به حرکات قوی‌تر و سریع‌تر تبدیل می‌شود و در آخر دوباره به حالت اولیه باز می‌گردد، بطوری که در این سیر ضربان قلب از حداقل به حداکثر می‌رسد و دوباره به حالت اولیه باز می‌گردد. این گونه نرمش، روزانه حدود 20 دقیقه برای هر شخصی لازم است. مناسب ترین زمان ورزش برای بدن هنگامی است که از فضولات و اخلاط اضافی خالی شده و غذا نیز هضم شده باشد. در بین ساعات روز، صبح برای نرمش‌های سبک و بعد از ظهر نیز برای فعالیت‌های سنگین‌تر مناسب می‌باشد.
بهترین ورزش آن است که برای انجامش نیاز به فضای خاص، لباس خاص، زمان خاص، جنسیت خاص، سن خاص، شغل خاص و هزینه‌ی خاصی نباشد، چون تمام این‌ها بهانه‌هایی هستند که بسیاری را برای ورزش نکردن ترغیب می‌کنند.

فواید ورزش:

مهم‌ترین و عمده‌ترین فواید ورزش حفظ سلامت ابعادی انسان می‌باشد که تنظیم تنفس، افزایش سرعت و قدرت، تقویت انعطاف عضلانی، ایجاد اعتدال در فعالیت اعضاء، ایجاد تمرکز ذهنی مناسب جهت فعالیت‌های ذهنی و تنظیم شدن تغذیه از این امور می‌باشد. بعضی از ورزش‌ها که مبدأ آن غرب می‌باشد، بیشتر سلامتی انسان را به خطر می‌اندازد، مانند بدنسازی که یک ورزش مکمل است، اما بعضی به عنوان یک ورزش کامل از آن بهره‌ی ظاهری می‌گیرند؛ هر فرد هر چه در بدنسازی بیشتر زمان می‌گذارد، زودتر به مرگ نزدیک می‌شود. نتیجه‌ی بدن‌سازی انعطاف کم (به واسطه‌ی بزرگ شدن عضلات)، سرعت پایین در حرکت، ضعف در تنفس، قوی شدن افراطی عضلات، ضعیف شدن اعضاء رئیسه (کبد، قلب، مغز)، استفاده‌ی بیش از حد از غذا ها، تولید سموم مختلف در بدن، پیری زودرس و همچنین عقیم شدن به واسطه‌ی فشار افراطی بر بدن و استفاده از پودرهای شیمیایی و پروتئین‌های مضر مثل آمینو، کراتین و... می‌باشد.
باید دانست ورزش هرچه بیشتر با طبیعت پیوند داشته باشد تأثیر بیشتری بر سلامت دارد. ورزش در کوه، ساحل دریا، جنگل و یا حداقل در پارک بسیار مفید است. کسی که در طبیعت ورزش می‌کند توانایی‌اش بسیار محسوس‌تر است از کسی که در چهار چوب باشگاه‌ها تمرین می‌نماید. به عنوان مثال قایقرانی باعث تحریک اخلاط شده و موجب بهبود امراضی چون جذام، استسقاء و عوارض ناشی از سکته می‌شود. قایق سواری در هنگام شب و زیر نور ماه مقوی قلب است و یا پیاده‌روی سریع در محیط طبیعی کلیه‌ها را تصفیه کرده و باعث تقویت کبد نیز می‌شود. بعضی از ورزش‌ها علاوه بر اثرات جسمانی، دارای اثرات نفسانی هم می‌باشند. مانند ورزش‌هایی که به صورت مسابقه برگزار می‌شوند، مثل: اسب سواری، کوه نوردی، شنا، تیراندازی و از این قبیل ورزش‌ها که در آنها احساس مسرت برای برنده و احساس ناخوشایندی برای بازنده را پیش می‌آورند و باعث حرکت در نفس می‌شوند.

ماساژ:
در احادیث ائمه‌ی اطهار علیه السلام برای ماساژ ارزش زیادی قائل شده‌اند و آن را موجب نشاط، طول عمر، سلامت بدن و همچنین دفع فضولات و سموم از راه‌های خروجی و پوست بدن ذکر نموده‌اند. در دنیای امروز به تازگی به ارزش بالای ماساژ در سیر درمانی پی برده اند؛ ماساژ دست، کف پا، رگ گیری، سنگ درمانی و انرژی درمانی از همین مقوله می‌باشند.
ماساژ به مالش عضلات بدن، همراه با روغن گفته می‌شود که البته آن را بدون روغن و با استفاده از روش‌های دیگر می‌توان انجام داد. ماساژ بر دو نوع است:
1- صلب یا ماساژ محکم و سخت که اعضاء را سخت می‌کند. 2- لین یا ماساژ نرم که بر خلاف ماساژ صلب، خون را خیلی آرام به سطح بدن متوجه می‌کند و باعث رشد سریع‌تر بافت‌ها و همچنین ترمیم سریع‌تر اعضاء بیمار می‌گردد. همچنین این ماساژ باعث نرم شدن اعضاء شده و انجام معتدل آن باعث چاقی می‌شود.
اگر ماساژ با پارچه‌ای خشن انجام داده شود موجب حرکت خون به سمت پوست می‌شود و اگر با دست نرم یا پارچه‌ای نرم انجام گیرد خون را منجمد می‌کند؛ یعنی خون به سمت عضوی خاص حرکت می‌کند.
تمام اشیاء در عالم به صورتی موجب کند شدن یا شدت حرکت در انسان می‌شوند و بعضی از رنگ‌ها همانند ماساژ خون را به سطح بدن می‌کشانند و بعضی هم مانند خواب خون را به درون بدن سوق می‌دهند. لذا لازم است تا بحثی هر چند کوتاه و مختصر از مبحث رنگ‌ها را متذکر شویم.
در مزاج رنگها:
هر رنگی برای خود مزاجی دارد و طبق این مزاج برروی آدمی اثر گذار می‌باشد. همان طور که هر غذایی مزاج خاص خودش را دارد و درعلم طب قدیم و سنتی هر بیماری را با ضدش درمان می‌کنند مثلاً مزاج کسی را که بیماریش از گرمی باشد، به وسیله‌ی غذاهای سرد و خنک معتدل می‌کنند و بدن که مرکب روح است را به حالت صحت در می‌آورند (این علمی دقیق می‌باشد که فقط خردمندان با عنایت الهی می‌توانند بدان برسند) این قضیه در مورد رنگ‌ها نیز جاری است و هر رنگی برای خود مزاجی دارد که به آنها اشاره می‌کنیم:
1- مزاج رنگ سرخ گرم و خشک است.
2- مزاج رنگ زرد گرم و‌تر است.
3- مزاج رنگ آبی سرد و‌تر است.
4- مزاج رنگ بنفش سرد و خشک است.
5- مزاج رنگ نارنجی گرم محض است.
6- مزاج رنگ سبز‌تر محض است.
7- مزاج رنگ لاجوردی سرد محض است.
8- مزاج رنگ قهوه‌ای خشک محض است.
اثرات رنگ‌ها و تاثیرشان بر آدمی:
هر انسانی برای خود طبعی دارد که می‌تواند طبق مزاج خود از نوع انتخاب کردن رنگ انگشتر و رنگ لباس و رنگ وسایل و اشیاء اتاق خود طبعش را به اعتدال در آورد یا آن طبعی را که مورد نظرش است برای خود به وجود آورد. البته باید از همه‌ی این‌ها در مسیر خیر استفاده کند و اگر بخواهد از آنها برای ضرر زدن به کسی استفاده کند جهان هستی و عالم با او به معارضه بر می‌خیزد و او را سر جای خود می‌نشاند و اجازه‌ی دخالت به او نمی‌دهد زیرا که همه‌ی برنامه‌های نظام هستی روی حساب دقیقی است که فقط خداوند و اولیای خردمند الهی که محرم اسرار الهی اند از آن خبر دارند.
1- رنگ قرمز
رنگ قرمز متعلق به مریخ بوده که نشانه‌ی جنب و جوش و حرکت و زندگی و انرژی است. در جنگ‌ها بیشتر از آن استفاده می‌شود. برای افرادی که سرد و بی انرژی اند خوب است و آنها را به فعالیت وا می‌دارد ولی برای بچه‌های پر سر و صدا و جنجالی زیاد خوب نیست چون آنها را تحریک بر جنگ و دعوا می‌کند. این رنگ برای متولدین برج حمل و روز سه شنبه خوب است زیرا برای آنها موفقیت به همراه دارد.
2- رنگ قهوه‌ای روشن
گفتیم که مزاجش خشک محض است. نشان دنده‌ی تفکر می‌باشد و برای برج عقرب موفقیت به همراه دارد.
3- رنگ آبی آسمانی
رنگ آبی آسمان و رنگ فیروزه به این رنگ است. برای قدرت‌های روحانی خوب است. برای پیروزی و نور بصر مفید است. هر که صبح به رنگ آبی فیروزه نگاه کند بر خصمانش پیروز می‌شود. عمر را طولانی می‌کند و این رنگ عشق و محبت و وفاداری است و متعلق به زهره است. این رنگ برای خانم‌ها خوب است.
4- رنگ‌های آبی سیر و سیاه و تیره
تعلق این رنگ به زحل و روز شنبه است. برای متولدین دی و بهمن نیک است و استفاده از آن در مواقع ماتم و عزا است و برای اعمال عداوت هم از آن استفاده می‌شود. استفاده از سیاه و آبیِ سیر، چشم زخم و خطرات چشم نحس را دور می‌کند. همچنین انسان را از نظرها حفظ می‌کند.
5- رنگ زرد
رنگ احساسات روحانی و مافوق طبیعت است، حس‌های درونی را بیدار کرده و به شخص شعف و خوش حالی باطنی و روحی می‌دهد. شرف شمس را در عقیق زرد می‌نویسند به خاطر مناسبتی که این طلسم عظیم القدر با شمس و با رنگ زرد دارد که در سفرها برای دور شدن خطرات از انگشتر زرد رنگ استفاده می‌کنند. برای رزق و روزی هم خوب می‌باشد.
6- رنگ سبز
این رنگ اثرات قمر است. برای بچه‌هایی که روز جمعه به دنیا آمده اند خوب است. این رنگ رنگِ سیادت است و رنگ تفکر و آرامش هم می‌باشد که رنگ تمام درختان و سبزه‌ها به این رنگ می‌باشد و برای متولدین اردیبهشت، خرداد و تیر خوب است. گویند پریان با لباس‌های سبز رنگ می‌آیند. رنگ سبز یک رنگ مقدس است.
7- رنگ سفید
بر رنگ سفید اثرات عطارد و برکت مشتری است و تعلق این رنگ به قمر می‌باشد. برای بچه‌هایی که در بروج آبان و بهمن متولد شده اند مفید بوده و اثرات خوبی دارد. رنگ سفید سعد و نیک است و از تمامی خطرات و بلاها آدمی را دور می‌کند. برای متولدین برج تیر و کسانی که روز دوشنبه به دنیا آمده اند سعد بوده و اثرات خوبی به همراه خواهد داشت.
8- رنگ صورتی
رنگ صورتی متعلق به زهره می‌باشد و برای متولدین بروج ثور و میزان سعد و نیک است. همین طور کسانی که روز جمعه به دنیا آمده باشند و نشان دهنده‌ی انصاف و عاقلی است
9- رنگ بنفش
یک رنگ هنری است و هنرمندان و دوست داران هنر از این رنگ احساس مسرت و شادمانی می‌کنند.
10- رنگ ارغوانی
به مشتری تعلق دارد و مشتری برای دولت و برکت اقبال و سعادت می‌باشد و از این رنگ برای امور رسمی بزرگ استفاده می‌کنند و استفاده از این رنگ برای متولدین بروج قوس، حوت و متولدین روز پنج شنبه نیک و سعد می‌باشد و برای آنها دولت و برکت می‌آورد.
پس دانستیم که فقط فعالیت بدنی، حرکت را در بدن ایجاد نمی‌کند،‌ بلکه استفاده از رنگ‌ها هم می‌تواند حرکت را کند یا تند‌تر کند، این خود یک ورزش درونی است حتی باید گفت که شکل ساخت فضایی که در آن زندگی و یا ورزش می‌کنیم بسیار مؤثر در افزایش و کاهش فعالیت می‌باشد ... 

مزاج خانه و مسکن:
در موقعیتی که زیست می‌کنیم و ساعت‌هایی از ایام فراغت را در آن می‌گذرانیم پرتوهایی بر تن پراکنده می‌شود و آن پرتوها اثری از جنس سردی و گرمی در تن پدید می‌آورند. این سردی و گرمی باید با موقعیت جغرافیایی ساخت مسکن سازگاری داشته باشد و برای ایجاد این سازگاری باید مسکن از مواد و مصالحی ساخته شود که طبیعت آن تعدیل‌کننده‌ی مزاج موقعیت جغرافیایی باشد.
به عنوان مثال برای ساخت مسکن در موقعیت جغرافیایی سرد و‌تر مانند مناطق شمال ایران باید از چوب استفاده شود؛ در صورتی که اگر برای ساختن بنا از سیمان و گچ استفاده شود از آنجا که مزاج سیمان و گچ خیلی سرد است، فرد ساکن در آن ساختمان دچار سردی فراوان شده و این سردی می‌تواند موجب بروز بیماری‌های سرد مانند رماتیسم، درد اندام و خستگی شود. ولی بناهای ساختمان در موقعیت گرمسیری (گرم و خشک) لازم است با گچ و موادی مانند سیمان و سنگ ساخته شود تا گرمای موقعیت جغرافیایی را تعدیل نماید.
استفاده از فلزات و مواد صیقلی در مسکن موجب جذب پرتوهای مخرب کهکشانی می‌گردد و این پرتوها جذب تن شده و روان انسان‌ها را نیز تغییر می‌دهد.
مزاج فلزات:
فلزات نیز سردی و گرمی دارند. این دما و سرما از طریق تماس با آن فلز به تن سرایت می‌کند و گاهی اثرات بسیار عمیقی در بدن باقی می‌گذارد تا حدی که جبران آن بسیار دشوار است. مثلاً سرب سرد است و آنقدر سردی آن عمیق است که اگر یک قطعه سرب‌دار بر کمر مردی بسته شود او نابارور می‌گردد. نقره، روی، آهن، آلومینیوم و چدن همگی سرد هستند.
طلا یک فلز بسیار گرم است، به همین جهت سردی خانم‌ها را تعدیل می‌نماید و برای آقایان بسیار مضر است. مس و فلزات ترکیبی مانند برنج گرم هستند، گوگرد و جیوه گرم و خشک هستند.
مزاج سایه ها:
سایه سار درخت بید سرد است و آرام‌بخش. یک فرد تب‌دار می‌تواند در سایه‌ی بید بیاساید. همچنین سایه‌ی درختان گیلاس، زردآلو، صنوبر و سرو سرد هستند. اما سایه‌ی درختان گردو، توت، چنار و نارون گرم هستند؛ سایه‌ی درخت انگور نیز خنک است.
پس از آنجا که تمام عالم مزاج دارند در ورزش نمودن باید هم بُعد درونی و هم بُعد بیرونی آن مورد دقت قرار گیرد تا یک ورزشکار در حداقل زمان ممکن به بهترین نتیجه‌ی ممکن دست یابد



کتاب : عالمی که انسان نام گرفت
نویسندگان: سید رسول کاظمیان نژاد , محمد موحدی پور , سید ایمان منبتی

ادامه دارد...




با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: آخرین خبر


ویدیو مرتبط :
خودخواهی انسان در عالمی به اندازه بی نهایت