علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



باورهای سنتی در طب با استفاده از فناوری های روز قابل بهره برداری است


به گزارش روز یکشنبه ایرنا از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، فریبرزغیبی در خصوص جایگاه فناوری در طب سنتی و گیاهان دارویی افزود: تجاربی دردنیا هست که طی سال ها و از زمان های گذشته به ما رسیده است، این باورهایی که سینه به سینه و از هزاران سال پیش به امروز رسیده، تبدیل به قانون وعلم می شود.
وی ادامه داد: حتی روابطی میان ملل و جوامع مختلف وجود دارد که تبدیل به قوانین می شود، این قوانین همان باورهای مردم است، پس بسیاری از دانشی که امروزه داریم نشأت گرفته از همان قواعدو ضوابطی است که گذشتگان ما بارها آن را تجربه کرده اند، تجاربی که توانسته اند آن را به کاربرد عملی در بیاورند.
غیبی با اعتقاد بر این مسئله که فناوری پارادوکسی با دانش قبلی ما نخواهد داشت گفت: ما باید بتوانیم داشته ها و تجاربی که از حکما ودانشمندان خود در سنوات گذشته به دست آورده ایم و کاربردی است را با فناوری امروز همسو کنیم، به این صورت می توان حداکثر استفاده را از آنها برد.
وی افزود: فناوری های امروزی می تواند ریشه در طب سنتی داشته باشد، پس به نحوی می توان با روشی معقولانه طب سنتی و تجارب گذشته را به فناوری نوین تبدیل کرد.

*** فناوری نوین از باورهای پیشینیان نشأت گرفته است
وی در راستای رابطه اقتصاد دانش بنیان با طب سنتی وگیاهان دارویی بیان کرد: ما تجربه بسیار خوبی از سنوات گذشته داریم، گیاهان دارویی و طب سنتی را تنها به نام چند کشور محدود مانند ایران، هند و چین می شناسند، ما پیش ازاین دانشگاه جندی شاپور را به عنوان یک مرکز علمی دانش بنیان داشته ایم که یکی ازمراکزعلمی طب سنتی و درمانی با گیاهان دارویی از زمان های گذشته بوده است.
وی گفت: تنوع اقلیمی بسیارمناسبی در ایران وجود دارد، به این صورت که از 13 اقلیم دنیا 11 اقلیم آن در ایران است (بجز اقلیم قطبی و استوایی) این تنوع اقلیمی باعث شده که ایران رویشگاه بیش از هشت هزار نوع گونه گیاهی باشد. وی یادآور شد: می توان گفت بسیاری از گیاهان دنیا در نقاط مختلف ایران قابل رشد هستند، از این میان حدود 2300 گونه آن دارویی و صنعتی بوده که می توان از این پتانسیل بهره برد و با برنامه ریزی علمی علاوه برحفظ، احیاء ، توسعه و اصلاح آنان به بهره برداری اصولی و پایدار از این منابع پرداخت.
غیبی تجاربی که از باورهای بومی و کتاب های باقی مانده از دانشمندان ایرانی به ما رسیده است را اقدامی یاری کننده برای بهره گیری از این ظرفیت دراقتصاد تشکل های دانش بنیان دانست.
وی معتقد است بسیاری از گیاهان دارویی و داروهای گیاهی که در بخش درمان مورد استفاده قرار می گیرند و در مواقعی با نمونه های خارجی قابل رقابت هستند ، از باورهای پیشینیان و علم تجربی آنان از گیاهان دارویی به داروهای گیاهی امروزی رسیده اند، که برخی شرکت های دانش بنیان در این زمینه از این قاعده مستثنی نبوده و این شرکت ها علم تجربی سنواتی را با فناوری نوین آمیخته کرده و محصولاتی مانند دارو های گیاهی و..را تولید و عرضه کرده اند.
وی گفت: حتی این محصولات امروز بازار صادراتی مناسبی را دارا هستند.
علمی (1)** 9340**1440

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
اصول ششگانه حفظ تندرستی در طب سنتی ایران ( دکتر ابراهیم خادم متخصص طب سنتی)