سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



داستان برچیدن سانتریفیوژها و مذاکره تلفنی استراو – خرازی


داستان برچیدن سانتریفیوژها و مذاکره تلفنی استراو – خرازی

رصد/ متن پیش رو در سایت تحلیلی "رصد" منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

حجت الاسلام بحرینی: برخی اعضای دولت عملا و رسما گفتند ما عضو فیسبوک هستیم، انتقاد شدید مردم به آن ها این بود که فیسبوکی را که دولت فیلتر کرده است چرا شما عضو هستید. پاسخ دولتی ها این بود که اصلا فیسبوک نباید فیلتر می شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی رصد حجت الاسلام بحرینی در حسینیه «آیت الله سید جواد خامنه ای» مشهد، اظهار داشت: زمانی که شبکه های اجتماعی به ایران آمد، ما امکان فیلتر کردن آن را نداشتیم، قبل از همه این شبکه ها فیسبوک رواج یافت که فیلتر شد، همه کسانی که می خواستند با فیسبوک کار کنند فیلتر شکن را نصب کردند. این فیلترینگ باعث نشد کسی از فیسبوک خارج شود همان کسانی که این نرم افزار را طراحی کردند، فیلتر شکنش را هم طراحی کردند.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: فرض کنیم تلگرام فیلتر شود، فکر می کنید چه اتفاقی می افتد؟ همه کسانی که عضو تلگرام هستند می مانند جز متدینین که می گویند ما خلاف قانون جمهوری اسلامی عمل نمی کنیم. بقیه عملا در تلگرام هستند و ما یک تخلف از قانون را به آن ها تحمیل کرده ایم. شاید شما در ذهن خود می پندارید چرا ما خودمان یک شبکه اجتماعی راه نمی اندازیم که همه کارهایش را خودمان مدیریت کنیم. من عرض می کنم متاسفانه اصلا جاذبه شبکه های اجتماعی در کشور ها به خصوص کشور های جهان سوم از قبیل کشور های اسلامی و کشور ما این است که در آن جا چیز هایی دیده می شود که به صورت عادی قابل مشاهده نیست، شما یک شبکه اجتماعی طراحی می کنید کاملا مدیریت می کنید در آن اصلا حرف بد و نامربوط و مستهجن نباشد ذائقه جوان ما طوری است که اصلا سراغ آن نمی رود.

پشت پرده های کمیسیون برجام و بررسی این مصوبه در مجلس

بحرینی اذعان داشت: برجام در حالتی قرار گرفت که حکومت باید درباره آن اضهار نظر می کرد. سه ماه زمان گذاشتن؛ نظر دولت بر این بود که لزومی ندارد در مجلس مطرح شود، مقام معظم رهبری صراحتا فرمودند: مجلس باید نظر بدهد.

نماینده مردم مشهد در مجلس باز گوکرد: شورای عالی امنیت ملی یک سری شروط گذاشتند و گفتند از نظر ما اگر این شروط باشد مشکلی ندارد و قابل اجراست. گزارش آن ها خدمت مقام معظم رهبری رسید و ایشان آن را نگه داشتند و نوبت به مجلس شد، عده ای از نمایندگان نظر دادند و طبق آیین نامه داخلی مجلس کمیسیون ویژه تشکیل شد.

وی گفت: کمیسیون ویژه برجام که تشکیل شد دو فراکسیون مهم مجلس با هم صحبت کردند. حتی اعضا را هم خودشان تعیین کردند. راحت بگویم اعضا را هم ما تعیین نکردیم یک طرف فراکسیون اصولگرایان و طرف دیگر رهروان به یک جمع بندی رسیدند و در آخر یک لیست در آوردند. همان لیست را عینا چاپ کردند و به مجلس آوردند.

حجت الاسلام بحرینی عنوان کرد: گزارش کمیسیون برجام اصلا در آن پیشنهاد رد برجام نبود، همین کمیسیونی که رئیس آن آقای زاکانی است. درآن گزارش که محصول ۴۰ روز کار بود، گفته بودند که برجام یک حفره هایی دارد باید این حفره ها را پر کرد. مسئله بر سر همین موضوع بود که چگونه حفره ها را پر کنیم.

نماینده مردم مشهد در مجلس تشریح کرد: نظر نمایندگان شهر امام رضا علنی است و شاید از من سوال داشته باشید، من این را داخل پرانتز بگویم دو هفته قبل از این که برجام در مجلس طرح بشود من یک نطق داشتم و صراحتا گفتم و آن قدر برای روزنامه ها و سایت ها مهم بود که متن را دقیق پیاده کرده بودند، معمولا متن را از نماینده می گیرند ولی خودشان صوت را پیاده کرده بودند در آنجا اعلام کردم بهترین گزینه برای ما رد برجام است.

وی ادامه داد: معنای این حرف این نیست که برجام بد است، برجام خوبی های زیادی دارد؛ در آن جا توضیح هم دادم که فریبکاری دشمن را می دانیم، و می دانیم اگر انجام دهیم یقین دارم که میز مذاکره دومی شکل می گیرد و در آن جا دست مذاکره کننده های ما بالاتر است.

وی تصریح کرد: اصل این طرح یک روز کامل وقت مجلس را گرفت؛ موافق و مخالف صحبت کرد و… جمع بندی رأی مجلس این بود که با کلیات موافقیم جزئیات هم با آنچه دیدید در ۲۰ دقیقه تصویب شد.

مذاکره خرازی و جک استراو برای سانتریفیوژها

حجت الاسلام بحرینی اظهار داشت: خاطره آقای جک استراو را حتما شنیده اید. این اتفاق متعلق به زمانی است که آقای روحانی رئیس شورای عالی امنیت ملی بود. در آن زمان می دانید یک تعلیق کامل انجام شد و مسئله صنعت هسته ای کاملا قفل شد، آقای جک استراو در خاطراتش می گوید: بعد از این که مذاکرات انجام و تعلیق انجام شد خاطرم جمع شد. رفتم به یک مسافرت تعطیلات در لندن. در قطار بودم که دیدم گوشیم زنگ می خورد. آقای خرازی بود گفت برای این مسئله سانتریفیوژ ها می خواهم با شما صحبت کنم. آدم واقعا افسوس می خورد که این ها با وقاحت این داستان را مطرح می کنند. می گفت من دیدم نمی توانم جلوی همراهانم صحبت کنم رفتم در توالت قطار که صحبت کنم. در توالت نشستم و گفتم حالا بگو. گفت آقای جک استراو ما تقاضا داریم که ۲۵ تا از ساتریفیوژهایمان را فعال نگه داریم، گفتم نمی شود گفت بزارید لااقل ۱۰ تا فعال باشد، گفتم نه امکان ندارد، در آخر گفت بزارید یک سانتریفیوژ فعال باشد گفتم نه اصلا امکان ندارد. این را گفتم و سیفون را کشیدم و آمدم بیرون.


ویدیو مرتبط :
کمال خرازی : ماجرای پس گردنی به جک استراو