علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



ساماندهی فروش اقساطی وحراج آغاز شد/ جزئیات بخشنامه شیوه فروش قسطی


به گزارش خبرنگار مهر، خریدهای نوروز به اوج رسیده و بازار روزهای شلوغی را می گذاراند. بساط حراج‌ها و فروش‌های فوق العاده هم داغ است و همه كاسبان تلاش دارند تا از این اشتیاق مردم برای خرید، حداكثر استفاده را ببرند.

در این میان، محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت آئین‌نامه اجرایی چگونگی فروش اقساطی، فوق‌العاده و حراج موضوع تبصره ماده ۷۰ و ماده ۸۴ قانون نظام صنفی را برای اجرا به روسای سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور ابلاغ کرده است.

متن آئین‌نامه اجرایی چگونگی فروش اقساطی، فوق‌العاده و حراج به شرح زیر است؛

ماده ۱- تعاریف:

قانون: قانون نظام صنفی

کمیسیون نظارت: کمیسیون نظارت شهرستان.

اتاق اصناف: اتاق اصناف شهرستان

اتحادیه: اتحادیه صنفی

فروش اقساطی: عرضه کالا و خدمات به ترتیبی که تمام یا قسمتی از بهای آن به اقساط مساوی با غیرمساوی در سررسیدهای معین از خریدار دریافت گردد طبق شرایط و ضوابط این آیین نامه.

فروش فوق العاده و حراج: عرضه کالا و خدمات به قیمت حداقل ۱۵ درصد پایین تر از قیمت متعارف بازار، قیمت مصوب و یا ضوابط نرخ گذاری، در ایام خاص و مدت معین طبق شرایط و ضوابط این آیین نامه

فروش اقساطی

ماده ۲- چنانچه واحد صنفی برای فروش اقساطی کالای خود تمایل به دریافت مبلغی مازاد بر قیمت نقدی آن کالا را داشته باشد، مشروط به رعایت موازین قانونی و توافق بین خریدار و فروشنده خواهد بود.

تبصره- اعلام قیمت فروش نقدی و اقساطی به صورت قطعی برای کالا و خدمات موضوع این آیین نامه توسط فروشنده الزامی است.

ماده ۳- در فروش اقساطی قرارداد بین خریدار و فروشنده مشتمل بر مشخصات کامل کالا یا خدمت، مبلغ پرداخت نقدی، درصد سود قانونی و تنظیم صورت حساب توسط فروشنده شامل فرمول محاسبه اقساطی، مبلغ فروش اقساطی و نحوه پرداخت آن، تعداد اقساط و نوع تضمین الزامی است.

ماده۴- در صورتی که خریدار قبل از سر رسید مقرر قصد واریز تمام یا بخشی از بدهی خود را داشته باشد، فروشنده مکلف است مدت بازپرداخت را مجددا براساس فرمول اولیه محاسبه و تصفیه حساب نماید.

فروش فوق العاده و حراج

ماده ۵- متقاضیان فروش فوق العاده و حراج می بایست قبل از برگزاری نسبت به ارائه مدارک زیر را به اتحادیه مربوطه اقدام نمایند.

الف-تصویر پروانه کسب معتبر

ب-فهرست کلیه کالاهای مورد عرضه در فروش فوق العاده و حراج

ج-فاکتور خرید یا مدارکی دال بر قیمت تمام شده کالا

د-فهرست قیمت کالاهای مورد نظر در حالت فروش عادی و با احتساب تخفیف

ه-اعلام درصد تخفیف

ماده ۶-اتحادیه موظف است حداکثر ظرف مدت یک هفته نسبت به صدور مجوز فروش فوق العادهو حراج جهت متقاضیان اقدام و رو نوشت آن را برای اطلاع اتاق اصناف ارسال نماید.

تبصره ۱- اخذ هر گونه مبلغی از واحدهای صنفی برای موافقت با فروش فوق العاده و حراج توسط اتحادیه ممنوع است.

تبصره۲- تعداد دفعات برگزاری فروش فوق العاده و حراج واحدهای صنفی حداکثر چهار نوبت در سال و هر نوبت حداکثر به مدت یک ماه می باشد.

ماده ۷- متقاضیان پس از دریافت مجوز موظفند ضمن الصاق تابلو فروش فوق العاده و حراج و درج قیمت کالاهای مورد نظر، نرخ اولیه، میزان تخفیف و مدت فروش فوق العاده و حراج را در مکان مناسب به طوری که در معرض دید همگان باشد، نصب نمایند.

سایر مقررات

ماده۸- در صورتی که واحد صنفی بدون رعایت مقررات این آیین نامه اقدام به فروش فوق العاده یا حراج

ماده ۹- اتحادیه و واحد بازرسی و نظارت اتاق اصناف مکلفند بر نحوه فروش فوق العاده و حراج نظارت نموده و شکایات واصله را بررسی و در صورت احراز تخلف، متخلف را به سازمان تعزیرات حکومتی و یا ادارت تابعه آن در شهرستان ها معرفی نمایند.

ماده۱۰- نظارت بر حسن اجرای این آیین نامه بر عهده اتحادیه های ذی ربط و اتاق اصناف می باشد.

ماده ۱۱- این آیین نامه در اجرای تبصره ماده ۷۰ و ماده ۸۴ قانون، مشتمل بر ۱۱ ماده و ۳ تبصره به وسیله دبیرخانه هیات عالی نظارت تهیه و در تاریخ ۲۲/۹/۱۳۹۴ به تصویب وزیر صنعت، معدن و تجارت رسید و از تاریخ تصویب آیین نامه های قبلی لغو می گردد.


ویدیو مرتبط :
آغاز اجرای طرح فروش اقساطی خودرو