علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



گرماي جهاني تهديدي جدي براي سلامت کودکان


ايرنا/ تغيير آب وهوا از طريق افزايش بلاياي طبيعي، گرمازدگي ، کاهش کيفيت هوا، غذا و آب و افزايش بيماري هاي عفوني، سلامتي تمام کودکان به ويژه در مناطق کم درآمد و متوسط را تهديد مي کند.
گرماي جهاني تهديدي جدي براي سلامت کودکان
به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا، متخصصان سازمان جهاني بهداشت پيش بيني کرده اند که تغييرات آب و هوا بين سال هاي 2030 تا 2050، منجر به 250 هزار مرگ بيشتر در سال، بر اثر سوء تغذيه، مالاريا، گرمازدگي و اسهال مي شود.اين سازمان همچنين برآورد کرده است که هزينه مستقيم وارد شده به بخش سلامت (بدون احتساب هزينه در بخش کشاورزي و آب و فاضلاب) در سال 2030 ميلادي، بين دو تا چهار ميليارد دلار در سال باشد. مناطقي با زيرساخت هاي بهداشتي ضعيف که عمدتا در کشورهاي در حال توسعه قرار دارند، در اين شرايط بدون کمک قادر به آمادگي و واکنش نخواهند بود.

*** تغيير آب و هوا
در طول 50 سال گذشته، فعاليت هاي انساني، به ويژه سوزاندن سوخت هاي فسيلي، مقادير قابل توجهي دي اکسيدکربن و ديگر گازهاي گلخانه اي منتشر کرده که موجب انباشتگي گرماي اضافي در قسمت پاييني اتمسفر و افزايش دماي زمين شده است.
در 130 سال گذشته، هواي زمين حدود 0.85 درجه سانتي گراد گرمتر شده است. از سال 1850 ميلادي تاکنون، هر 30 سال، گرمتر از دهه هاي قبلي بوده و اين فرآيند همواره تکرار شده است. سطح درياها در حال افزايش است، يخچال هاي طبيعي ذوب مي شوند و الگوي بارش تغيير کرده است و سوانح ناشي از تغيير آب و هوا، هر روز شديد تر مي شوند.

*** تاثير تغيير آب و هوا بر سلامت
گرچه گرم شدن هوا ممکن است مزايايي موقتي مانند کاهش مرگ ناشي از سرماي شديد يا افزايش توليد محصولات کشاورزي در مناطقي خاص داشته باشد؛ ولي اثرات آن بر حوزه سلامت به شدت منفي است. تغييرات آب و هوا به روش هاي مختلفي روي عوامل اجتماعي و زيست محيطي تاثير مي گذارد. هواي پاک، آب آشاميدني سالم، غذاي کافي و سرپناه امن، مهمترين عواملي هستند که دستخوش تغيير مي شوند.
افزيش شديد دما به طور مستقيم با مرگ ناشي از بيماري هاي قلبي عروقي و تنفسي، به ويژه در افراد مسن مرتبط است. به عنوان مثال، موج گرما در تابستان سال 2003 ميلادي در اروپا، منجر به 70 هزار مرگ بيشتر شد. افزايش دما، سبب افزايش ازن و آلاينده هاي ديگر در هوا مي شود که بيماري هاي قلبي عروقي و تنفسي را تشديد مي کنند.
سطح گرده و ديگر مواد آلرژن در گرماي شديد بالاتر است که زندگي 300 ميليون بيمار مبتلا به آسم را دشوار مي کند.

*** بلاياي طبيعي و الگوهاي بارش متغير
از سال 1960 تاکنون، تعداد بلاياي طبيعي مرتبط با آب هوا، سه برابر شده است. اين بلايا هر سال منجر به بيش از 60 هزار مرگ مي شوند که اغلب قربانيان در کشورهاي در حال توسعه هستند.
افزايش سطح درياها و حوادث شديد آب و هوايي، سرپناه انسان ها، تجهيزات پزشکي و خدمات ضروري ديگر را از بين مي برد. بيش از نيمي از جمعيت جهان، در فاصله 60 کيلومتري دريا زندگي مي کنند که به اجبار بايد مهاجرت کنند. مهاجرت اين افراد علاوه بر هزينه هاي هنگفت مالي، طيف وسيعي از اثرات بهداشتي و اختلالات روحي به همراه دارد و بيماري هاي مسري را منتقل مي کند.
تغيير الگوي بارش به طور مستقيم بر منابع آب شيرين تاثيرگذار است. اثرات وحشتناک ناشي از کاهش منابع آب آشاميدني سالم و شيرين بر کسي پوشيده نيست. اسهال يکي از مهمترين پيامدهاي کمبود آب آشاميدني است که هر ساله منجر به مرگ بيش از 760 هزار کودک بي گناه مي شود. درموارد شديد، کمبود آب منجر به خشکسالي و قحطي مي شود.بر اساس پيش بيني متخصصان، در اواخر قرن بيست و يکم برخي از مناطق جهان شاهد خشکسالي خواهند بود.
تغيير آب و هوا سبب شدت سيل و دفعات آن شده است. سيل علاوه بر حمله به منابع آب شيرين، زمينه را براي پرورش حشرات حامل بيماري مانند پشه فراهم مي کند و آسيب هاي فيزيکي ناشي از آن به خانه ها و تجهيزات درماني، فاجعه به دنبال دارد.
افزايش دما و بارش متغير، توليد مايحتاج مورد نياز افراد را به ويژه در بخش کشاورزي، در کشورهاي کم درآمد و متوسط تحت تاثير قرار مي دهد و سوء تغذيه بيشتر مي شود. هر سال حدود 3.1 ميليون نفر بر اثر سوء تغذيه جان خود را از دست مي دهند.

*** تغيير الگوي بيماري هاي عفوني
شرايط آب و هوايي به شدت با امراض ناشي از آب و بيماري هاي منتقله از طريق حشرات، انواع حلزون و حيوانات خونسرد ديگر مرتبط است. تغيير آب و هوا فصول انتقال بيماري هاي منتقله را طولاني تر مي کند. به عنوان نمونه، تغيير آب و هوا بسياري از مناطق چين را تحت تاثير يک بيماري ناشي از حلزون، به نام شيستوزوميازيس قرار داد.
مالاريا، يکي ديگر از بيماري هايي است که به شدت تحت تاثير آب و هوا قرار دارد. مالاريا يک مشکل جهاني در حوزه سلامت محسوب مي شود که بيش از 3 ميليارد نفر را در 97 کشور تهديد مي کند. سالانه حدود 600 هزار نفر بر اثر مالاريا جان خود را از دست مي دهند.
مالاريا از طريق نيش پشه آلوده به انگل پلاسموديم فالسيپاروم به انسان منتقل مي شود. اين انگل وارد جريان خون ميزبان مي شود و سلول هاي قرمز را تخريب مي کند. زماني که گلبول هاي قرمز تسليم اين انگل مي شوند، علايم اين بيماري که شامل سردرد، لرز، درد عضلاني، خستگي، تهوع، اسهال و استفراغ است، ظاهر مي شود.
اين انگل همچنين سبب مشکلات تنفسي شديد، کاهش قندخون، کم خوني شديد و در نهايت بروز کما در بيمار مي شود که در صورت نبود درمان کشنده است. کودکان به دليل ضعف سيستم ايمني در مقابل اين انگل تسليم مي شوند و از بين مي روند.
تب دانگ يکي ديگر از بيماري هايي است که با تغيير آب و هوا مرتبط است.

*** ارزيابي اثرات بهداشتي ناشي از تغيير آب و هوا چقدر است
ارزيابي سازمان جهاني بهداشت در اين حوزه بسيار تقريبي است و فقط زير مجموعه اي از اثرات بهداشتي درنظر گرفته مي شود. با اين وجود، پيش بيني مي شود که 250 هزار مرگ اضافي بين سال هاي 2030 تا 2050، ناشي از تغيير آب وهوا باشد، که از اين ميان 38 هزار مورد به دليل قرار گرفتن افراد سالمند در معرض گرما، 48 هزار مورد به علت اسهال، 60 هزار مورد به دليل مالاريا و 95 هزار مورد کودکان به دليل سوء تغذيه هستند.

*** آکادمي اطفال آمريکا : گرماي جهاني يک تهديد جدي براي سلامت تمام کودکان است
آکادمي اطفال آمريکا (AAP) با انتشار بيانيه اي تغيير آب و هوا و گرماي جهاني را يک تهديد جدي براي تمام کودکان دانست و از تمام متخصصان اطفال و سياستمداران خواست که با همکاري يکديگر، بحران ناشي از گرماي جهاني را حل کنند. تغيير آب و هوا از طريق افزايش بلاياي طبيعي، گرمازدگي و اسهال، کاهش کيفيت هوا، غذا و آب و افزايش بيماري هاي عفوني، سلامتي تمام کودکان، به ويژه در مناطق کم درآمد و متوسط را تهديد مي کند.
در اين بيانيه آمده است که کودکان نيازمند يک محيط امن و سالم هستند و تغييرات آب و هوا يک تهديد جدي براي سلامت تمام کودکان است. کاهش گازهاي گلخانه اي ناشي از حمل و نقل، توليد غذا و انرژي نقش عمده اي در بهبود سلامت، به ويژه از طريق کاهش آلودگي هوا دارد.حل بحران تغيير آب و هوا يک معضل جهاني است و با همکاري همه ساکنين کره زمين امکان پذير است.


ویدیو مرتبط :
فلج مغزی در کودکان در برنامه سیب سلامت