سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



کنگره آمریکا «انتقال غیرقانونی تجهیزات از سوی سازمان ملل» به ایران را بررسی می‌کند


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، نمایندگان کنگره قرار است روز چهارشنبه (فردا) با تشکیل یک جلسه استماع، به ادعاهای مطرح شده مبنی بر اینکه رئیس فعلی یکی از آژانس‌های سازمان ملل به صورت محرمانه، برخی تجهیزات رایانه‌ای آمریکایی را به ایران و کره شمالی منتقل کرده‌ است.

این اتهامات علیه «فراسیس گوری» رئیس سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) همچنین مورد بررسی یک سازمان نظارتی سازمان ملل نیز قرار گرفته است و یافته‌های این سازمان به زودی منتشر می‌شود.

سازمان جهانی مالکیت فکری یکی از 17 آژانس تخصصی زیرمجموعه سازمان ملل است.

جلسه استماع مشترک روز چهارشنبه سه کمیته فرعی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا درست چهارسال بعد از آن برگزار می‌شود که کمیته مذکور، جلسه‌ای را که قرار بود در آن درباره اتهام انتقال فناوری غیرقانونی به ایران و کره شمالی، که ظاهراً نقض تحریم‌های سازمان ملل بوده، بحث شود، لغو کرد. لغو این جلسه بعد از آن صورت گرفت که گوری به دو نفر از مقامات ارشد سازمان جهانی مالکیت فکری اجازه اظهارنظر و ارائه گواهی را نداد.

شبکه «سی ان اس نیوز» گزارش کرد، دو فرد مذکور به نام‌های «جیمز پولی» معاون سابق و «میراندا براون» مشاور راهبردی سابق گوری قرار است در جلسه استماع فردا اظهاراتی را مطرح کنند و شهادت بدهند.

طبق این گزارش، یک شاهد سوم به نام «منصف خاطب» رئیس سابق انجمن کارکنان WIPO نیز وجود دارد. این فرد ظاهراً یک روز قبل از ایراد سخنرانی انتقادی از گوری برای کارکنان WIPO، توسط گوری اخراج شد.

با اینحال، چهار سال پیش، گوری اعلام کرد که پولی و براون صلاحیت یا دانشِ شهادت دادن درباره انتقال فناوری به ایران و کره شمالی را ندارند.

طبق این گزارش، WIPO، تجهیزاتی به ارزش حدود 80 هزار دلار به ایران ارسال کرده است تا سامانه‌های رایانه‌ای این کشور را پیش از دریافت نرم‌افزار اختصاصی WIPO که توسط دفاتر IP در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد را به روزرسانی کند.

در واقع وی این اقدام ادعایی را با هدف پیشبرد برنامه‌های این آژانس، همانطور که برای  دیگر کشورها نیز انجام می‌شود، صورت داده، اما به دلیل تحریم‌های اعمال شده علیه ایران، نمایندگان کنگره می‌گویند این تجهیزات نباید به ایران ارسال می‌شده. 

«استر بریمر» معاون وقت وزیر خارجه آمریکا در سال 2012 گفت که این سازمان این اقدام را بدون آگاهی کمیته‌های تحریم سازمان ملل یا کشورهای عضو انجام داده است.

وی تصریح کرد که این اقدامات «با توجه به این مطلب که آمریکا رهبری تلاش‌ها در شورای امنیت برای تحمیل سخت‌ترین تحریم‌های جهانی بر ایران و کره شمالی برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای و سرکوب برنامه هسته‌ای کره شمالی را برعهده داشت، ناراحت‌کننده است».

در ماه مه 2015، دفتر سرویس نظارت داخلی سازمان ملل (OIOS) یک هیأت سازمان ملل که در سال 1994 برای شناسایی کلاهبرداری و سوء مدیریت در سازمان ملل، تحقیقاتی را درباره اتهامات گوری آغاز کرد و به زودی نتایج این تحقیقات منتشر می‌شود.

انتهای پیام/ق

http://fna.ir/Q08Z1V


ویدیو مرتبط :
بررسی کارنامه حقوق بشری آمریکا در سازمان ملل