سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



اصلاح طلبان ضرورت وحدت را حس کرده‌اند/ تلاش برای افزایش سهم زنان در پارلمان


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، الهه کولایی عضو شورای هماهنگی انتخاباتی اصلاح طلبان در مراسم «انتخاب دهم» که با موضوع واکاوی ماهیت پارلمان و نقش و اهمیت انتخابات مجلس دهم توسط انجمن اسلامی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد، گفت:‌ کشوری که ما در آن زندگی می‌کنیم تجربه‌های بسیار ارزشمندی را در طول دهه‌های گذشته برای برپایی نظام مردمسالار پشت سر گذاشته است. 

وی گفت: ما اولین ملتی هستیم که در غرب آسیا انقلاب مشروطه را تجربه کرده و پارلمان تشکیل دادیم و این پارلمان وظیفه حاکم کردن مردم بر سرنوشت‌شان را در جامعه‌ای برعهده گرفت که قرنها مردم رعیت شناخته می‌شدند.

کولایی با اشاره به سرنگونی حکومت رضا شاه و ورود کشور به فاز جدیدی از تحولات سیاسی، تاکید کرد: خیلی مهم است که ما نگاهی به تجربه‌های گذشته داشته باشیم و ببینیم مردم ایران برای اینکه بتوانند به حقوق خودشان دسترسی پیدا کنند و زندگی خودشان را بهبود ببخشند چه تلاش‌هایی کردند و تجربه‌های آنها را مورد ارزیابی قرار دهیم.

این استاد دانشگاه ادامه داد: شکل گرفتن نهاد پارلمان بر اساس یک رویکرد و برگرفته از تجربه‌های کشورهای دیگر بود یعنی ما نهاد پارلمان را از جوامع دیگر وارد کردیم. در آن دوران وقتی چنین پدیده‌ای که در یک بستر متفاوت شکل گرفته وارد جامعه ما شود برای اینکه بتواند کارکردهای مناسبی داشته باشد نیازمند تدوام تلاش‌های مستمر است که این تلاش‌ها اتفاق می‌افتد تا اینکه ما به انقلاب اسلامی می‌رسیم.

عضو شورای هماهنگی انتخاباتی اصلاح طلبان تاکید کرد: در زمانی که انقلاب اسلامی شکل می‌گیرد ما وارد فاز جدیدی از این تحولات می‌شویم و دیگر نگاهمان به جامعه جهانی و تجربه بین‌المللی نیست و سعی می‌کنیم از ظرفیت‌های داخلی هم در این زمینه استفاده کنیم، به همین دلیل نهاد پارلمان به مجلس شورای اسلامی تبدیل می‌شود.

کولایی گفت: یک واقعیتی که در همه کشورهای جهان وجود دارد این است که یک متن رسمی قانونی و یک ساختار واقعی قدرت وجود دارد. صرف اینکه شما این متن را بنویسید و تصویب کنید معنی‌اش این نیست که ظرفیت‌ها و شرایط واقعی در سطح سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هم به وجود آمده است. یعنی همیشه در سطح جوامع یک شکاف بسیار آشکار بین متون قانونی با واقعیت‌های اجتماعی و حوزه‌های مختلف داریم.

این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: به همین دلیل انقلاب اسلامی تلاشی است برای حاکم کردن مردم بر سرنوشت خودشان ولیکن بنام دین و نه بر اساس الگوهای غربی، که قبل از انقلاب تلاش می‌شود از این طریقه جامعه متحول شود. انقلاب اسلامی آزادی انسانها را می‌خواهد برپایه ارزش‌های دینی شکل بدهد.

عضو شورای هماهنگی انتخاباتی اصلاح طلبان خاطرنشان کرد: در زمینه میزان تاثیرگذاری مردم بر سرنوشت خودشان اختلاف سلیقه‌هایی وجود دارد تا آنجایی که برخی از علما معتقدند انسانها اصلا حقی بر تعیین سرنوشت‌شان ندارند. ولی نگاه رهبری انقلاب اسلامی این است که انسان حاکم بر سرنوشتش است، انسان است که تصمیم می‌گیرد به چه گونه‌ای زندگی کند.

کولایی ادامه داد: این اختلاف سلیقه‌ها به نهاد پارلمان هم کشیده می‌شود، نهادی که بر اساس دیدگاه امام(ره) باید تجلی اراده و حق حاکمیت مردم باید باشد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به کارکرد شورای نگهبان اظهار داشت: شورای نگهبان بنام دفاع از قانون اساسی باید با ترکیب 6 حقوقدان و 6 مجتهد اعمال نظارت کند بر روند اجرای قانون در چارچوب ضوابط. شورای نگهبان قانون اساسی باید اعمال نظارت کند تا قوانین غیراسلامی در مجلس تصویب نشود.

وی گفت: از مجلس چهارم به بعد ما شاهد هستیم که شورای نگهبان تفسیر جدیدی را به فرآیند برگزاری انتخابات منتقل می‌کند و به روند برگزاری انتخابات این صلاحیت گسترش پیدا می‌کند و این موضوع را که مردم حق دارند و می‌توانند صلاحیت نامزدها را تشخیص بدهند را شورای نگهبان وارد صلاحیت خودش می‌کند و بحث نظارت استصوابی مطرح می‌شود.

عضو شورای هماهنگی انتخاباتی اصلاح طلبان خاطرنشان کرد: در دهه 70 به دلیل تحولات که بعد از پایان جنگ شاهد آن بودیم، جلوه زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی‌ای که شکل می‌گیرد و طرح تقاضاهایی که مردم مطرح می‌کنند، را در اصلاحات شاهد هستیم که به یک موج جدیدی از دموکراتیک سازی در جامعه تبدیل می‌شود.
کولایی افزود: انقلاب اسلامی 57 تاثیر بسیار زیادی در منطقه غرب آسیا داشت، اصلاحات دهه هفتاد هم چنین تاثیری در منطقه داشت و بعد از شکل‌گیری دولت و مجلس اصلاحات شاهد پیگیری تداوم آرمان‌های انقلاب اسلامی بودیم تا حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش را رقم بزنند. اصلاحات به عنوان یک موج تاثیرگذار منطقه غرب آسیا را تحت تاثیر قرار داد.
وی با بیان اینکه در دوران اصلاحات تلاش‌های بسیاری برای حاکم شدن مردم بر سرنوشت خود شد، ادامه داد: این جریان که با چنین هدفی شکل گرفته بود در مقابل جریان پرقدرتی که مانع تغییر می‌شد باز ماند و البته در جای خودش باید در مورد اشتباهاتی که دوستان ما داشتند بحث شود و از تجربه‌ها درس بگیریم.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: اگر در سال 84 بین نیروهای اصلاح طلب وحدت ایجاد می‌شد، و با شکاف و تفرقه وارد عرصه مبارزات انتخابات نمی‌شدند و مانند سال 92 با یک کاندیدا وارد انتخابات نمی‌شدند شاید تاریخ کشور ما به گونه دیگری نوشته می‌شد، اینها تجربه‌هایی است که باید از آن استفاده کنیم.

کولایی تصریح کرد: سال 92 از اشتباهات گذشته استفاده کردیم و نتیجه آن هم چیزی شد که امروز شاهد آن هستیم. یعنی بحرانی خاتمه یافت که کشور ما را به عامل تهدید بین‌المللی تبدیل کرده بود و به دلیل بی‌تدبیری‌های که اتفاق افتاد ما دچار چنین وضعیتی شده بودیم که خوشبختانه ما از گذشته درس گرفتیم.

وی اضافه کرد: در عرصه سیاست قدرت از وحدت حاصل می‌شود و جریانهای سیاسی که به ضرورت وحدت توجه کنند می‌توانند به قدرت برسند و اصلاح طلبان امروز در شرایطی قرار گرفتند که این ضرورت را حس کرده‌اند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به عملکرد دولت در عرصه‌های مختلف گفت: ادامه این روند موکول است به این که ما مجلسی که برآمده از مردم و نیروهای متخصص، خبره، آگاه به شرایط منطقه، نیازهای داخلی و آگاه به نیازهای مردم و کارامد باشد، تشکیل دهیم.

وی گفت: در انقلاب اسلامی یک رهبر مذهبی مکلف می‌کند که زنان در مقدرات اساسی کشور حضور داشته باشند اما آن چیزی که ما در طول 37 سال گذشته شاهدیم این است که زنان همیشه به قدرت شکل دادند و مشارکت سیاسی آنها همیشه فله‌ای و توده‌ای بوده است، اما نه اینکه سهمی از قدرت داشته باشند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار داشت: در تمام دوران پارلمان در کشور ما در 37 سال گذشته زنان بیش از 5 درصد صندلی‌های مجلس را در اختیار نداشتند ولی مجموعه اصلاح طلبان براساس تجربه‌های گذشته به این دیدگاه را گسترش داده که باید با استفاده از الگوهای موفق بشری با این نقیصه برخورد کرد و باید سهم آنها در حوزه‌های تصمیم گیری مخصوصا در پارلمان افزایش پیدا کند و حضور نمایشی برای زنان قابل نیست.

انتهای پیام/

http://fna.ir/HXZRGY


ویدیو مرتبط :
تلاش برای خفه کردن یک دانشجو توسط اصلاح طلبان