سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



الف نوشت: کارت دعوت اشغال را چه کسی برای سلطان فرستاده است


الف نوشت: کارت دعوت اشغال را چه کسی برای سلطان فرستاده است

الف/ متن پیش رو در الف منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست

هزاران نفر از مردم عراق روز شنبه به میدان التحریر در مرکز بغداد آمدند تا اعتراض خود را به حضور غیرقانونی نیروهای نظامی ترکیه در خاک کشورشان ابراز دارند. مردم عراق، حضور سربازان ترکیه در خاک کشورشان را اشغالگری دانستند و خواستار اتخاذ موضع قاطعی از سوی دولت مرکزی در ارتباط با این موضوع شدند.

هادی العامری دبیر کل سازمان بدر و یکی از رهبران نیروهای مردمی موسوم به الحشد الشعبی نیز در این تظاهرات عنوان کرد نیروهای مردمی و دستگاههای امنیتی عراقی می توانند در راستای حفظ حاکمیت و عزت کشور، نیروهای ترکیه ای را به طور کامل نابود کنند. العامری تأکید کرد: تظاهرات مردم عراق به منزله حمایت آنها از اقدام های دولت برای بیرون راندن نیروهای ترکیه ای و پایان دادن به نقض حاکمیت این کشور است.

گفتنی است بعد از سقوط جنگنده روسی و بحرانی شدن روابط مسکو با آنکارا و اظهارات مقامات کرملین مبنی بر دست داشتن مقامات ترکیه در قاچاق نفت داعش، اردوغان فرمان ورود ارتش ترکیه به عمق ۱۰۰ کیلومتری خاک عراق را به بهانه آموزش نظامیان پیشمرگه صادر کرد. متعاقب این اقدام، حیدر العبادی با اعتراض از ترکیه خواست که ظرف ۴۸ ساعت نیروهای خود را از عراق خارج کند وگرنه به شورای امنیت سازمان ملل شکایت خواهد کرد. اما با وجود شکایت به شورای امنیت، دولتمردان ترکیه تا کنون نیروهای خود را از اطراف موصل خارج نکرده اند و رجب طیب اردوغان، روز پنج شنبه گفت خروج نیروهای ترکیه از عراق مطرح نیست و نیروهای ترکیه در عراق برای آموزش هستند و ماموریت رزمی ندارند.

رئیس جمهور ترکیه در جدیدترین سخنان خود، امروز مدعی شد عراق به تحریک ایران و روسیه به شورای امنیت شکایت کرده است. اردوغان بر ادامه حضور نظامیان ترکیه ای در عراق تاکید کرد و افزود: حضور این نیروها برای تامین امنیت سربازان ترکیه ای که هزاران نفر از داوطلبان از نیروهای پیشمرگ ها را آموزش می دهند، ضروری است.

همچنین مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه این کشور احتمال افزایش شمار نظامیان در عراق را رد نکرد. چاووش اوغلو تاکید کرد ترکیه اوضاع شمال عراق را ارزیابی می کند و احتمال افزایش یا کاهش تعداد نیروهای حاضر در منطقه موصل وجود دارد.

ترکیه، عراق را به کدام سمت می برد
برخی اقدام ترکیه در ورود به عراق را در راستای زمینه سازی برای آزادی موصل و تقویت الحشد الوطنی در مقابل نیروهای شیعی و بسیج مردم عراق می دانند. بر اساس این گمانه زنی برادران النجیفی همکاری نزدیک و تنگاتنگی با ترکیه دارند.

در این راستا اثیل االنجیفی، فرماندار سابق استان نینوا اخیراً ضمن حمایت از ورود ارتش ترکیه به استان نینوا گفت: ما از هر نیروی سنی؛ حال ارتش ترکیه باشد یا ارتش هرکدام از کشورهای عربی تقاضا داریم در چارچوب ائتلاف بین‌المللی ضد داعش در آزادسازی موصل مشارکت کنند. ما حضور همه نیروهای ایرانی و هر نیرویی که گرایش‌ها طایفی داشته باشند را رد می‌کنیم. آن‌ها اجازه نزدیک شدن به موصل را ندارند. جنگ آزادسازی موصل نزدیک است.

همچنین در این طرح باید به نقش بارزانی اشاره کرد که اخیراً دیدارهایی از عربستان و ترکیه نیز داشته و در پاسخ به اشغال عراق عراق گفته بود ورود نیروهای ارتش ترکیه به شمال عراق مسئله‌ای چندان بزرگ نیست و بزرگنمایی شده است.

این در حالی است که فواد معصوم( رئیس جمهور عراق) و طالبانی(اتحادیه میهنی کردستان عراق) این اقدام ترکیه را محکوم کرده بودند.

به موازات این اقدامات، پایگاه خبری- تحلیلی ملت پرس گزارش داد که ترکیه از طریق مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان به دنبال تجزیه این اقلیم است و هاکان فیدان، رئیس دستگاه اطلاعات ترکیه (میت) در پی این است تا شمال و غرب عراق را در اقلیمی مستقل قرار دهد. براساس این گزارش، رئیس میت در سفر بارزانی به ترکیه، جزئیات این طرح را در نشستی دو ساعته برای وی تشریح و تبیین کرده است.

کریم النوری یکی از اعضای ارشد الحشد الشعبی، نیز هدف ترکیه را در راستای تقسیم عراق براساس طرح بایدن و تقسیم آن به سه منطقه سنی نشین، شیعه نشین و کردنشین می داند.

گفتنی است جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا در ژوئن ۲۰۱۳ خواستار تشکیل حکومت شیعی، سنی و کردی در عراق شده بود و راهکار بحران عراق را تبدیل آن به سه منطقه فدرال دانسته بود. بر اساس این طرح از عراق تمرکز زدایی شده و یک سیستم فدرالی در این کشور برقرار می شود.

به نظر می رسد ترکیه تلاش دارد پس از رانده شدن از ورود به اتحادیه اروپا، خود را در خاورمیانه به عنوان مهمترین بازیگر مطرح نماید و چاره کار را در فعال کردن سیاست خارجی و تغییر معادلات منطقه ای برای ارتقای نقش برتر منطقه ای خود دیده است. در راستای همین استدلال برخی بر این باورند که حزب عدالت و توسعه و علی الخصوص رجب طیب اردوغان در پی این است تا با بهره گیری از بازیگران و گروه های منطقه ای به زعم خود دوران شکوه و اقتدار دوران عثمانی را دوباره زنده و تحقق بخشد.

اما موضوعی واضح و مشخص این است که آنکارا زمانی داعیه دار به حداقل رساندن و حتی از بین بردن تنش ها و اختلافات با همسایگان خود بود در حال حاضر با اتخاذ رویکرد و سیاست های تهاجمی و مداخله جویانه به بحران در منطقه دامن می زند و روابط نامناسبی با روسیه، سوریه، عراق و به درجات کمتری با ایران دارد و بدون شک ادامه این سیاست ها می تواند منطقه را با تنش های بیشتری درگیر کند.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
طراحی کارت دعوت و کارت ویزیت بنر و بروشور