سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



با بدغذایی و بی اشتهایی کودکان چه کنیم؟!/ راهکارهای عملی


با بدغذایی و بی اشتهایی کودکان چه کنیم؟!/ راهکارهای عملی

یكی از شایع ترین مشكلات فرزندان، به ویژه در سنین قبل از دبستان، بی اشتهایی است. عوامل بسیاری می تواند در روش غذایی و اشتهای كودك تأثیر بگذارد و ما فقط در صورتی می توانیم به او كمك كنیم كه دلیل واقعی مشكل او را دریابیم و آن را برطرف كنیم.
در عین حال توجه به این نكته ضروری است كه پیدایش مشكل یا ناراحتی، یكی از بخشهای غیرقابل اجتناب در سیر رشد بچه هاست.
قبل از هر چیز بهتر است تعریفی از اشتها ارائه كنیم.
اشتها یعنی میل خاص دستگاه های بدن كه فرد را به سوی انتخاب غذای مورد نیاز و لازم هدایت می كند.
اشتها نیز حالتی شبیه نفس كشیدن، بلعیدن و سایر برنامه های بدن انسان است و بی اختیار و غیرارادی است.
بدیهی است كه تمایل نداشتن كودكان به غذا، والدین را نگران می كند، اما باید به میل آنها احترام گذاشت و در ضمن به حل مسأله پرداخت.
لازم نیست كه اوقات غذا خوردن به ساعت جدال و درگیری تبدیل شود. غذا نخوردن كودكان را به بدخلقی آنها نسبت ندهید. نوع بیماری، هر چند خفیف و جزیی، ایجاد شود و پزشك با معاینات دقیق فرزندتان این موضوع را روشن خواهد كرد.
بچه های بدغذا
بدغذایی كودكان، مشكل مشترك بسیاری از پدر و مادرهایی است كه نگران نرسیدن موادغذایی لازم و كافی به فرزندانشان هستند.

كودكانی كه با وسواس و دیرپسندی غذا می خورند به دو گروه تقسیم می شوند:
عده ای میل ندارند غذاهای ناآشنا را امتحان كنند.
عده ای دیگر حتی با خوردن بسیاری از غذاهای معمولی مشكل دارند.

كودكانی كه به امتحان غذاهای جدید تمایل ندارند و به عبارت دیگر نوگریز هستند، معمولاً به درجات بالاتری از اضطراب دچارند. اغلب مادران این بچه ها هم میل چندانی به امتحان غذاهای جدید ندارند.
محققان معتقدند كه این نوگریزی غذایی، با یك ویژگی شخصیتی نسبتاً ثابت است و یا تا حدودی جزو خصیصه های طبیعی دوران كودكی است كه كودكان با بزرگ شدن و مواجهه با غذاهای متنوع از آن دست برمی دارند، اما گروه دیگر، مشكل پسندان هستند كه نسبت به خوردن بسیاری از غذاهای آشنا هم بی میل اند.

معمولاً این ویژگی از خصوصیات شخصیتی آنها نیست و با افزایش تجارب زندگی، امكان تعدیل آن وجود دارد. مشكل پسندی در غذا می تواند بازتابی از یك دلزدگی و بی علاقگی دیرین نسبت به غذا باشد. این دسته كودكان، معمولاً مادرانی دارند كه احساس می كنند زمان كافی برای صرف غذای كامل ندارند و در رژیم غذایی شان موادغذایی گیاهی به اندازه كافی وجود ندارد.

پدر و مادرها نباید تصور كنند كه با افزایش سن كودكان، عادت بدغذایی از سر آنها می افتد. از سنین 2 و 3 سالگی تا 8 سالگی، تعداد غذاهایی كه كودك به خوردن آنها تمایل ندارد، تغییر نمی كند. در واقع، غذاهای جدید در سنین پایین تر بسیار راحت تر از سنین 4 تا 8 سالگی پذیرفته می شوند. پس با گمان اینكه فرزندانتان هنوز خیلی كوچك هستند، نباید آنها را از خوردن گستره وسیعی از غذاها باز دارید. برای این كه بتوانید عادت خوب خوردن را در فرزندتان پایه گذاری كنید، باید غذاهای سالم گوناگونی برای او آماده كنید.

شگفت آور این كه شیرخواران كوچك معمولاً سبزی ها و موادغذایی گیاهی بیشتری نسبت به كودكان نوپا دریافت می كنند. همان طور كه كودكان بزرگتر می شود، میزان سبزی های دریافتی او نیز بسته به علایق مادر و سایر افراد خانواده دستخوش تغییر می شود. اگر تهیه سبزی ها دشوار و زمان بر باشد و یا مورد علاقه دیگر اعضای خانواده نباشد، از چرخه غذایی حذف می شود. در نتیجه مصرف برخی غذاهای ضروری برای كودك محدود و محدودتر می شود.
یافتن راه های سریع طبخ و آماده سازی سبزی ها برای همه سودمند است و باید به عنوان اولویت در برنامه رژیم غذایی قرار گیرد.
برای اینكه بتوانید ذائقه كودكتان را نسبت به غذاهای متنوع علاقه مند كنید، باید به او نشان دهید كه چقدر از خوردن غذاهای سالم و گوناگون لذت می برید.
كودكان، معمولاً غذاهایی را انتخاب می كنند كه نزدیكانشان آن غذاها را با شور و شوق می خورند. مادرانی كه در سكوت محض و بدون هیچ توضیحی به كودك غذا می دهند، نسبت به آنها كه با شور و شوق و علاقه به كودك غذا می دهند، اثر بسیاری كمتری بر نوع تغذیه فرزندانشان دارند.

برای اینكه بتوانید اخلاق بدغذایی را كاهش دهید، هرگز غذا خوردن را به صحنه جنگ قدرت تبدیل نكنید، پزشكان و متخصصان تغذیه معتقدند پیامد چنین رفتار خشك باعث تشدید بدغذایی خواهد بود.

در زمینه تغذیه كودك كمی با او راه بیایید. بهتر است والدین و پرستار تصمیم بگیرند چه غذایی و در چه زمانی صرف شود و از سوی دیگر به كودك نیز چنین اجازه ای داده شود كه خودش تصمیم بگیرد چه اندازه غذا بخورد. به این ترتیب، كودك یاد می گیرد چگونه به پیام های گرسنگی داخل بدن، برای خوردن مقدار مورد نیازش پاسخ دهد.
قانون باید ته بشقابت را پاك كنی را كنار بگذارید. با به كار بستن همه این تدابیر كمی بردباری می توانید امیدوار باشید كه بر بدغذایی فرزندتان غلبه خواهید كرد.

ایجاد عادات خوب و پسندیده غذا خوردن در كودكان
به كودكان اجازه دهید تا در چیدن و آماده سازی میز و سفره غذا با شما همكاری كنند، گاه به كودكان فرصت دهید تا غذا را خود در بشقاب هایشان بریزند و برای دوستان خود نیز غذا بكشند،
- در فرصتهایی از كودكان بخواهید تا شاهد طبخ غذاها باشند. همچنین آنان می توانند در آماده سازی مواد غذایی برای طبخ از قبیل تمیز كردن پاره ای مواد مثل حبوبات، سبزیجات، یا... به شما كمك كنند.
- برای ایحاد تنوع در هنگام خوردن گاه محل خوردن را تغییر دهید. برای مثال در یك هوای خوب و آفتابی می توانید میز یا سفره غذا را داخل حیاط مهد كودك و یا خانه آماده كنید. در روزهایی كه غذاهایی چون ساندویج دارید، می توانید با یك صحنه ای نمایشی كودكان را به یك پیك نیك خیالی دعوت كنید. آنها از این كار بسیار لذت می برند.
- انتظار برای خوردن را به كودكان بیاموزید و اینكه همه باید با هم غذا بخوریم. ما منتظر مامان یا بابا هستیم تا با هم بخوریم و یا منتظر بقیه دوستان خواهیم ماند.
- برای یك هفته برنامه غذایی داشته باشید. برنامه را با علائم و یا نشانه هایی بر دیوار كلاس یا اتاق در خانه مشخص كنید.
- از كودكان در تنظیم برنامه های غذایی كمك بگیرید و سلیقه ها و انتخابهای آنان را نیز مورد توجه قرار دهید.
- پخش یك موسیقی ملایم و آرام در هنگام غذا خوردن به ایجاد آرامش در خوردن كمك می كند، از پخش موسیقی تند و پر سرو صدا اجتناب كنید.
- در هنگام خوردن با كودكان رابطه عاطفی خوبی بر قرار كنید و در یك مهد كودك كودكان كوچكتر میل دارند غذای خود را با مربی مورد علاقه خود بخورند.
- از كودكان بزرگتر بخواهید تا به كودكان كوچكتر در هنگام خوردن كمك كنند.
این مسأله سبب می شود كه كودكان بزرگتر نیز به دلیل احساس مثبت در خود بهتر و راحتتر بخورند. ضمن اینكه كودكان كوچكتر هم عادات خوردن بزرگترها را آموخته و در كنار آنها بهتر می خورند.
- كودكان را تشویق كنید تا از وسایل مخصوص خود در هنگام خوردن استفاده كنند و توجه آنان را به تأمین سلامت و بهداشت در این امر جلب كنید.
- با كودكان درباره انواع غذاها گفتگو كنید. در صورت امكان با طبخ غذاهایی محلی و بومی ذائقه كودكان را به مواد غذایی متفاوت با آنچه می خورند عادت دهید.
این كار ضمن تربیت ذائقه آنان را با فرهنگهای متفاوت تغذیه در میان مردم آگاه كرده و سبب ایجاد حس احترام در كودكان نسبت به سایر فرهنگها و عادات می شود.
- به كودكان سخت غذا فرصت دهید تا ابتدا شاهد غذا خوردن دیگران باشند سپس به آنها در خوردن كمك كنید. و در آخر اینكه به غذا خوردن به عنوان پاسخ به یكی از نیازهای اساسی انسانی اهمیت بدهید. برای طبخ آن با علاقه همراه با مواد و زمان مناسب اقدام كنید و آن را با لذت بخورید و بگذارید تا كودكان هم الگوهای فراتری را در این باره به دیگران ارائه دهند.

برچسب ها : بدغذایی کودکان یک ساله ، بدغذایی کودکان زیر یک سال ، بی اشتهایی کودکان زیر دو سال ، بی اشتهایی کودکان زیر یکسال ، بی اشتهایی کودکان ، بی اشتهایی کودک 9 ماهه ، بدغذایی در کودکان ، راههای درمان بدغذایی کودکان ، علل بدغذایی کودکان ، بدغذایی در کودکان یک ساله ، با بدغذایی کودکان چه کنیم 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید...

لطفاً روی بخش مورد نظر کلیک کنید...

 دنیای زنانه، آشپزی، نوزاد و کودک، ناباروری، بارداری، زایمان، تغذیه و پرسش و پاسخ 

تعداد بازدید : 5

نظرات بینندگان

غیر قابل انتشار : 0

در انتظار بررسی: 0

انتشار یافته : 1

نظرات كاربران : نام : ایمیل : متن نظر : *لطفاً نظر خود را وارد نمائید متن بالا را وارد نمایید* 


ویدیو مرتبط :
‫بی‌ اشتهایی در کودکان‬‎