سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



پیشنهاد وزیر صنعت اندونزی برای تغییر موضع دولت در مورد انرژی هسته ای با توریم


به گزارش ایرنا، این پیشنهاد را وزیر صنعت اندونزی در حالی ارائه كرد كه دولت این كشور سال گذشته تاكید كرد به پیشرفت فناوری هسته ای ادامه می دهد، اما قصد دارد این انرژی صلح آمیز را به عنوان گزینه آخر به منظور تامین انرژی لحاظ كند.
اندونزی پس از این جریان راه اندازی نیروگاه هسته ای به منظور تامین 136.7 گیگاوات انرژی تا سال 2025 و 430 گیگاوات تا سال 2050 را از دستور كار خارج كرد.
اما اكنون صالح حسین پیشنهاد كرده است اندونزی بدنبال توسعه نیروگاه هسته ای با سوخت 'توریم' باشد تا اطمینان از تامین انرژی برای توسعه صنعتی این كشور جنوب شرق آسیا حاصل شود.
چرخه سوخت توریم، تولید بخار هسته ای را میسر می كند، اما به طور عمده استفاده از ایزوتوپ های شكافت پذیر در این چرخه وجود ندارد به همین دلیل نمی تواند برای گسترش سلاح های هسته ای مورد استفاده قرار گیرد.
توریم یكی از پُر چگالی ترین مواد موجود روی كره زمین است كه حدود 20 میلیون برابر ذغال سنگ انرژی دارد و می توان به عنوان یك منبع ایده ‌آل انرژی از آن بهره گرفت.
از توریم و اورانیم به عنوان سوخت در راكتور اتمی استفاده می شود.
تارنمای 'جاكارتا گلوب' نیز روز جمعه در این خصوص نوشت: دیدگاه وزیر صنعت در حمایت از انرژی هسته ای، منعكس كننده تلاش برای تغییر موضع دولت پس از آن است كه شورای انرژی اندونزی توصیه كرده بود این كشور نیازمند توسل به انرژی هسته ای تا دستكم 30 سال آینده نخواهد بود.
این وزیر اندونزیایی در بیانیه ای استدلال كرد كه توریم می تواند انرژی ارزان تری در مقایسه با ذغال سنگ و یا گاز فراهم كند.
وی با اشاره به اینكه توریم زیادی در جزایر 'بانگكا- بلیتونگ' یكی از استان ‌های اندونزی وجود دارد، اعلام كرد شرق جزیره سوماترا نیز بزرگترین تامین كننده قلع جهان است.
دولت اندونزی پیش از این اعلام كرده است بدنبال تولید توریم در مقیاس صنعتی در این استان طی سال آینده است.
وزیر صنعت اندونزی تخمین زده است نیروگاه های مبتنی بر توریم برای تولید هركیلو وات ساعت انرژی 3 سنت هزینه دارند، در حالی كه این هزینه برای ذغال سنگ 5.6 سنت، برای گاز 4.8 سنت، برای باد 18.4 سنت و انرژی خورشیدی 23.5 سنت است.
براساس طرح فعلی انرژی اندونزی كه آخرین بار در سال 2014 توسط 'سوسیلو بامبانگ یودهویونو' رئیس جمهور وقت مورد تجدیدنظر قرار گرفت، انرژی هسته ای آخرین گزینه این كشور برای تامین انرژی در طول سه دهه آینده است.
این سیاست با توجه به ملاحظات سیاسی و مخالفت برخی اندونزیایی ها در یك منطقه این كشور درنظر گرفته شده است. قرار بود در این منطقه نیروگاه هسته ای ساخته شود.
این اقدام دولت به این معنا بود كه طرح هشت میلیارد دلاری اندونزی برای راه اندازی چهار نیروگاه هسته ای با ظرفیت تولید شش گیگاوات انرژی لغو شده است.
در حالی كه اندونزی از دهه 1950 تحقیقاتی در زمینه انرژی هسته ای انجام داده است، اما این كشور در حال حاضر تنها سه راكتور كوچك در 'یوگیاكارتا' (100 كیلووات)، 'باندونگ' (250 كیلووات) و 'سرپونگ' در اختیار دارد.
آساق**1611

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
8 گرم توریم برای سوخت 100 سال ماشینی که با انرژی توریم