سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



کشاورزان خراسان شمالی 65 هزار تن چغندرقند تحویل کارخانه قند دادند


نقی کاظمیان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا سطح زیر کشت چغندرقند در کشتزار های این استان را یک هزار و 530 هکتار عنوان کرد و گفت: تحویل چغندر قند در سال جاری نسبت به پارسال 13 درصد رشد داشته است.
وی افزود: پارسال از سطح کشتزار های این استان 57 هزار و 250 تن چغندر قند برداشت و تحویل کارخانه قند شیروان داده شده بود.
وی بیشترین سطح زیر کشت چغندر قند در این استان را مربوط به کشتزار هی شیروان عنوان کرد.
این مسئول گفت: عیار چغندر قند تحویلی در سال گذشته توسط کارخانه قند شیروان 16.4 درصد و در سال جاری این عیار به 17.34 درصد افزایش یافته است.
وی افت چغندرقند تحویلی را نیز در سال جاری 2.2 درصد عنوان کرد و افزود: این شاخص در سال گذشته 3.06 درصد بوده است.
در چند سال اخیر با توجه به تحقیق صورت گرفته به منظور صرفه جویی در آب و بهره وری قرار بر این شد که کشاورزان این استان کشت پاییزه چغندر قند داشته باشند اما به علت مشکلات مختلف این طرح در سال زراعی جاری اجرایی نشد.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی خراسان شمالی به ارقام گیادا و لوانته اشاره کرد و افزود: این نوع ارقام در اول پاییز کشت خواهند شد و نسبت به سرما مقاوم هستند و به تناسب بارش های پاییزی و زمستان رشد خواهد کرد و در آبیاری تحت فشار نیز نیاز آبی آن یک سوم کاهش خواهد یافت.
وی گفت: با توجه به اینکه این محصول در فصل سرد رشد خواهد یافت هزینه های مبارزه با آفات و بیماری ها صفر خواهد شد.
وی اظهار کرد: کشت پاییزه چغندرقند با هدف صرفه جویی در مصرف آب، استفاده از نیروی کاری در فصل پاییز و فعال تر شدن کارخانه های قند در فصل غیر چغندری انجام می شود.
وی افزود: با توجه به خشکسالی و خشکیدن برخی منابع آبی، بخش زراعی استان در تابستان با کمبود آب مواجه می شود و چغندر که محصولی با آب بری زیاد است در این شرایط دچار کاهش عملکرد در واحد سطح می شود.
کاظمیان گفت: کشت پاییزه چغندرقند به صورت متناوب با غلات همچنین می تواند نقش مهمی در اصلاح خاک کشاورزی داشته باشد.
وی بر بالا بردن درآمد کشاورز نیز تاکید و خاطر نشان کرد: کشاورزانی که دارای آب مطمئن هستند می توانند بعد از برداشت محصول اقدام به کشت ذرت دانه ای و علوفه ای، لوبیا، پنبه کنند.
کارخانه قند شیروان یکی از قدیم ترین واحدهای تبدیلی در خطه شمال شرق کشور است که ظرفیت اسمی تبدیل این واحد مصرف چهار هزار تن چغندر قند در شبانه روز است.
چغندر قند مورد نیاز کارخانه قند شیروان علاوه بر خراسان شمالی، از استان های خراسان رضوی و جنوبی و سمنان به این کارخانه حمل می شود.
این کارخانه در 10 کیلومتری غرب شیروان قرار دارد.
خراسان شمالی ‎ 344هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد.ک/3
3007/6042

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
تولید هشتاد هزار تن پودر آلومینا در مجتمع جاجرم خراسان