سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



دولت سوریه آدرس مشخصی دارد، کسی دنبال آن نرود/ مصوبه کنگره آمریکا در تعارض با روح توافقات هسته‌ای


به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، حسین جابرانصاری سخنگوی جدید دستگاه دیپلماسی امروز دوشنبه در اولین نشست خبری خود پس از تصدی این سمت میلاد حضرت رسول‌ اکرم(ص) را تبریک و به روان پاک شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی درود فرستاد.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص مصوبه جدید کنگره آمریکا در خصوص ورود اتباع ایرانی به آمریکا با بیان اینکه این مصوبه هنوز روند قانونی خود را طی نکرده،‌ اظهار داشت: ترتیباتی را برای صدور روادید به خاک آمریکا پیش‌بینی کرده که این مصوبه هنوز مراحل قانونی خود را کامل نکرده و از دید جمهوری اسلامی این مصوبه در جنبه‌های مختلف دچار مشکل است. هم با قوانین تجارت آزاد بین‌المللی در تناقض است و هم با اصول اساسی حقوق بشر در تناقض می‌باشد، اینکه مجازات جمعی اتباع یک ملت یا چند ملت را هدف قرار می‌دهد و این با بدیهی‌ترین اصول حقوق بشر در تناقض می‌باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: این مصوبه با روح توافقات هسته‌ای به نحوی در تعارض است. البته جنبه‌های دقیق حقوقی این موضوع توسط وزارت خارجه در حال بررسی است و اگر صراحت تناقض با مواد برجام قطعی شود، وزارت خارجه در روند پیگیری موضوع توجه و اهتمام خواهد داشت.

وی گفت: حتی اگر جنبه خاص حقوقی تناقض با مواد برجام ثابت نشود،‌ این مصوبه و طی مراحل قانونی آن در آمریکا یک پیام منفی به جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران است و مخالفت‌های گسترده‌ای در ایران و همچنین اتباع ایرانی در خارج از کشور با این مصوبه صورت گرفته است. امیدواریم ادامه این مسیر طی نشود و اگر شد گواه دیگری بر سیاست‌های یک‌جانبه و تناقض‌آمیز آمریکا در برخورد با مسائل جهانی است.

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: ادعای اساسی دولت آمریکا برخورد با تروریسم است در حالیکه ایران و اتباع جمهوری اسلامی بیشترین هزینه‌ها را در مبارزه با تروریسم در سالیان اخیر در منطقه پرداخت کرده است. در این مصوبه اتباع ایران هدف قرار گرفته و این بعد دیگری از سیاست‌های متناقض آمریکا است.

جابرانصاری در پاسخ به سؤالی درباره نشست معارضان سوری که اخیرا در ریاض برگزار شد، اظهار داشت: مجموعه‌ای از نشست‌های معارضه سوریه در حال برگزاری است و نشستی که در ریاض برگزار شد به دلیل پوشش تبلیغاتی گسترده بیشتر مطرح شده،‌ اجلاسی نیز در شهر حسکه در داخل سوریه و با حضور بخش‌هایی از معارضه سوریه برگزار شد و اجلاسی نیز در دمشق برگزار و اجلاسی هم در پاریس در حال برگزاری است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: هدف این نشست‌ها قاعدتاً مشخص کردن هیأت معارضه سوریه است. روند گفت‌وگوهای وین مقدمه‌سازی برای گفت‌وگوها بین طرفین درگیر،‌ یعنی دولت سوریه و گروه‌های معارض است. دولت سوریه آدرس مشخصی دارد و کسی نباید دنبال آن برود.

وی گفت: یکی از ابعاد پیچیدگی و طولانی شدن بحران سوریه تاکنون این بوده که متأسفانه معارضه سوریه یک معارضه منسجمی نیست و تعدد بسیار زیاد گروه‌ها و رقابت‌های گسترده بین آنها بیش از اختلافات آنها با دولت سوریه است و هدف‌گیری این نشست‌ها این است که مابین مجموعه‌های معارضه اتفاق نظری را فراهم کند تا هیأت معارضه در گفت‌وگوها مشخص شود.

جابرانصاری با بیان اینکه ما در خصوص هر یک از این نشست‌ها اظهار نظر مستقل نمی‌کنیم عنوان کرد: آنچه از دید جمهوری اسلامی مهم هست یکی دو نکته می‌باشد. اول اینکه ما بین گروه‌های مسالمت‌جوی معارضه و گروه‌های سیاسی که خواهان تغییرات در نظام سوریه هستند با گروه‌های تروریستی که از ابزار خشونت،‌ ترور و وحشت‌آفرینی گسترده‌ای برای تحقق اهداف سیاسی خود استفاده می‌کنند،‌ باید تمایز قائل شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: طبیعی است که دولت سوریه با گروه‌هایی که کاری جز اقدام تروریستی ندارند،‌ امکان توافق نخواهد داشت. این نکته اساسی باید در روند نشست‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وی نکته دوم را توجه به تنوع بین طیف‌ها و گروه‌های سیاسی مخالف سوریه برشمرد و افزود: برگزار کنندگان این نشست‌ها نباید به دنبال تحمیل سیاست‌های خودشان بر معارضه سوریه باشند و بخواهند به معارضه سوریه شکل خاصی بدهند یا گروه‌هایی از معارضه را بر گروه‌های دیگر ترجیح دهند.

جابرانصاری خاطر نشان کرد: تنها عنصری که باید تمایز بخش بین گروه‌ها باشد، موضع روشن این گروه‌های سیاسی در خصوص تروریسم است،‌ غیر از این همه گروه‌های سیاسی مسالمت‌جو می‌توانند در پروسه سیاسی مشارکت داشته باشند و موفقیت این نشست‌ها و روند وین منوط به این است که با چنین ایده‌ای مدیریت شود و هیأت معارضه نشان‌دهنده واقعی طیف‌بندی‌ها و تنوع‌های سیاسی در گروه‌های معارضه باشد.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

http://fna.ir/MBKQO4


ویدیو مرتبط :
کنگره یا دولت آمریکا؟