سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



از تغییر بی سر و صدا در پذیرش بورسیه‌ها تا رونمایی از هواپیمای دوزیست در بندرعباس


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، هفته گذشته و در زمان امتحانات دانشگاه‌ها، بحث آموزش عالی پیرامون افزایش اختیارات دانشگاه‌ها در بخش بورسیه‌ها بود.

وزیر علوم در مراسم پنجاهمین سال تاسیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در رابطه با حفظ استقلال دانشگاه‌ها گفت: حفظ استقلال دانشگاه‌ها براساس مصوبه هیات‌امنای دانشگاه‌ و سند آمایش آموزش عالی پیش‌بینی شده است که بر این اساس وزارت علوم برنامه‌ها را مدیریت و نظارت می‌کند و دانشگاه‌ها در چارچوب ضوابط و مقررات اجرا می‌کنند.

وی ادامه داد: در بحث بورسیه‌ها نیز امور به دست وزارت علوم بوده که به دانشگاه ها واگذار کردیم و وزارت علوم نظارت دارد.

* بررسی گزارش دو وزارتخانه علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد درباره اردوهای دانشجویی

شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ای به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری گزارش‌های وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری؛ بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی را درباره موضوع برگزاری اردوهای مختلط دانشجویی بررسی کرد.

برابر گزارش‌های ارایه شده از سوی این دو وزارتخانه‌ و دانشگاه آزاد اسلامی، مواردی که اردوهای برگزار شده، خارج از چارچوب‌های ارزشی، اخلاقی و ضوابط مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و مقررات دانشگاهی بوده‌اند، بسیار کم بوده است. اما با این حال رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگر اعضا، تأکید داشتند که باید مراقبت بیشتری به عمل آید تا اتفاقات مشابه در محیط‌های دانشگاهی تکرار نشود.

شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین مقرر کرد مسئولان مجموعه‌های دانشگاهی کشور، بر اجرای مصوبات قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی در باره برگزاری اردوهای دانشجویی تأکید بیشتری داشته و چنانچه اشکال و ابهامی را در مسیر برگزاری صحیح اردوهای آموزشی و تفریحی دانشجویی می‌بینند، براساس آیین‌نامه‌های موجود و با همکاری شورای اسلامی کردن دانشگاه‌ها، پیشنهادهای لازم را برای بررسی و تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه دهند.

اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید داشتند که لازم است برای برخورداری از محیطی با نشاط در دانشگاه‌ها برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای فعالیت‌های فوق‌برنامه و اجرای اردوهای تفریحی و ورزشی انجام شود و اگر برگزاری چنین اردوهایی نیاز به حمایت دارد، نیز همه نهادهای مربوطه پشتیبانی‌های لازم را انجام دهند.

* سه عضو جدید هیئت امناء دانشگاه مذاهب اسلامی منصوب شدند

به پیشنهاد آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و رئیس هیئت امناء دانشگاه و با حکم محمد فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری، حسن بشیر، غلامرضا رئیسیان و عبدالحسین خسروپناه به عنوان اعضای جدید هیئت امنای دانشگاه مذاهب اسلامی منصوب شدند.

اعضای جدید به مدت 4 سال به عضویت هیئت امنای دانشگاه مذاهب اسلامی منصوب شدند.

حسن بشیر از فعالان و اساتید ارتباطات و عضو هیئت علمی دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع)، غلامرضا رئیسیان رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد و از اساتید حوزه و دانشگاه و عبدالحسین خسروپناه رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و از اساتید حوزه و دانشگاه هستند.

* کاهش طول دوره تحصیلی در دکترای تخصصی دانشگاه آزاد

حسین زاده لطفی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در زمینه اعتراض دانشجویان دکتری تخصصی ورودی مهرماه 94 برای گذراندن 10 واحد دروس جبرانی گفت: دانشگاه آزاد برای دانشجویان ورودی مهرماه 94 به بعد، مجموع دروس نظری و رساله را از 44 واحد به 36 واحد کاهش داده است. این امر باعث کاهش یک نیمسال تحصیلی و درنتیجه کاهش حدود 10 میلیون تومانی شهریه می‌شود. 8 واحد کاهش یافته شامل 4 واحد نظری و 4 واحد رساله به طور متوسط است.

وی با تأکید بر اینکه گذراندن 10 واحد جبرانی موردنظر الزامی نیست، گفت: گذراندن 4 واحد الزامی است و مابقی 6 واحد در صورت عدم کسب 33/33 درصد دروس کنکور دکتری تخصصی الزامی می‌شود که شهریه این 10 واحد، برمبنای کارشناسی ارشد محاسبه می شود. مبلغ ذکر شده به مراتب کمتر از شهریه 8 واحد تقلیل یافته دروس دکتری تخصصی است.

حسین زاده ادامه داد: در سال‌های اخیر درصد عمده‌ای از مقالات ارسال شده از طرف دانشجویان تحصیلات تکمیلی به مجلات معتبر به دلیل ضعف زبان و عدم رعایت اصول تحقیق و نگارش مقاله، توسط ناشرین معتبر دنیا مردود می‌شود. بنابراین قرار گرفتن 4 واحد جبرانی «روش تحقیق پیشرفته» و «زبان تخصصی پیشرفته» به صورت الزامی برای همه دانشجویان دکتری تخصصی به دلیل بالا بردن سطح معلومات دانشجویان برای ارائه مقالات با کیفیت بالاتر بوده است.

وی افزود: تعداد زیادی از دانشجویان ورودی مهرماه 94 به دلیل داشتن حداقل کیفیت دروس آزمون مطابق بخشنامه مشمول 6 واحد جبرانی نشده‌اند. اصولاً این 6 واحد برای ارتقای سطح علمی پایه‌ای دانشجویان تعریف شده است که قبلاً به صورت غیررسمی اما قانونی در اختیار گروه‌ها بوده و توسط برخی گروه‌ها ارائه می‌شده است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی با بیان اینکه اگر یک گروه آموزشی یا واحد دانشگاهی بدون بررسی سوابق آزمون دانشجویان، 10 واحد جبرانی را الزامی کرده باشد، خلاف بوده و ملزم به اصلاح آن است، گفت: این دروس بر اساس بخشنامه باید ارائه شود چرا که 6 واحد جبرانی فقط مختص دانشجویانی است که در آزمون ورودی دکتری تخصصی موفق به اخذ حداقل 33/33 درصد نشده‌اند.

حسین زاده با تأکید بر اینکه طول دوره تحصیلی در دکتری تخصصی افزایش نیافته است، خاطرنشان کرد: هزینه تحصیلی کاهش یافته است و این موضوع سبب افزایش سطح کیفی علمی دانشجویان خواهد شد و همینطور موجب افزایش تولید علمی باکیفیت کشور در سطح ملی و بین المللی می‌شود.

* رونمایی از نخستین هواپیمای دوزیست طراحی و ساخته شده در کشور

طرح کلان ملی فناوری پرنده دریایی شش نفره دوزیست با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری رونمایی شد.

معاون علمی وفناوری رئیس جمهوری درباره این هواپیمای دوزیست گفت: با ساخته شدن این پرنده دریایی، جمهوری اسلامی ایران پس از آمریکا، روسیه، آلمان و محصولات مشابه تولیدی در کشورهای دیگری مانند چین، به فناوری طراحی و ساخت این پرنده‌های دریایی دست یافت.

ستاری با اشاره به اینکه در واقع با ساخته شدن پرنده دریایی شش نفره دوزیست در این طرح، ایران به جمع کشورهایی مانند آمریکا، روسیه و آلمان که دارای فناوری ساخت هواپیماهایی در این رده هستند پیوست ادامه داد: البته کشورهایی مانند چین که محصولات مشابه تولید می کنند نیز در این جمع حضور دارند.

معاون علمی وفناوری رئیس جمهوری با تاکید به ضرورت داشتن پرنده دوزیست در ایران گفت: همین بس که ایران اسلامی کشوری است با 2000 کیلومتر مرز آبی در جنوب، 600 کیلومتر مرز آبی در جزایر جنوبی و 700کیلومتر مرز آبی در شمال کشور و دریای مازندران که چنین جغرافیایی برای انجام عملیات مختلف مانند مرزبانی، گشت دریایی، تصویربرداری از مرزها و ... نیازمند محصولاتی مختلف است که یکی از آن‌ها پرنده‌ای دارای قابلیت نشست و برخواست از سطح آب است.

وی اظهار داشت: ایده استفاده از چنین محصولی در تمام دنیا مسبوق به سابقه است و ده‌ها سال است که پرنده‌های اینچنینی در نقاط مختلف دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رئیس هیأت امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور افزود: اگر چه فناوری طراحی، تولید و ساخت این محصولات در اختیار کشورهای محدودی است اما، در سال های اخیر تجربه موفق استفاده از هواپیماهای خشکی نشین در اطراف مرزهای آبی کشور و روند رو به رشد هوانوردی عمومی در کشور، این ایده را به ذهن سازندگان متبادر کرد که ایجاد چنین محصولی برای اولین بار در کشور می‌تواند بسیاری از نیازهای موجود را پاسخ دهد.

با توجه به همین ضرورت و موقعیت استراتژیک کشور، سازمان‌ها و نهادهای گوناگونی ایده اولیه طرح ساخت این هواپیما را از سال 86 و به انحای مختلف مطرح کردند اما در نهایت اولین بودجه‌ها در سال 89 به این پروژه تخصیص داده شد که با اختصاص منابع مالی برای اجرای آن، مراحل طراحی مقدماتی محصول آغاز شد و در سال 91، پس از وقفه‌ای که ناشی از اعمال تحریم‌ها و نیز بروز مشکلات مالی برای استمرار فعالیت پروژه به وجود آمد، ساخت نمونه پروازی از مهرماه 92 با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز و در نیمه اول سال جاری تست پروازی موفق هواپیما به انجام رسید و پرنده دریایی شش نفره دوزیست با اعتماد به توان داخلی طراحی و تولید شد.

اما در این میان این پرسش مطرح می‌‌شود که اصولا کاربرد این پرنده دوزیست چیست و در چه صنایعی به کار می‌آید که در پاسخ به این سوال می توانیم کابرد آن در حمل ادوات و تجهیزات مورد نیاز برای ماموریت‌هایی مانند شناسایی، عکسبرداری و غیره در محیط‌های آبی و خاکی، گشت‌های دریایی برای مبارزه با قاچاق کالا و توقیف شناورهای متخلف، نظارت، بازرسی و دسترسی به سکوها و خطوط لوله‌های نفت در دریاها و دریاچه‌ها و نیز جا به جایی غواصان به محل‌های ماموریت آنان، عملیات‌های امداد و نجات در محیط‌های آبی و خاکی و انجام تحقیقات زیست محیطی برای نمونه‌برداری از آب‌ها، کنترل حرکت جانداران، حمل بار، اطفا حریق و استفاده‌های شخصی و تفریحی و نیز تاکسی هوایی اشاره کرد که همه این موارد خود گویای اهمیت زیاد تولید این پرنده دوزیست در کشور است.

در واقع این طرح با هدف پاسخگویی به نیازهای عملیاتی کاربران ساخته شده است که در کنار آن، فناوری طراحی، ساخت، تولید، تعمیر و نگهداری و حتی عملیات پرنده‌های دو زیست در کشور به صورت کامل بومی سازی شده است که این موضوع را می‌توان برگ ارزنده‌ای در موفقیت محققان و متخصصان کشورمان در این حوزه دانست.

پروژه ساخت پرنده دو زیست از ابتدا با حمایت و سرمایه گذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با سرمایه گذاری کامل توسط این معاونت به انجام رسیده است که علاوه بر آن، حمایت‌های معنوی ویژه نیز از سوی مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری به انجام رسیده است که بدون شک وجود این حمایت‌ها در اتمام این پروژه نقش اساسی داشته است.

این هواپیما در حضور جمعی از مسئولان شرکت کننده در مراسم رونمایی عملیات نشست و برخاست بر آب و خشکی را با موفقیت انجام داد.

در این مراسم سورنا ستاری، معاون علمی وفناوری رئیس جمهوری، سردار دریادار پاسدار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، محمود شیخ زین الدین معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری، منوچهر منطقی رئیس مرکز ملی فضایی، پرویز کرمی دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و پیمان صالحی رئیس مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری معاونت علمی و جمعی از مسئولان محلی حضور داشتند.

* «عابد گل‌کرمی» مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی شد

در مراسم تودیع و معارفه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی با حضور رئیس و مسئول نهاد رهبری دانشگاه خوارزمی و مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران بزرگ «عابد گل‌کرمی» به عنوان مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی معرفی شد.

گل‌کرمی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی، دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی و پیش از این معاون بسیج معاون بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی و دبیر مرکز مطالعات جنگ نرم آن دانشگاه بوده است.

همچنین در این مراسم از زحمات میلاد طهماسبی مسئول ساب بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی قدردانی شد.

*12 تیر روز افشای حقوق بشر آمریکایی شد

با ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رئیس جمهور،  12 تیر به عنوان روز افشای حقوق بشر آمریکایی نام گذاری شد.

همچنین 30 اردیبهشت به‌عنوان روز ملی جمعیت نامیده شد.

تعیین این مناسبت‌های تقویمی به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد انجام شده است.

* لایحه پیشنهادی برنامه ششم توسعه در حوزه علم و فناوری بررسی شد

جلسه37 کمیسیون نخبگان و آینده‌نگاری علم و نوآوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، در ابتدای جلسه این مساله مطرح شد که گزارشی از بررسی‌ها و پیشنهادهای صورت گرفته پیرامون جزئیات متن پیشنهادی لایحه برنامه ششم توسعه توسط کمیسیون به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تقدیم شده و ادامه بررسی‌ها نیز به شکل گزارشی مدون تقدیم خواهد شد.

 در ادامه جلسه بندهای باقیمانده از متن لایحه پیشنهادی برنامه ششم توسعه (تنظیم شده از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی) در حوزه  علم و فناوری و مسائل مرتبط با آن در کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در همین راستا مواد تبصره‌های9 و 23 و 24 لایحه مذکور که شامل احکامی پیرامون کاهش حجم، اندازه و ساختار مجموعه دستگاه‌های اجرائی، انسجام بخشی نظام آموزش عالی و ادغام ساختار و بودجه دانشگاه‌ها، حمایت از پژوهش‌های مسئله محور و تجاری سازی پژوهش و فناوری، حمایت از نخبگان علمی، فرهنگی و هنری منطبق با سند راهبردی کشور در امور نخبگان توسط دستگاه‌های اجرایی، حمایت مالی از پژوهش‌های تقاضا محور ناظر بر حل مشکلات کشور و حقوق بازنشستگان ( معادل با میانگین پنج سال آخر حقوق) از جمله مواردی بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت و اعضاء در این زمینه به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند که بر این اساس کاهش حجم، اندازه و ساختار  مجموعه دستگاه‌های اجرایی وقتی ممکن و عملیاتی است که دولت بخشی از وظائف خود را به بخش خصوصی و غیر دولتی واگذار کند که در لایحه به آن اشاره نشده است، حمایت از نخبگان علمی توسط دستگاه‌های اجرایی منطبق با سند راهبردی کشور در امور نخبگان باید با نظارت و تائید بنیاد ملی نخبگان انجام شود و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و پژوهشی از حکم مربوط به حقوق بازنشستگان مستثنی شوند.

انتهای پیام/

http://fna.ir/4CIYLS


ویدیو مرتبط :
پذیرش دیگری، راه تغییر او www.darsezendgi.net