سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



الجزیره انگلیسی: انتفاضه فلسطینی ها رو در رو با اسراییل و دولت خودگردان


الجزیره انگلیسی: انتفاضه فلسطینی ها رو در رو با اسراییل و دولت خودگردان

شفقنا/ متن پیش رو در شفقنا منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست

آمارها سهمگین است اما خیزش کنونی فلسطینی ها یا همان انتفاضه را نباید بر اساس آمار کشته ها و زخمی ها مورد داوری قرار داد بلکه بیشتر باید به نقش این حرکت در تشکیل یک جریان وحدت آفرین و یک گفتمان آزادیخواهانه ملی توجه کرد.

تقریبا دوماه از اعتراضات فلسطینی ها در بیت المقدس، تعدادی از شهرهای کرانه باختری و نقاط مرزی غزه با اسراییل می گذرد. اعتراضاتی که علیه اشغالگری نظامی این رژیم شکل گرفته است. جریانی که به نظر می رسد از این پس به طور مستقیم با دولت خودگردان فلسطینی نیز درگیر خواهد شد.
اکثر رسانه ها بر چاقوزدن ها یا عملیاتی متمرکز می شوند که به گفته آنان جوانان فلسطینی به دلیل سرخوردگی ها، ناکامی ها یا نومیدی ها به این روش روی آورده اند یعنی بیشتر عملیاتی که به طور عمدی از سوی مقامات اسراییلی بزرگ نمایی می شود. هدف از این کار دامن زدن به نگرانی ها در درون اسراییل است تا بشود به وسیله آن قوانین نژادپرستی بیشتری را تصویب کرد و مقررات سخت گیرانه ای را نسبت به « دیگری »- هر که می خواهد باشد بخصوص فلسطینی ها – اعمال کنند. گیج کننده تر از همه اینها آنکه دولت خودگردان هر روز از توجه به نارضایتی های مردم فاصله می گیرد و به دولتی تبدیل شده است که سالهاست حاکمیتی بر منطقه زیرنظر خود ندارد.

برهه ای حساس
همچنان تعداد کشته ها و زخمی رو به افزایش است. انتفاضه کنونی با برهه حساسی روبروست زیرا از یک سو باید همچنان برنامه ای شفاف برای ادامه انقلاب خود داشته باشد و از سوی دیگر رهبرانی مردمی که این حرکت را هدایت کنند در غیر این صورت کاملا از بین خواهد رفت. فراتر از همه این ها آنکه راه خطرناکی را پیش رو دارد و بخصوص باید با تلاش هایی مقابله کند که در سطح کلان از سوی فتح و حماس صورت گرفته و بین فلسطینی ها شکاف ایجاد می کند. انتفاضه فلسطینی ها با زخمی ها و کشته های روز افزون خود چگونه می خواهد در مقابل سیاست هایی که از سوی مقامات غیر انتخابی و غرق در فساد دولت خودگردان پیاده می شود مقابله کند ؟
به گزارش وزارت بهداشت فلسطین تاکنون دست کم ۱۰۹ فلسطینی ازجمله ۲۴خردسال و پنج زن کشته شده اند و بیشتر از ۴۸۰۰ نفر نیز زخمی شده اند. به گزارش همین منبع ۸۵ نفر از کشته شدگان درکمال خون سردی از سوی سربازان اسراییلی اعدام شده اند. دراین فاصله یعنی بین ماه اکتبر تا نوامبر ۲۴۶۰فلسطینی بازداشت شده اند که نیمی از آنها را کودکان و ۶۹نفرشان را زنان تشکیل می دهند. این اعتراض همچنان ادامه دارد حال آنکه دولت خودگردان به خوبی بهای شورش آنها را می داند و آگاه است که رسانه ها چگونه واقعیت ها را واژگونه می کنند.

مقصد کجاست؟
برخلاف انتفاضه پیشین یعنی «انتفاضه سنگ» درسال ۱۹۸۷، به نظر می رسد حرکت کنونی رفته رفته دارد قدرت گرفته و مستقل می شود . انتفاضه کنونی می خواهد حرکتی وحدت آفرین را فارغ از گرایش های ایدئولوژیک و سیاسی گروه های فلسطینی ایجاد کند. این مساله را نمی توان از نوع برخورد اسراییل متوجه شد. طی سالهای گذشته انسداد سیاسی، مصادره سرزمین ها، ایست ها ی بازرسی، دیوار به اصطلاح حایل و سایر تلاش های اسراییل نه تنها فلسطینی ها را به لحاظ موقعیت جغرافیایی از هم جدا کرده بود بلکه به لحاظ ذهنی و روانی نیز آنها را از هم پراکنده ساخته است . اکنون فلسطینی ها می خواهند با برداشتن این دیوارهای ذهنی و روانی دوباره هویت خودشان را احیا کنند و یک گفتمان جدید را به وجود آورند که از فلسطینی ها صرفا به دلیل داشتن تعلق خاطر به فلسطین دفاع کند اما چگونه آنها خواهند توانست حرکت خود را استمرار بخشند؟
از زمان تاسیس دولت خودگردان در سال ۱۹۹۴تاکنون رهبران این تشکیلات در همکاری نزدیک با اسراییل بخصوص در زمینه های «امنیتی» سرزمین های فلسطین را کنترل می کردند. دولت خودگردان با حمایت های خارجی قدرت بیشتری گرفت و همچنان مدیون کمک های بیگانگان است. طی دو دهه گذشته دولت خودگردان در جامعه فلسطینی روز به روز منزوی تر شده است زیرا نتوانسته است به زندگی فلسطینی ها رونق بخشیده یا مبارزه شان را در برابر اشغالگران سامان دهی کند.
طبق یک نظرسنجی که از سوی مرکز تحقیقات سیاسی فلسطین در ۲۱ سپتامبر منتشر شد به نظر دو سوم فلسطینی ها دولت خودگردان «مرده» است و باید محمود عباس از مقام خود استعفا کند. البته عباس استعفا نکرد اما هشدار داد که یک انتفاضه جدید در راه است. او کاملا آگاه بود که فلسطینی ها می خواهند بر او فشار آورند تا دولتش استعفا دهد. حال که انتفاضه راه افتاده است دولت خودگردان امیدوار است بتواند کنترل آن را بدست گرفته و به این وسیله روند گفتگوهای صلح را که متوقف شده است دوباره احیاء کند. طی سالهای گذشته دولت خودگردان نهایت سعی خود را کرده است تا جریان های مردمی فلسطینی را تحت کنترل خود داشته باشد . در سال ۲۰۰۷ بیش از ۱۰۰ سازمان مردم نهاد در کرانه باختری به اتهام ارتباط داشتن با حماس بسته شد . از آن زمان تاکنون طی سالهای ۲۰۱۰ ، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ یک سری قوانین تصویب شد که به وسیله آنها کنترل تشکیلات خودگردان بر سازمان های مردم نهاد ( NGO) بیشتر شده است. درحال حاضر حدود ۳۰۰۰ سازمان مردم نهاد فلسطینی وجود دارد که به طور مستقیم یا غیر مستقیم به گروه های سیاسی وابسته است. بسیاری از آنها حیات شان به کمک های خارجی بسته است و وفاداری خود را نسبت به دولت خودگردان و پروسه صلح ابراز می دارند.
گروه ها و سازمان هایی که در سال ۱۹۸۷در انتفاضه سنگ فعال بودند نقش مهمی در همبستگی فلسطینی ها داشتند و کمک کردند تا یک رابطه دوستانه و مبتنی بر حسن تفاهم بین کرانه باختری و غزه ایجاد کنند . اما اکنون سازمان های مردم نهاد فلسطینی بیشتر سعی می کنند از این نقش سیاسی اجتناب کنند و به جای آن تلاش کنند تا یک گفتمان ملی جدید را به وجود آورند .
به این ترتیب می توان گفت انتفاضه کنونی با دو مانع روبروست: یکی اسراییل و دیگری دولت خودگردان. همچنین این حرکت باید با یک تجزیه عمدی و بزرگ جامعه فلسطینی طی ۲۰ سال گذشته مقابله کند. سیاستی که به صورت عمدی و برای کنترل فلسطینی ها به وسیله یک طبقه اشراف اعمال می شد برای اینکه انتفاضه بتواند به مسیر خود ادامه دهد باید بتواند کاملا بر دولت خودگردان و فرهنگ فرسوده ای که از سوی مقامات وابسته به او تکثیر می شود فایق آید.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
رو در رو با شیطان ۲ با زیرنویس انگلیسی(کیفیت عالی)بخش ۳