سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



شهید باهنر و امور تربیتی/ امروز «امور پرورشی» نیازمند تخصص و مهارت‌های تئوری‌سازی است


به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، محمدابراهیم محمدی مدیرکل سابق فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش به مناسبت هفته تربیت اسلامی، یادداشتی را در اختیار این خبرگزاری قرار داده است:

هشتم اسفند ماه یادآور خاطره نیک‌اندیشی شهیدان رجایی و باهنر در تأسیس نهاد امور تربیتی است. سهمی که این دو شهید و به ویژه شهید باهنر در ایجاد و بالندگی این نهاد انقلابی در دل دستگاه بزرگ آموزش و پرورش داشت؛ چونان صدقه جاریه؛ پایدار و خوش ثمر برای نظام و انقلاب شد.

ضرورت تأسیس این نهاد برای مواجهه با جریانات التقاطی، الحادی و انحرافی سال 58 در مدارس و به ویژه دبیرستان‌ها غیرقابل اجتناب بوده است.

 شهید باهنر به دلیل برخورداری از دو شاخصه انقلابی و حوزوی نقش سزامندی در پایه‌گذاری تئوری‌های نهاد و نقشه راه و راهنمای آن داشته است. دورنیست اگر گفته شود برای تاسیس و تمشیت و راهبری،  تجربه شخصیتی در تراز شهید باهنر فرصتی طلایی و البته بی مانند برای امور تربیتی بوده است.   

در حقیقت شخصیتی در قامت این شهید به دلیل آشنایی با مبانی اسلامی و اشراف به اصول تئوری‌های تربیتی موجب شد حوزه تربیتی گام‌های استوار در تربیت کادر و عناصر مومن و انقلابی برداشته و جامعه را وامدار دوراندیشی و هندسه تربیتی خود نماید.

شاید بتوان گفت دفاع مقدس، دانشگاه و بسیاری دستگاه‌های موفق در حوزه دانش و تربیت مدیون فرصت مدیریت کوتاه سال‌های نخست عمر امور تربیتی بوده است.

شهید باهنر در کنار اجتهاد فرهنگی و دینی و آشنایی با اقتضائات زمان و مکان، ذهنی پویا ، خلاق و مسئله شناس داشت. طراحی مسائل مبتنی برنیازهای عصری و تحلیل و برنامه‌سازی از جمله شاخصه‌های مدیریت ممتاز این شهید بوده است.

ایشان فراتر از جریانات جاری و نگاه و نگره تنگ؛ و به دور از مرزبندی‌های کاذب و سلیقه بسته ؛ بهترین تئوری‌های  تربیتی را به دست دادند.

این شهید عزیز با نگاهی بلند و درکی عالمانه به افق‌های طلایی تربیت اسلامی اندیشیده و نسخه‌های بی مانند و درمان‌گری ارایه کردند که با وجود غربت؛ هنوز هم کارآمد است.

باهنر ضمن اهتمام به مطالعات و بررسی‌های علمی برای مطالعات محیطی سهمی خاص قائل بود؛ وی مهندسی معکوس و رصد مسائل در ارتباط  میدانی با معلم و دانش‌آموز و تحلیل و برنامه‌سازی را یک ضرورت می‌دانست.

دکتر باهنر همین خصوصیت را وجه شاخص و برجسته این نهاد مهم و حساس دانسته و معتقد بود امورتربیتی در دل دستگاه اداری متولد شد اما برخلاف دیگر نهادها با ظرافت، ارتباطی پیوسته و معنادار با جامعه هدف در کف مدرسه برقرار کرد.

در نگاه شهید باهنر، پرورشی و مشخصاً تربیت دینی، یک تکلیف کفایی نیست که مخاطبی خاص داشته باشد بلکه تربیت پیوست ناگسستنی فعالیت‌های علمی و آموزشی مدیر و به ویژه معلمان دروس عمومی و پایه مدارس است ؛ وی تربیت را آمیخته با آموزش و معلم را الگو و اسوه‌ای اخلاقی و علمی می‌دانست.

شاید بتوان رمز موفقیت و برکت عمرکوتاه شهید باهنر را افزون بر جهاد و مبارزه مخلصانه، اجتهاد فرهنگی و قدرت تئوری سازی و تفکر و مسئله شناسی؛  تهجد، نمازهای اول وقت و به ویژه توسل به اهل البیت(ع)دانست.

و امروز امورتربیتی نیازمند دانش و تخصص و مهارت‌های تئوری‌سازی است؛ پرورشی بیش از یک نهاد عملیاتی و اجرایی یک نهاد فعال در حوزه مسئله شناسی و تحلیل و برنامه سازی است.

دور نیست اگر گفته شود دانش، تئوری سازی، تفاهم و مشارکت با بدنه تربیتی اندیشمند و دردشناس، حلقه مفقوده و گره‌گشای نیاز امروز نهاد مقدس تربیتی است. باید به روح بلند این شهید و تمامی شاهدان عرصه تربیت درود فرستاد و برای  مربیان خدوم و جهادی آرزوی توفیق کرد.

انتهای پیام/

http://fna.ir/7942OX


ویدیو مرتبط :
جلسه امور تربیتی