سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



اعتماد نوشت: مرد هزار چهره نفتی


اعتماد/ متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

حالا نوبت به خودشان می‌رسد. نوبت کسانی که ماه‌ها به انتظار نشستند تا با «شناسنامه» وارد گود شوند. آنها پنج شناسنامه از مردی در دست دارند تا با آدرس دیگری وارد شوند. آدرسی که نشان ‌دهند، راننده رییس کل بانک مرکزی بودن تنها یک بلوف بوده است. تا ثابت کنند فردی تنها با ادعای توانایی دور زدن تحریم‌ها خود را قهرمان ملی نام نهاد و القا کنند او به‌جای خدمت، به غارت بیت‌المال پرداخته است. مدیران نفتی این‌بار از جایگاه وکلا، وارد دعوی شدند. «تکذیب» که این روزها تنها پاسخ نفتی‌ها به دفاعیات زنجانی بوده، حالا جای خود را به متن شکایتی می‌دهد که از سوی وکیل شرکت HK قرائت می‌شود. زنجانی اما همچنان با وکلای شاکیان درگیر است. همچنان برای وکلای بانک مسکن خط و نشان می‌کشد و سراغ پول‌هایی را می‌گیرد که توقیف شده است. پول‌هایی که تنها شرط زنجانی برای بازپرداخت بدهی‌هاست، در نخستین ایستگاه شکایت به شرکت HK می‌رسد. در هشتمین جلسه رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی، وکیل شرکت نفتی HK با بیان اینکه بابک زنجانی پنج شناسنامه با هویت مختلف دارد، گفت: این متهم ٢٤ فقره سند صورتحساب بانکی سوییفت و امثال آن را جعل کرده است. غلامحسین صادقی قهاره با شروع قرائت طرح شکایت اظهار کرد: شرکت ملی نفت ایران، شرکت‌های تابعه، بانک مرکزی و سایر بانک‌ها در تاریخ ١١ خرداد ١٣٩٠ برابر با ٢٣ ژانویه ٢٠١٢ میلادی مشمول تحریم قرار گرفتند که با وجود این تحریم، حمل و نقل محموله‌های نفتی و مشتقات آن، بیمه نفت، فروش آن در بازار جهانی و انتقال ارز به داخل کشور با اختلالات جدی روبه‌رو شده است. انباشت نفتی با توجه به تهدیدات نظامی امریکا و وجود مخاطرات زیست‌محیطی نگران‌کننده و بررسی این موضوع حتی در شورای عالی امنیت ملی موجب شد افراد فرصت‌طلبی را وارد میدان کند. وی با بیان اینکه تحریم بیشتر فرصتی برای افراد فرصت‌طلب شد تا به جای خدمت به غارت بیت‌المال بپردازند، ادامه داد: بابک زنجانی در آن زمان با کمک شرکای خود و با ادعای توانایی دور زدن تحریم و خود را قهرمان نشان دادن، مدارک جعلی تهیه کرده و مدیران شرکت نفت را به وجود شرکت‌های موهوم امیدوار کرده و توانسته بیش از دو میلیارد یورو از اموال بیت‌المال را به یغما ببرد. صادقی قهاره با تاکید بر اینکه خیانت ارزش فرد را تنزل می‌دهد و با استناد به قانون درخصوص کلاهبرداران، تصریح کرد: این فرد با ایجاد شرکت‌های تقلبی و خیانت به کشور و در زمانی که مملکت در تنگنا و محاصره اقتصادی قرار گرفته بود، بیش از دو میلیارد یورو از اموال بیت‌المال را تصاحب کرد. وی ادامه داد: آنچه بابک زنجانی از قبل در خلال مراودات با سازمان‌های دولتی و غیردولتی در زمان بازداشت ادعا داشته است، مبتنی بر دو نکته اساسی است؛ یکی اینکه او خود را یکی از پاکیزه‌ترین، دل‌سوخته‌ترین و مخلص‌ترین فرد نظام جمهوری اسلامی معرفی کرده و به تعبیر خود بسیجی مخلص بوده است که در برهه‌ای از زمان که مملکت با مشکل مواجه بوده، مال و جان خود را برای نجات کشور به خطر انداخته است. صادقی‌قهاره با اشاره به نکته دوم ادعاهای بابک زنجانی، اضافه کرد: این فرد خود را دارای چنان شرایط مالی فوق‌العاده و امکانات مالی چه در داخل کشور و چه در خارج دانسته که برای مشکلات ارزی و تمکن مالی توانسته راهگشا باشد.

زنجانی هرگز راننده رییس بانک مرکزی نبود

صادقی قهاره سپس بخشی از گزارش پلیس آگاهی فاتب که در سال ٩٣ ارسال شده بود را قرائت کرد و گفت: بر اساس این گزارش، بابک زنجانی فرزند مرتضی چندین شناسنامه و هویت مختلف را جعل کرده و با استفاده از این شناسنامه‌ها اقداماتی انجام می‌داد. وی اضافه کرد: این شناسنامه‌ها بدین صورت بود؛ بابک زنجانی فرزند علی به شماره شناسنامه ١٢٠٠، بابک زنجانی فرزند مرتضی به شماره شناسنامه ٥٢، بابک زنجانی فرزند مرتضی به شماره شناسنامه ١٥٦٤ و محمد بابک روغنی زنجانی فرزند مرتضی به شماره شناسنامه ١٦١٨ و محمد بابک روغنی زنجانی فرزند مرتضی به شماره شناسنامه ١٦٢٧هویت‌های جعلی این متهم عنوان شده است. وی به صدور چند چک بی‌محل و جعل سند براساس گزارش فاتب اشاره کرد و ادامه داد: صدور چک بلامحل در تاریخ ٢٣ تیرماه سال ٧٧، قبول چک مسروقه در تاریخ ٢٢فروردین سال ٨٠، جعل و استفاده از سند مجعول در تاریخ ١٠دی ماه سال ٨٠ و صدور چک بی‌محل در مرداد ماه سال ٨٤ از جمله سوابق قبلی مجرمانه این متهم است. صادقی قهاره با بیان اینکه متهم قبلا گفته نباید نبش قبر کرد و در مورد گذشته‌ها حرف زد، گفت: باید بگویم در دادگاه کیفری نیستیم بلکه در دادگاه حقوقی هستیم و در دادگاه حقوقی سوابق متهم دارای ارزش و قابل توجه است. وکیل شرکت اچ‌کی، با قرائت بخشی از گزارش معاونت حقوقی سپاه پاسداران اسلامی درخصوص شخصیت حقوقی بابک زنجانی، اظهار کرد: براساس این گزارش، زنجانی جوانی ٤٠ ساله است که شرکت واردات لوازم آرایشی در کیش را در سال ٨٨ به ثبت رسانده و دارای سابقه قاچاق ارز از مرزهای غربی است؛ وی در سال‌های اخیر توانسته در حوزه پتروشیمی فعالیت‌های گسترده‌ای داشته باشد؛ این فرد در چهار سال گذشته کمترین سرمایه را داشته و با رانت‌های ایجادشده در وزارت نفت، امروز خود را به عنوان سرمایه‌دارترین مرد ایرانی معرفی می‌کند. وکیل شرکت نفت ادامه داد: بابک زنجانی هرگز راننده مرحوم نوربخش نبوده و هرگز مسوولان بانک مرکزی چنین وجوهی را در اختیار وی قرار ندادند؛ او هرگز سرمایه کلان نداشته است و بیشتر شرکت‌هایش مانند اس سی تی بنکرز با سرمایه اندک تاسیس شدند و از این شرکت‌ها به عنوان ابزار متقلبانه استفاده می‌کرد.

آشنایی زنجانی با مدیران نفتی

صادقی قهاره در ادامه قرائت شکایت شرکت اچ‌‌کی از متهمان پرونده نفتی اظهار کرد: برخلاف ادعای متهم، مسوولان نفتی هرگز سراغ او نرفتند بلکه متهم با اصرار از «م. ش» متهم دیگر پرونده می‌خواهد وی را به مدیران نفتی معرفی کند؛ «م.‌ش» نیز به لحاظ آشنایی با «الف. و. د» مدیرعامل صندوق بازنشستگی شرکت نفت، بابک زنجانی را به او معرفی می‌کند و می‌گوید زنجانی در خارج از کشور چند بانک دارد، می‌تواند ارز جابه‌جا کند و متقاضی خرید نفت است. به گفته وی، طبق توافق مدیران نفتی مقرر می‌شود سه محموله به قیمت ٣٠٠ میلیون یورو به شرکت ایزو متعلق به بابک زنجانی داده شود که در این خصوص «الف. و. د» می‌گوید بابک زنجانی را اواسط اردیبهشت‌ماه سال ٩١ از طریق «م. ش» به صندوق بازنشستگی کارکنان نفت بدین صورت معرفی کرد که او شرکت‌های بسیاری دارد و در حوزه نقل و انتقالات ارزی توانمند است و اکنون نیز آمادگی دارد نفت خام و نفت کوره را بخرد. وی افزود: بعد از واریز وجه به مبلغ ٣٠٠ میلیون یورو قرارداد سه‌محموله نفتی بین بابک زنجانی و صندوق بازنشستگی امضا می‌شود و این مساله سرآغاز فریب مدیران نفتی توسط بابک زنجانی است. به گزارش ایرنا صادقی‌قهاره با بیان اینکه متهم با واریز پیش‌پرداخت به حساب شرکت نیکو، موجب انعقاد قرارداد می‌شود، اضافه کرد: متهم در حقیقت این پول را به دروغ واریز کرده و پول به یک حساب ساختگی واریز شده است. وکیل شرکت اچ‌کی در ادامه با اشاره به گزارش سازمان بازرسی، گفت: براساس این گزارش به رسمیت شناختن بانک اف‌ای‌آی‌بی ‌از سوی سه وزیر و رییس وقت بانک مرکزی بدون بررسی و تحقیق کامل، کاملا غیرمنطقی بود و با وجود اینکه سررسید اعتبار اسناد ٢٦ مردادماه سال ٩١ بود و چند‌ماه بعد یعنی دوم دی‌ماه سال ٩١ بابک زنجانی از سوی اتحادیه اروپا تحریم شد، اما او همواره با تاخیر عامدانه، پول‌ها را پرداخت نمی‌کرد و بعد از تحریم نیز به بهانه تحریم این کار را انجام نمی‌داد و این خود دلیل محکمی است که از فشار تحریم‌ها به نفع خود و به ضرر منافع ملی استفاده کند. وی اضافه کرد: مدیرعامل سابق شرکت نیکو به بابک زنجانی گفته بود که تحریم می‌شود و متهم نیز پاسخ داده به شرکت نفت اعلام کنید اصلا نگران نباشند پول‌ها را در یک شرکت ژاپنی گذاشتم و در آنجا برای شما محفوظ است.

سوءاستفاده زنجانی از حسن نیت مقامات دولت قبل

صادقی قهاره، ادعای بابک زنجانی در دریافت کارمزد هفت‌در هزاری را کذب و خلاف عنوان اظهار کرد: چندین شرکت از دریافت کارمزد بالای بابک زنجانی معترض بودند طوری که شرکت ملی نفت نسبت به کارمزد چند‌میلیون‌دلاری اعتراض داشت. وی اضافه کرد: اس سی تی بنکرز خود این نقل و انتقالات را در داخل کشور انجام می‌داد نه بانک اف‌ای‌آی‌بی ‌در خارج از کشور؛ با وجود انجام کار در داخل کشور، کارمزد بالایی نیز دریافت می‌کرد. به گفته وی، منابع ارزی بانک مرکزی نه تنها به پیمانکاران پرداخت نشد بلکه صرف سرمایه‌گذاری‌های داخلی و بخشی از آن به حساب سفیرآذین به نام رضا ضراب واریز می‌شد و با بخش دیگری از پول حاصل از فروش نفت نیز هواپیما، کشتی، سهام هواپیمایی اونور ایر ترکیه خریداری کرد. برخلاف ادعای متهم مبنی بر صالح و پاک بودن و همچنین برخورداری از تمکن بالای مالی، او دارای سوابق کیفری است و این تمکنی که دارد همه از منابع مالی شرکت نیکو و شرکت نفت بوده که صرف بلندپروازی‌های خود کرده است. کلاهبرداری از شرکت نفت بخش دوم طرح شکایت وکیل شرکت اچ‌کی بود که با استناد به قانون در تعریف کلاهبرداری، اظهار کرد: یکی از راه‌های متقلبانه زنجانی تمسک به تایید اشخاص ثالث است. وی ادامه داد: بابک زنجانی برای جلب اعتماد شرکت نفت به گواهی اشخاص ثالث مورد اعتماد این مجموعه متوسل شد؛ وزرای وقت نفت، اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت و رییس وقت بانک مرکزی مصوبه‌ای برای پرداخت وجوه مربوط به شرکت نیکو نزد بانک اف‌ای‌آی‌بی ‌امضا کردند. وی تاکید کرد: تایید این مقامات عالی خالی از هرگونه غرض و با حسن نیت برای کم‌کردن فشارها بوده اما متاسفانه بابک زنجانی از آن سوءاستفاده کرده است.

بحث بیت‌المال است نه زنگنه

صادقی با اشاره به دفاعیات بابک زنجانی مبنی براینکه نمی‌خواهم ساعت و انگشترم را زنگنه دست کند، گفت: بحث ما آقای زنگنه نیست بلکه بیت‌المال است؛ از خدا می‌خواهیم تا با هر فردی که چه در این دولت و چه در دولت گذشته تخلفی داشته است، برخورد شود. وی همچنین در رابطه با منشا و پشتوانه پول‌های بابک زنجانی گفت: آقای زنجانی در دفاعیات می‌گوید، شما چه‌کار به منشا دارید؟ در حالی که پول‌هایی که صرف خرید هواپیما کرده پول شرکت نفت بوده است. وی ادامه داد: بابک زنجانی کسی است که سال ٨٦ برای نیاز به منابع مالی متوسل به جعل شناسنامه شد و در سال ٩٠ با سرمایه اندکی بانک اف‌ای‌آی‌‌بی ‌را خرید. صادقی‌قهاره به صورت تمسخر از بابک زنجانی و شرکایش برای ابداع شیوه‌های جدید جرم و کلاهبرداری تشکر کرد و خطاب به رییس دادگاه گفت: از این حیث، از آقای زنجانی تشکر می‌کنم چون در هیچ موردی این روش‌ها را در داخل کشور ندیده‌ایم و ایشان می‌تواند آنها را ثبت کند. وی ادامه داد: چنانچه دادگاه با این اعمال مقابله نکند تردیدی نیست که این جرایم با ابزارهای جدید از سوی دیگر مجرمان نیز رخ می‌دهد چون وسایل ارتباطی جدید امکان تخلفات را بیشتر کرده است.

«م. ش» و «ح. ف. ه» دو بال کلاهبرداری بابک زنجانی

صادقی قهاره با اشاره به همراهی «م. ش» و «ح.‌ف.‌ه» با بابک زنجانی گفت: برای این دو نفر نیز به دلیل مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی تقاضای کیفر شده و در همین راستا از دادگاه می‌خواهیم حکم مقتضی را صادر کند چرا که اگر همراهی و مشارکت این دو نفر نبود، زنجانی توانایی کلاهبرداری با این حجم گسترده را نداشت؛ در واقع این دو نفر حکم دو بال را برای متهم داشتند. وی درخصوص «ح. ف. ه»، ادامه داد: این فرد کسی است که «م. ش» را به عنوان عضو اصلی به گروه خودشان معرفی کرد، نامبرده در هیات‌مدیره بانک‌ها و شرکت‌های اس‌سی‌تی عضویت داشته و موجب شده تا ٦٠درصد سهام بانک‌های زنجانی به قیمت ٩٠ میلیون دلار به بانک ملت فروخته شود. به گفته وی، «ح. ف. ه» کسی است که در معرفی بابک زنجانی به عنوان یک بانکدار نمونه به سیستم بانکی کشور نقش موثری داشته و نکته جالب این است که این متهم از اینکه بانک اف‌ای‌آی‌بی ‌تنها ماکتی از یک بانک است و ابلاغ عنوان بانک به آن پوشالی است، آگاهی کامل داشته است. وکیل شرکت اچ‌کی درباره «م. ش»، ادامه داد: وی با توجه به سابقه و فعالیت خود در امر کشتیرانی و همچنین آشنایی با مدیرعامل صندوق بازنشستگی کارکنان نفت، امکان خرید نفت را برای زنجانی فراهم می‌کند ضمن اینکه در انتقال نفت خریداری‌شده و فروش آن در خارج کشور نیز نقش موثری داشته است. وی افزود: این فرد به جای اینکه وجوه نفت را به شرکت اچ‌کی بدهد آن را صرف خرید هواپیما و کشتی کرده و در همین راستا شرکت نفت نسبت به این دو نفر نیز شکایت دارد. وکیل مدافع شرکت اچ‌کی در پاسخ به سوال قاضی صلواتی در خصوص اینکه آیا هر چهار وکیل وزارت نفت لایحه دادخواست خسارت را امضا کرده‌اید؟، گفت: ما دادخواستی را برای تعیین و دریافت خسارت‌های وارده تقدیم دادگاه کرده‌ایم و لایحه شکایت را هر چهار نفر امضا کرده‌ایم.

*رضوانه رضایی‌پور


ویدیو مرتبط :
سوتی های مرد هزار چهره