سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



امور تربیتی با عبور از نگاه عوام گرایانه به پدیده های اجتماعی به بسط خردورزی و عقلانیت بپردازد


به گزارش خبرگزاری فارس، علیرضا جدایی، رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در دومین روز گردهمایی مشترک معاونین پرورشی و فرهنگی و مدیران سازمان دانش آموزی استان های سراسر کشور با اشاره به آثار مخرب فضای مجازی در نبود یک رسانه فراگیر فرهنگی در کشور، گفت: بحران هویت و بی سوادی فرهنگی جدی است و امور تربیتی باید با عبور از نگاه عوام گرایانه به پدیده های اجتماعی به بسط خردورزی وعقلانیت بپردازد.
 

وی افزود: نهاد تعلیم وتربیت تأخر زیادی نسبت به استفاده مطلوب و  فهم دقیق  از کارکردهای رسانه‌ها و دنیای مجازی دارد.

جدایی با اشاره به سیر تحول تاریخی فضای مجازی و رسانه‌ها از دوره کلاسیک، رنسانس وانقلاب صنعتی اول و دوم و جامعه اطلاعاتی تا عصر رسانه‌های مجازی افزود : بحران رسانه در کشور عمیق و پیچیده است، زیرا در کشور ما رسانه اصلی و مادر با کارکرد مفید و کارآمد وجود ندارد و در نبود یک رسانه اصلی، فضای مجازی که رسانه‌ای مکمل است در جای رسانه اصلی نشسته و نقش رسانه جانشین را ایفا می‌کند و این امر نگران کننده است.

وی با اشاره به اثرات مخرب فضای مجازی بر تربیت خاطرنشان کرد: در حالی که آموزش وپرورش به دانش و اطلاعات می‌اندیشد فضای مجازی تنها به خبر آن هم خبرگزینشی و شبه خبر اکتفا می‌کند و این شیوه تعامل فضای مجازی با نهاد تعلیم وتربیت مخرب و زیان بار است.

رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در جامعه ما، مطالبه برای مشارکت اجتماعی بالا است عنوان کرد: شکیبایی برای شنیدن صدای معرفت‌های متکثر به منظور ایجاد انسجام اجتماعی امری لازم است زیرا مخاطبان امروزی ما واجد دانایی و آگاهی و آشنا به حقوق و تکالیف هستند و ما به عنوان معلم و مربی تربیتی باید فراکنشانه به پدیده های اجتماعی نگاه کنیم و با واکسینه کردن دانش آموزان با اندیشه‌های نو به استقبال دنیای جدید ارتباطی برویم  و از انباشت پندارهای کهن فاصله بگیریم و فراکنشانه به استقبال شکستن بت‌واره‌های معرفتی خویش برویم.

جدایی تصریح کرد:  شکاف رسانه‌ای منجر به گسست اجتماعی می‌شود و نهاد تعلیم وتربیت باید با تجدید نظر در روش‌های خود با شیوه‌های نوین به سئوال‌های امروزی، پاسخ امروزی بدهد و در راستای تقویت انسجام اجتماعی گام بردارد.

وی با اشاره به پیام رئیس جمهور به اجلاس رؤسای آموزش وپرورش سراسر کشور درخصوص اهتمام دستگاه تعلیم و تربیت به مقوله انسجام اجتماعی گفت: ارزش‌های فرهنگی به واسطه ایفای نقش مخرب وسایل ارتباط جمعی و فضای مجازی به کالای روزمره و سودگرایانه تبدیل شده‌اند، بنابراین بنیان‌های ارزش‌های جامعه نیز به تبع آن به سمت و سوی سوداگرایی می‌رود و ارزش‌های اصیل به حاشیه رانده می‌شود و این مسئله، شرایط ابتذال را به ارمغان می‌آورد و نتیجتا حقیقت را قربانی می‌کند به همین دلیل است که نهاد امور تربیتی باید نقش انسجام فرهنگی را ایفا نماید.

جدایی با بیان اینکه، امروز مطالبه مشارکت اجتماعی در میان نسل جوان رو به تزاید است و این فزونی نیازمند پاسخ مطلوب و بسترسازی برای تحقق مشارکت اجتماعی است عنوان کرد. در نبود پاسخ مطلوب به این مطالبه اجتماعی، استقبال از شبکه‌های فضای مجازی جایگزین مشارکت اجتماعی فعال و واقعی شده است و بدین شکل به مشارکت اجتماعی کاذب دامن زده شده است که این امر زمینه ساز شکل‌گیری گروه‌های هم فکر که سایر گروه‌ها را دگر فرض می‌کنند، در فضای مجازی شده است  و در نتیجه با شکل گیری نوعی دگماتیسم گروهی  مجازی، کارکردهای مشارکت اجتماعی واقعی را به محاق برده است و این پدیده منجر فضای مجازی و گروهکی بسته، با ارزش‌های یک سویه و غیرمتعامل، منجر به روحیه ضد گفت گویی شده است و درنهایت در تضاد با تفاهم و انسجام اجتماعی است و این همان پدیده‌ای است که از آن به عنوان اثرات شکاف رسانه‌ای بر شکاف اجتماعی یاد می‌کنند.

 وی با بیان اینکه علاوه بر واکسیناسیون، توسعه  مشارکت‌های عمومی و بسط آزادی‌های رسانه‌ای، افزایش شفافیت و پاسخ گویی از دیگر راهکارهای تعامل با فضای مجازی و رسانه‌ها به شمار می‌رود گفت: در نبود رسانه‌های آزاد و ساختار قدرت شیشه‌ای، انحرافات بوجود می‌آیند و اقدام دولت در اهتمام به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، گامی مهم در بسط شفافیت ساختار اداره کشور است.

جدایی با بیان اینکه، امور تربیتی باید با عبور از نگاه عوام گرایانه به پدیده‌های اجتماعی و نیازهای دانش آموزان، به جای تشرع سازی، دین‌مداری را به دانش آموزان آموزش دهد تا بتواند ارزش‌های ملی و دینی را به نسل جدید منتقل نمایند و با آموزش معرفت دینی به جای احساسات دینی مبتنی بر خردورزی برمبنای خط اصیل اسلام ناب محمدی (ص) و رحمانی، در مکتب اهل بیت علیهم السلام گام بردارد.

وی با بیان اینکه نهاد تعلیم و تربیت نباید پادوی سیاسی احزاب  وعقبه رأی  جریان های سیاسی و حزبی باشد، تصریح کرد: آموزش و پرورش باید مشارکت جویی و مشارکت پذیری را در دانش آموزان تقویت کند و امور تربیتی از ساده سازی پدیده ها پرهیز نماید و نگاه به پدیده ها در آموزش وپرورش همراه با تبیین عقلانی باشد.

انتهای پیام/

http://fna.ir/CKI8SR


ویدیو مرتبط :
جلسه امور تربیتی