سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



هرج و مرج امریکایی در مقابل راهبرد سوری ایران و روسیه


هرج و مرج امریکایی در مقابل راهبرد سوری ایران و روسیه

روزنامه جوان/ متن پیش رو در روزنامه جوان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

پس از اعزام 50 نیروی ویژه امریکا به سوریه وزیر دفاع این کشور گفت اگر امریکا بتواند نیروهای محلی تواناتر و ماهرتری را برای همکاری در مبارزه با داعش پیدا کند، قطعاً نیروهای امریکایی بیشتری به سوریه اعزام خواهند شد. واشنگتن قصد دارد با ورود به سوریه موازنه میدانی را به نفع تروریست‌ها تغییر دهد. کارشناسان می‌گویند امریکا می‌خواهد داعش را به موشک‌های پیشرفته مجهز کند.
به گزارش «جوان»، امریکا که پس از شروع حملات روسیه به تروریست‌ها در سوریه قاعده بازی در مقابل رقیب سنتی‌اش را باخته سعی در جبران شکست‌های خود دارد تا شاید بتواند موازنه میدانی را که در هفته‌های اخیر به نفع نیروهای مقاومت تغییر یافته به نفع تکفیری‌ها برگرداند. باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا که در اواخر دوره تصدی خود قرار دارد و پیشتر مخالفت خود را با حضور نیروهای امریکایی در خاورمیانه اعلام کرده بود، اکنون در حال بررسی گزینه‌های عملی‌تر و حضور نیروهای بیشتر امریکا در سوریه است.
اشتون کارتر، وزیر دفاع امریکا یک‌شنبه شب در مصاحبه با شبکه خبری ای. بی. سی نیوز گفت: «اگر گروه‌های بیشتری را پیدا کنیم که به مبارزه با داعش تمایل داشته و ماهر و با انگیزه باشند، نیروهای امریکایی بیشتری به سوریه اعزام خواهیم کرد. باراک اوباما تمایل خود را در این مورد نشان داده و من نیز قطعاً به ایشان توصیه می‌کنم در شرایط مذکور این کار را انجام دهد اما برای این کار باید نیروهای محلی ماهر و با استعداد داشته باشید. این مسئله کلیدی برای پیروزی پایدار محسوب می‌شود.» وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) دو هفته پیش با مجوز اوباما 50 نیروی ویژه در سوریه مستقر کرد. واشنگتن در حالی از تجدید نظر در استراتژی علیه داعش سخن می‌گوید که چندی پیش به شکست برنامه پرهزینه آموزش و تجهیز معارضان میانه‌رو مورد حمایت امریکا در سوریه اذعان کرده بود.
کارتر در ادامه به مأموریت این نیروها در سوریه پرداخت و گفت: «کاری که این نیروها در سوریه انجام می‌دهند این است که برای نیروهای محلی یعنی ترکیبی از کردها، سوری‌ها و عرب‌ها که می‌خواهند با داعش مبارزه کنند، امکانات لازم را فراهم کنند. در نتیجه این گروه کوچک اما بسیار زبده قصد دارد تمامی قدرتی که امریکا دارد از نظر اطلاعاتی وقدرت هوایی را به کار گیرد تا به این نیروهای محلی با انگیزه، ماهر و با استعداد کمک کند و این چکیده‌ای از کل استراتژی ماست. ما باید داعش را شکست دهیم. ما این گروه تروریست را شکست خواهیم داد. قلب داعش در سوریه و عراق است.» مقامات واشنگتن درحالی از مقابله با داعش سخن می‌گویند که در هفته‌های اخیر دهها تن تسلیحات از طریق هوا به تروریست‌ها ارسال کرده‌اند تا از آنها در مقابل روس‌ها و نیروهای مقاومت استفاده کنند. اقدامات ضد تروریستی امریکا در شرایطی است که در یک‌سال گذشته نیروهای ائتلاف بین‌المللی ضدداعش نه تنها نتوانسته‌اند موفقیتی در مقابل تروریست‌ها کسب کنند بلکه تکفیری‌ها با پیشروی در برخی شهرهای عراق و سوریه مناطقی را تصرف کرده‌اند.

احتمال تغییر مأموریت نیروها
هرچند مقامات امریکایی هدف از استقرار نیروهای ویژه در سوریه را آموزش مخالفان و مردم محلی برای مقابله با داعش عنوان کرده‌اند ولی احتمال تغییر مأموریت این نیروها وجود دارد. به گزارش ایسنا، کارتر در ادامه سخنان خود درباره تغییر مأموریت احتمالی نظامیان امریکایی در سوریه نیز گفت: «اگرچه مأموریت اصلی این نیروهای عملیات ویژه امریکایی که در سوریه مستقر می‌شوند و کمک به گروه‌های مخالفان سوری ویژه است، اما ممکن است شرایط سربازان امریکایی را وادار کند تا وارد مأموریت‌های جنگی شوند.» پس از شروع عملیات هوایی روسیه به مواضع تروریست‌ها در سوریه اقدامات مخرب غربی‌ها برای مقابله با حملات مسکو نیز بیش از پیش افزایش یافته است. روسیه با هدف قرار دادن مواضع تروریست‌ها سعی دارد به بحران سوریه پایان داده و مسیر را برای مذاکرات سیاسی باز کند ولی امریکا و متحدانش ورود روسیه به فاز نظامی در سوریه را منفی تلقی کرده و با همه توان با آن مقابله می‌کنند. به‌نظر می‌رسد حملات روسیه علیه داعش موفقیت‌هایی داشته و به‌نوعی کارآمدی امریکا و متحدانش در نبرد علیه داعش را زیر سؤال برده است.

تجهیز داعش به سلاح‌های ضدهوایی
برخی ناظران معتقدند واشنگتن قصد دارد داعش را به سلاح‌های سنگین مجهز کند. استفان لندمن، تحلیلگر امریکایی در مطلبی با تأکید بر اینکه امریکا در حال ارائه سلاح‌های با قابلیت ساقط کردن هواپیما به داعش است، از جنگ نیابتی واشنگتن با ایران و روسیه در سوریه خبر داد. به گزارش خبرگزاری فارس، لندمن در نشریه «پیپلس وُیس» نوشت: «اهداف بلندمدت امریکا برای تغییر رژیم در سوریه، نابودی حکومت مستقل آن و جایگزینی حکومتی تحت کنترل واشنگتن و اسرائیل، بالکانیزه کردن آن و استثمار مردمش و در همان زمان ایجاد خشونت و ناامنی پایان‌ناپذیر شبیه به هرج و مرجی که در افغانستان، عراق، لیبی و تقریباً هر جایی که سر و کله امریکا در آنجا پیدا می‌شود است که این اهداف بزرگ‌ترین تهدید صلح در تاریخ جهان است.» استفان لندمن تصریح کرد: «هر چه داعش و دیگر تکفیری‌ها بیشتر و سنگین‌تر مسلح شوند، جنگنده‌های روسیه احتمالاً آنها را شدیدتر هدف قرار خواهند داد.»

مقابله با نفوذ ایران و روسیه
غرب می‌داند که آینده سوریه را تحولات میدانی رقم خواهد زد و درحال حاضر دست برتر با نیروهای مقاومت و روس‌هاست و به همین خاطر می‌خواهد با حضور مستقیم در سوریه روند تحولات را تغییر دهد. استیون بوچی، مقام سابق پنتاگون درباره رویکرد جدید غرب در مقابل داعش گفته است: «افزایش اقدامات نظامی روسیه که با هدف حمایت از دولت بشار اسد انجام شده، سیاست باراک اوباما در مقابله با داعش را بیش از گذشته بی‌اثر کرده است. هیچ شکی وجود ندارد که اقدامات روسیه بر این تصمیم تأثیر‌گذار بوده است و هدف از این اقدام مقابله با نفوذ ایران و روسیه در خاورمیانه خواهد بود.» غربی‌ها معتقدند حضور نظامی روسیه قاعده بازی در سوریه را تغییر خواهد داد و این مسئله همه تلاش‌های چندساله غرب و متحدانش برای سرنگونی بشاراسد را بر باد خواهد داد.

تلاش اسرائیل برای تصرف جولان
رژیم صهیونیستی که در چهار سال گذشته از تروریست‌ها در سوریه حمایت کرده است این بار برنامه‌هایی برای تصرف بخش‌هایی از سوریه در سر دارد. منابع آگاه اعلام کردند که رژیم صهیونیستی در تلاش است با سوء‌استفاده از اوضاع امنیتی در سوریه سلطه خود بر جولان اشغالی را که از سال 1967 تحت اشغال این رژیم است، توسط جامعه بین‌الملل به رسمیت بشناساند. به گزارش مجله انگلیسی اکونومیست، این منابع خاطرنشان کردند کشف چاه‌های جدید نفت که میلیاردها بشکه از نفت در منطقه جولان را تأمین می‌کند، به این جهت‌گیری رژیم صهیونیستی دامن زده است. براساس این گزارش، جریانی در رژیم صهیونیستی سر برآورده است که پیشنهاد سوء‌استفاده از اوضاع ناآرام سوریه را برای ارائه درخواستی به سازمان ملل جهت الحاق رسمی جولان به اراضی اشغالی مطرح می‌کنند. در رأس این فهرست، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و معاون وی قرار دارند که پیشنهاد الحاق جولان را در مقابل توافق هسته‌ای ایران با غرب و امریکا مطرح می‌کنند.

بحران سوریه راه‌حل سیاسی دارد

محمد جواد ظریف وزیرخارجه ایران روز دوشنبه با انتقاد از کسانی که معتقدند راه‌حل نظامی برای سوریه وجود دارد، گفت: «ما بر این اعتقادیم که سوریه تنها راه‌حل سیاسی دارد و همیشه اصرار کرده‌ایم که وظیفه جامعه بین‌المللی است که با تروریست‌ها و افراطیون مقابله کند.» وی اضافه کرد: «متأسفانه برخورد غیرقابل قبول برخی کشورها با گروه‌های تروریستی که مردم سوریه را به خاک و خون کشیده‌اند، باعث شده این موضوع به معضلی برای کل جهان تبدیل شود و ضرورت دارد که این معضل هر چه سریع‌تر خاتمه یابد.» به گفته وی، وظیفه جامعه بین‌الملل، مبارزه جدی با این پدیده خطرناک است.


ویدیو مرتبط :
هرج و مرج