سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



چلنج نخست اصلاح‌طلبان و اصولگرایان!


آرمان/ متن پیش رو در آرمان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

سرانجام زمان ثبت‌نام در انتخابات مجلس دهم فرا رسید. دیروز و در نخستین روز از مهلت قانونی ثبت‌نام، تعدادی از کاندیداهای حضور در مجلس آتی به ساختمان وزرات کشور و فرمانداری‌های سراسر کشور رفتند و آغازگر ماراتن انتخابات مجلس شدند اما باید تا پایان مهلت ثبت‌نام به انتظار نشست و حضور چهره‌های دیگر سیاسی در انتخابات مجلس دهم را نظاره‌گر بود. چه اینکه گرم شدن تنور انتخابات نسبت مستقیم با حضور چهره‌های سرشناس جریان‌های سیاسی کشور دارد.

مجریان انتخابات چه گفتند؟

محمدحسین مقیمی، رئیس ستاد انتخابات کشور صبح دیروز در نخستین روز ثبت‌نام از داوطلبان مجلس شورای اسلامی گفت: ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی با دستور وزیر کشور در 207 حوزه انتخابیه اصلی و 1063 حوزه انتخابیه فرعی آغاز شد. حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور نیز روز گذشته با بیان اینکه ثبت‌نام داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی چشمگیر است، گفت: تعداد داوطلبان ثبت‌نام‌کننده در دهمین دوره انتخابات مجلس نسبت به گذشته بیشتر بوده است. وی تصریح کرد: برای هر یک از کرسی‌های مجلس تاکنون حدود 18نفر ثبت‌نام کرده‌اند و این تعداد رو به افزایش است. همچنین ظهر دیروز علی پورعلی مطلق دبیر ستاد انتخابات کشور با حضور در جمع خبرنگاران درباره آخرین تعداد داوطلبان ثبت‌نام شده مجلس گفت: تاکنون 570 نفر برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کرده‌اند.

نخستین جدال اصلاح‌طلبان و اصولگرایان

روز گذشته یعنی در روز اول ثبت‌نام انتخابات مجلس اما نخستین رویارویی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در حوزه انتخابیه اردبیل شکل گرفت. جدال علی‌محمد غریبانی رئیس پیشین شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان و نماینده پیشین استان اردبیل در مجلس شورای اسلامی در دوره‌های دوم و سوم و چهارم و ششم و استاندار پیشین استان آذربایجان غربی در سال‌های ۷۶ تا ۷۸ با اکبر نیکزاد، استاندار سابق استان اردبیل که برادر کوچک علی نیکزاد وزیر سابق راه و شهرسازی دولت احمدی‌نژاد است. رضا کریمی و فخرالدین محمدی دو فرد دیگری هستند که روز گذشته از حوزه انتخابیه اردبیل ثبت‌نام کردند.

اکبر نیکزاد کیست؟

اکبر نیکزاد یکی از فعالان انتخابات دور نهم و دهم ریاست ‌جمهوری در ستاد انتخاباتی احمدی‌نژاد بوده و سابقه استانداری کهگیلویه و بویراحمد، ریاست بنیاد مسکن اراک، شهرداری اردبیل و معاونت استانداری قزوین را نیز در کارنامه خود دارد. اکبر نیکزاد درهفته اول تیرماه به عنوان استاندار جدید کهگیلویه و بویراحمد انتخاب شده است، وی در ابتدای دهه۸۰ عضو فعال ستاد بازسازی بم و در اواخر سال ۱۳۸۹، معاون عمرانی استانداری قزوین بوده است. بنابر گزارش سایت باشگاه خبرنگاران جوان، اکبر نیکزاد که سابقه فعالیت در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را نیز دارد، علاوه بر سوابق مثبتی که در کارنامه‌اش دارد، مشکلاتی نیز داشته از جمله در سال آخر شهرداری اردبیل که از سمتش استعفا داد و به استانداری قزوین رفت. در این سال وی مشکلاتی با شورای شهر اردبیل پیدا کرد و نتوانست در تحقق اهداف شورای این شهر به‌ویژه در بخش آسفالت معابر و خیابان‌ها موفق عمل کند. ظاهرا وی صندلی شهرداری را با ۳۰میلیارد تومان بدهی به «صدیف بدری»، شهردار بعدی واگذار کرده است. آنطور که از منابع آگاه شنیده شده است، اکبر نیکزاد در مسائل انتخاباتی ید طولایی داشته و چندین بار کاندیدای انتخابات‌های مختلفی نیز بوده است. وی به تعبیر سایت باشگاه خبرنگاران جوان با جریان موسوم به جریان انحرافی زاویه داشته و از معتمدین کابینه دولت احمدی‌نژاد است.

حضور زنان برای انتخابات مجلس دهم

سیده لیلا مددی ۴۲ ساله نخستین داوطلب زن برای ثبت‌نام در انتخابات مجلس شورای اسلامی بود که روز گذشته در ستاد انتخابات وزارت کشور حاضر شد. ژیلا شریعت‌پناهی از مدیران سابق سازمان انرژی اتمی نیز از دیگر داوطلبان زن انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که گفت در کمپین «به سوی تغییر چهره مردانه مجلس» حضور دارد و شعارش «به برابری رای می‌دهیم» است.

ژیلا شریعت پناهی کیست؟

ژیلا شریعت پناهی متولد۱۳۳۰، قرآن‌پژوه و فعال حقوق زنان ایرانی است. او نویسنده کتاب «تحلیل نو بر حقوق زن از دیدگاه قرآن» است. شریعت پناهی چند هفته پیش و در دومین نشست از سلسله نشست‌های هم‌اندیشی با عنوان زنان و انتخابات، در محل جمعیت زنان مسمان نواندیش گفته بود: «صرفا می‌خواهیم در راستای رسیدن به تعهدات بین‌المللی ایران تلاش کنیم. براساس تعهد مجلس ایران در اتحادیه بین‌المجالس در دهه70، ما باید بتوانیم سهم زنان را از پارلمان تا انتهای سال94 به 30درصد برسانیم وگرنه از برخی امتیازاتی که این اتحادیه برای مجالس درنظر گرفته است محروم می‌شویم.» وی با اشاره به اینکه به جز اختلاف‌نظر در تفسیر کلمه «رجال» هیچ محدودیت دیگری برای حضور سیاسی و اجتماعی زنان در قانون اساسی و قوانین مدنی ما وجود ندارد، گفته بود: «یکی از برنامه‌هایی که ما باید روی آن متمرکز شویم، کاندیدا شدن زنان است. خانم‌ها و آقایان باید خانم‌های صاحب صلاحیت را برای پیشقدم شدن در ثبت‌نام تشویق کنند.»

اظهارات و توصیه فرمانداری تهران

معاون سیاسی و انتظامی فرماندار تهران صبح دیروز با حضور در جمع خبرنگاران در فرمانداری تهران که محل ثبت‌نام نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی است، گفت: کار ثبت‌نام، از ساعت 8 صبح امروز (شنبه) در فرمانداری تهران به‌طور همزمان با وزارت کشور آغاز شد و تا پایان روز جمعه 4دی ماه ادامه خواهد داشت. علی‌اصغر ناصربخت با اشاره به اینکه داوطلبانی که می‌خواهند در حوزه‌های تهران، ری، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس جهت انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان کاندیدا شوند باید به فرمانداری تهران یا وزارت کشور مراجعه کنند اظهار کرد: ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی به‌طور همزمان هر روز از ساعت 8 صبح تا 4بعدازظهر روز چهارشنبه انجام خواهد شد. وی با یادآوری اینکه شرایط داوطلبان در پایگاه اطلاع‌رسانی فرمانداری تهران موجود است، گفت: کسانی که ثبت‌نام آنها مستلزم اعلام استعفا از سمت کنونی‌شان است باید مدارک مربوط به این استعفا را همراه خود بیاورند. ناصربخت به 10قطعه عکس، اصل شناسنامه، اصل کارت ملی و مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن به عنوان مدارک لازم جهت ثبت‌نام در انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: توصیه ما به کاندیداها این است که کار ثبت‌نام را به روزهای آخر موکول نکنند.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
انتقاد استاد رایفی پور از اصولگرایان و اصلاح طلبان