سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



محرومیت بیماران از حقی مهم به دلیل نبود مرکز ملی بررسی پیوند در ایران


به گزارش سلامت خبرگزاری تسنیم، دکتر سید احمد تارا در آستانه هفته حمایت از بیماران کلیوی (23-30 آبان ) اظهار داشت: ایران سابقه موفقیت آمیز و طولانی در پیوند از دهنده زنده غیر فامیل دارد. به همین خاطر و به دلیل آثار و نتایج مثبتی که در این زمینه داشته الگوی بسیاری از کشورهای دنیا قرار گرفته است. بنابراین آنها سعی دارند به تناسب قوانین کشورشان از ایران الگوبرداری کنند. البته در سه، چهار سال اخیر کارهای عملی مهمی نیز در اروپا وآمریکا در همین حوزه صورت گرفته است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه گفت: اما در مورد پیوند از مرگ مغزی باید گفت که ما اکنون در پانزدهمین سال تصویب قانون پیوند مرگ مغزی در کشورمان هستیم. هر چند در 15 سال گذشته ما بیشتر به آماده سازی زیر ساخت‌ها برای اجرای پیوند از جسد پرداختیم اما در حال حاضر به نظر می‌رسد که باید بیماران و همه کسانی که سیاستگذار سلامت هستند را با کیفیت این پیوندها آشنا کنیم.

به گفته تارا متاسفانه در نظام سلامت ما آنچه بیشتر اهمیت دارد تعداد انجام یک کار است نه کیفیت آن. حال آنکه در کشورهای پیشرفته کیفیت در کنار کمیت مورد توجه قرار می گیرد. در کشور ما نیز آزمایش کیفیت و تجمیع آنها در یک مرکز، بدون شک بسیار مهم است وگرنه انجام آزمایش‌های پراکنده در مراکز مختلف چاره کار نیست.

وی افزود: اینکه بدانیم چند درصد این پیوندها در پایان سال نخست بعد از جراحی عملکرد عالی، متوسط، ضعیف و یا از کار افتاده داشته برای ما بسیار ارزشمند خواهد بود تا بتولنیم نقاط ضعف و قوت را شناسایی و اصلاح کنیم.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه تصریح کرد: نفع مستقیم این کار متوجه بیماران است چرا که آنها به علت ناآشنایی با مسائل علمی و ناآگاهی از نتایج پیوندها از طبیعی‌ترین حق خود یعنی حق انتخاب آگاهانه برای درمان جایگزینی کلیه که البته یکی از حقوق مصوب این بیماران است محروم می‌مانند.

به گفته تارا بیماران کلیوی پنج روش درمانی پیش رو دارند که عبارتند از پیوند از جسد، پیوند از زنده، پیوند از فامیل، دیالیز خونی و دیالیز صفاقی که بیماران باید از نتایج و هزینه‌های این روش‌ها به شکل کامل آگاهی داشته باشند. اما متاسفانه در کشور ما هیچ سیستمی وجود نداردکه  اطلاعات عملکرد مراکز پیوند و نتایج آن را در اختیار بیمار قرار دهد.

به عقیده این فوق تخصص کلیه از آنجا که دولت درگیر امور کمی است و به امور کیفی توجه چندانی ندارد سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه به خصوص انجمن‌های خیریه سلامت محور باید وارد عمل شوند و با وجود اینکه وزارت بهداشت باید متولی این امر باشد اما این سازمان‌ها باید با راه اندازی یک مرکز مستقل و ملی به جمع آوری چنین آماری بپردازند تا مشکلات در این حوزه کاهش یابد.

تارا در خاتمه خاطرنشان کرد: در یک جمع بندی کلی باید گفت در تمام دنیا بهترین روش برای دفاع از حقوق بیماران و حمایت از آنها آگاه سازی از نتایج اموری است که برای بیماران انجام می‌شود. به عنوان مثال در آمریکا و کشورهای اروپایی اگر آمار پیوندهای ناموفق از حدی پایین تر بیاید آن مرکز تعطیل می‌شود. یعنی آمار عملکرد مراکز را در اختیار عموم قرار می‌دهند و وقتی مردم نتایج ناموفق آن مرکز را می‌بینند به آنجا مراجعه نکرده و خود به خود مرکز تعطیل می‌شود. بنابراین در ایران نیز باید این اطلاعات در اختیار بیماران قرار گیرد.

به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کشور، همزمان با هفته حمایت از بیماران کلیوی همایش مدیران این انجمن در سراسرکشور روز چهارشنبه 20 آبان با حضور مسئولان ارشد وزارت بهداشت در استان بوشهر برگزار می‌شود.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
بررسی نقش و جایگاه مرکز داده ملی در پیاده سازی دولت الکترونیکی بررسی میزان بلوغ