سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



رونمایی از طرح اولیه بمب‌افکن دور پرواز بی-۲۱ نسل پنجم آمریکا/ بی-۲۱ مرموز با بال‌های متحرک‌+فیلم


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وبگاه شبکه خبری «ای بی سی نیوز»  نوشت: طرح اولیه بمب افکن بلند پرواز به نام «بی –21» که تمامی نیازهای نیروی هوایی آمریکا را رفع می‌کند و البته هنوز نمونه اولیه آن نیز ساخته نشده است، در 26 فوریه سال جاری رونمایی شد.

«دبورا  لی جیمز» معاون نیروی هوایی آمریکا در اتحادیه نیروی هوایی آمریکا در ایالت فلوریدا ، شهر اورلاندو از طرح بمب افکن بی -21 که مدت‌ها انتظار می‌رفت، رونمایی کرد.

طرح اولیه بی - 21

آن‌طور که معاون نیروی هوایی آمریکا گفت، این بمب افکن نسل پنجم چنان اهداف را در معرض خطر قرار می‌دهد که جهان و دشمنان ما هرگز و ابدا تاکنون شاهد آن نبوده‌اند.

بر اساس این گزارش، بمب‌افکن جدید طراحی شده از سوی کارخانه مشهور «نورث‌راپ گرومن» بسیار شبیه به بمب‌افکن پنهان کار بی -2 است . بی-2 اسپیریت که از سال 1997 عملیاتی شد، قادر به حمل 80 بمب هوشمند 230 کیلوگرمی با سامانه ناوبری یا حمل 16 بمب هسته‌ای 1100 کیلوگرمی کلاس  D83 است.

  معاون نیروی هوایی آمریکا در این زمینه گفته است که نیروی هوایی در صدد استفاده از فن‌آوری بی‌نقصی است که هزینه های تولید را کاهش و سرعت ساخت را افزایش می‌دهد.                                              

نیروی هوایی آمریکا قصد دارد در سال‌های میانی 2020 تا 2030  این بمب افکن را عملیاتی کند و قرارداد مقدماتی این طرح 21 میلیارد دلار است.

 نشریه «نشنال اینترست» نیز در گزارشی ویژه دراین زمینه نوشت: هواپیمای جدید در بسیاری از موارد شبیه بمب افکن بی -2 اسپریت است و از حیث رادار گریزی نیز چنین بوده به ویژه آن که بمب‌افکن بی -21 علیه امواج برد کوتاه رادارها در باندهای «یو اچ اف» و «وی اچ اف» به طور موثری پرواز  می‌کند. البته در طراحی جدید بمب افکن بی- 2 برد و حجم مهمات و نیز رادار سطح عرضی آن کاسته شده بود.

به نوشته این رسانه، طراحی بمب افکن بی-21 به خاطر نوع طراحی که کمتر قابل رویت می‌باشد در برابر امواج راداری یو اچ اف و وی اچ اف موثرتر است. درحالی‌که جنگنده‌های «اف- 22 » و «اف -35» در فضایی عملیات می‌کنند که دشمن از حضور آن‌ها آگاهی دارد، اما بی- 21 طوری طراحی می‌شود که در کل غیرقابل رهگیری باشد. بمب افکن بی- 21 با بال‌های متحرک بزرگش امواج راداری ساتع شده از خود را کاهش می‌دهد. البته باید به خاطر داشت در مجموع  ردارگریزی یک ردای نامرئی ایجاد نمی‌کند بلکه این فن‌آوری  موجب تاخیر در شناسایی و رهگیری می‌گردد.

نشنال اینترست در خاتمه ضمن اشاره به سال تولید این بمب افکن نوشت:بسیاری از ابعاد بمب افکن بی–21 چون اندازه و میزان مهماتش هنوز نامشخص است.

و اما درحالی‌که نیروی هوایی آمریکا مدعی برتری در آسمان‌ها بر حریفان دور و نزدیکش است، روزنامه «پییپل» نشریه حزب کمونیست چین در گزارشی از رهگیری  جنگنده بسیار پیشرفته «اف -22» آمریکا خبر داد و نوشت: ارتش چین توانایی شناسایی جنگنده‌های پنهان کار «اف-22 » را دارد.

یک کارشناسان نظامی چین در گفت‌و‌گو با شبکه «سی سی تی وی» این کشور تاکید کرده که سامانه‌های راداری چین اینک می‌توانند جنگنده‌های اف 22-رپتور را رهگیری نمایند.

برخی منابع خبری غربی چندی قبل از پرواز اجسام ناشناسی که احتمالا اف- 22 بودند در حوالی دریای چین جنوبی نزدیک  منطقه شناسایی دفاع هوایی موسوم به(ADIZ) در صبح دهم فوریه خبر داده بودند و بعد از شناسایی آن‌ها از سوی سامانه‌های راداری چین، جنگنده‌های این کشور برای پیگیری ماجرا به پرواز درآمدند.

«ین ژئو» کارشناس نظامی چین نیز در گفت‌و‌گو با رسانه «ایشیا تودی» اعلام کرد که اگر این اشیا پرنده جنگنده‌های اف -22 رپتور بودند، فرصتی خوبی برای تمرین قابلیت نظامی چین  برای شناسایی ، رهگیری این جنگنده‌های پنهان کار ایجاد شده است.

روزنامه پییپل در ادامه این گزارش با طرح سئوالی مبنی بر این‌که آیا ارتش چین توانایی یافتن و شناسایی جنگنده‌های رادار گریز را دارند، نوشت: کارشناسان چینی می‌گویند سامانه راداری آرایه چین  « Chinese Phased Array Radar » قادر به انجام این وظیفه است . رادارهای آرایه فازی از جدیدترین و پیشرفته ترین نوع رادارهای نظامی است و اساسی‌ترین تفاوت آن با رادارهای متداول نسل گذشته نحوه اسکن الگوی تشعشعی است. از مشخصات این گونه رادارها اسکن بسیار سریع محیط اطراف یعنی در حد میلی ثانیه، قابلیت هدایت چندین موشک به سمت هدف، مقاومت بالا بر علیه اقدامات جنگال و کشف بسیار مشکل محل رادار توسط سامانه‌های الکترونیکی گیرنده و هشدار راداری است که در نمونه اکتیو این رادارها قادرند تا 1000 بار در ثانیه تغییر فاز بدهند. از مزایای دیگر این است که در صورت اشکال بر روی گیرنده ، کل رادار دچار اختلال نمی‌شود.

و اما در توصیف این جنگنده فوق پیشرفته باید گفت که  اف -22 رپتور جنگنده نسل پنجم است و آمریکا تنها کشوری است که این جنگنده پنهان کار دو موتوره و تک‌ سرنشینه را در اختیار دارد. اف-22 در وهله نخست جنگنده برتری تاکتیکی است اما دارای قابلیت‌های دیگر برای ماموریت‌ به اهداف زمینی و جنگال (جنگ الکتریکی) است و سازندگان این جنگنده مدعی‌اند اف-22 پنهان‌کارترین جنگنده جهان است.

ین  ژئو ، کارشناس چینی در ادامه توضیحات خود افزود که اف 22 به طور کامل پنهان کار نیست و امواج راداری قادر به شناسایی این جنگنده هستند. بنابراین رادارهای نزدیک دریای چین جنوبی می‌توانند اف 22 را شناسایی کنند.

وبگاه تخصصی آمریکا در امور نظامی به دنبال ادعای مقام‌های نظامی چین به تحلیل در این زمینه پرداختند و برخی آن‌ها به طور ضمنی بر توانایی راداری چین صحه گذاشته و عنوان داشتند: اف -22 جنگنده‌ای رادار گریز صرف نیست و این جنگنده اگر باک‌های اضافی برای حمل سوخت جهت انجام عملیات در سطح پایین را حمل کند ، دیگر ساز و کارش رادار گریز نخواهد بود.

بر اساس این گزارش، رادارهای آرایه‌ای با امواج و بسامدهای پایین چون باند «اس» و «ال» تقریبا قادر به شناسایی و رهگیری جنگنده‌های تاکتیکی پنهان کار هستند و در این میان تنها بمب افکن «بی- 2 اسپریت» یا "B-2 Spirit" به خاطر برخی ویژگی‌هایش می‌تواند بدون رهگیری از سوی رادارهای با بسامد پایین پرواز کند در حالی‌که اف -35 و اف- 22 این طور نیستند.

اف-22 با توجه به حساسیت فن‌آوری آن به هیچ کشور دیگری فروخته نشده و درخواست‌های ژاپن، استرالیا و برخی دیگر برای خرید آن رد شده ‌است. این هواپیما اولین تجربه جنگی خود را در سال 2014 در جریان حمله علیه نیروهای داعش در عراق و سوریه به دست آورد. از اف-22 در این حملات برای شلیک بمب‌های 1000 پوندی به مواضع داعش در نزدیکی سد «تشرین» استفاده شد اما ماموریت اصلی این هواپیما استفاده از سامانه اویونیک پیشرفته‌اش برای ماموریت‌های جاسوسی، پایش ، مراقبت و شناسایی است.

گفتنی است  ،ارائه گزارش‌های این‌چنینی برای آشنایی علاقه‌مندان با آخرین پیشرفت‌های نظامی در حوزه‌های مختلف است و هرگز جهت بزرگنمایی توان نظامی کشوری خاص نیست.

انتهای پیام/م

 

 

 

 


ویدیو مرتبط :
پرواز هواپیمای بمب افکن دور پرواز روسیه TU-160