سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



شركت‌های انگلیسی متهم به سوءاستفاده از كارگران مهاجر در قطر شدند


به گزارش ایرنا، روزنامه گاردین روز چهارشنبه در گزارشی فاش كرد: شركت‌های ساختمانی انگلیسی 'بالفور بیتی' و 'اینترسرو' كه تحت پوشش شركت‌های قطری كار می‌كنند، متهم به نقض حقوق كارگران مهاجران به دلیل كاهش دستمزد آنها و خودداری از دادن پاسپورتشان شده‌اند.
به نوشته این روزنامه، شركت قطری 'بی كی گلف' به مدیر كلی 'استیو سولیوان' كه بخشی قابل‌ توجهی از سهام آن در اختیار 'بالفور بیتی' است و 'شركت پیمانكاری گلف' ( جی سی‌سی ) كه 49 درصدش از سهامش متعلق به 'اینتر سرو' هست، متهم هستند كه اقدام به بهره‌كشی و سوء رفتار با كارگرانشان می‌كنند.
این روزنامه نوشت: این سوء رفتارها شامل پرداخت نامنظم و حتی كاهش دستمزد كارگران، مصادره پاسپورت كارگران خارجی و گرفتار كردن آنها با سطح بالایی از بدهكاری و پرداخت پایین‌تر از سطح دستمزدهای متعارف به كارگرانی كه در كشورهایشان به استخدام این شركت‌ها درمی‌آیند، است.
گاردین افزود: این كارگران در فضایی از ترس و ارعاب مشغول به كار بوده و در صورت اعتراض تهدید به دستگیری یا اخراج می‌شوند.
این روزنامه نوشت: شماری از كارگرانی كه برای این شركت‌ها كار می‌كنند در جریان گفت‌وگو با گاردین، به دلیل ترس از دست دادن شغلشان، خواستار این شدند كه ناشناس باقی بمانند.
گاردین افزود: یكی از كارگران شركت ساختمانی گلف به خبرنگار گاردین گفت كه وی به دنبال كاهش 20 درصدی حقوقش از كارفرمایش خواسته است كه اجازه بدهد كه قطر را ترك كند اما او را به‌زور نگه‌داشته‌اند.
این روزنامه نوشت: به گفته این كارگر كارفرمایش به او گفته است تا زمانی كه قرارداد كاری‌اش تمام نشود او نمی‌تواند به خانه‌اش بازگردد.
گاردین اضافه كرد: كارگرانی كه برای شركت ' بی كی گلف' در موزه ملی قطر كار می‌كنند می‌گویند حقوق آنها بسیار كمتر از مبلغی است كه در زمان استخدامشان در كشورشان نپال قول آن را داده بودند.
این روزنامه افزود: برخی از این كارگران گفته‌اند كه حقوق پایه آنها 135 پوند در ماه هست كه این مبلغ نیز در صورت كه نتوانند به دلیل بیماری سركار حاضر شوند، كاهش می‌یابد و بایستی بابت پرداخت هزینه‌های درمانی بیش از 20 پوند پرداخت كنند.
گاردین نوشت: به‌رغم اینكه مقامات قطری طرح‌هایی را برای بهبود وضعیت كارگران مهاجر از جمله بهبود وضعیت اقامتگاه‌های آنها شروع كرده‌اند، اما برخی از كارگران شركت‌های 'بی كی گلف ' و ' جی سی‌سی' همچنان در شرایط بدی در كمپ‌های ساخته ‌شده در صحرا بسر می‌برند.
این روزنامه افزود: كارگران شركت 'جی سی‌سی ' ادعا می‌كنند كه در یك اتاق بیش از 13 نفر بسر می‌برند و این در حالی است كه براساس قوانین كارگری قطر، بیش از چهار نفر نبایستی در یك اتاق زندگی كنند و یا حداقل فضای لازم برای هر فرد بایستی چهار مترمربع باشد.
گاردین افزود: شركت‌های انگلیسی از جمله شركت‌های خارجی هستند كه درگیر بخش ساخت و ساز در قطر كه در حدود 220 میلیارد دلار ( 155 میلیارد پوند) تخمین زده می‌شود، می باشند.
این روزنامه نوشت: بیشتر این شركت‌های ساختمانی خارجی با مشاركت با شركت‌های محلی قطری كه 51 درصد از سهام این مشاركت را در اختیار دارند، در این طرح‌ها مشاركت كرده‌اند.
گزارش گاردین در حالی منتشر می‌شود كه سازمان عفو بین‌الملل در یازدهم فروردین‌ماه نیز در گزارشی قطر و فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) را به بی‌تفاوتی نسبت به سوءاستفاده از كارگران مهاجری كه در كار ساخت زیرساخت ها و ورزشگاه‌های جام جهانی 2022 قطر مشاركت می‌كنند، متهم كرد.
این سازمان در این گزارش تحت عنوان 'جنبه زشت بازی زیبا: استثمار در محل‌های برگزاری جام جهانی سال 2022 در قطر' گفته است تاكنون موارد متعددی از سوءاستفاده‌های حقوق بشری از كارگرانی كه در كار ساخت یا نوسازی ورزشگاه بین‌المللی خلیفه در دوحه و مجموعه ورزشی (Aspire Zone) مشاركت داشته اند، گزارش شده است.
عفو بین‌الملل در گزارش خود آورده است: مقامات دوحه به وعده‌هایی كه در ماه 'می' 2014 برای انجام اصلاحات اساسی همچون پرداخت حقوق و اصلاح نظام كفالت و ضمانت داده بودند، عمل‌نكرده‌اند.
از زمان انتخاب قطر به‌عنوان میزبان رقابت‌های جام جهانی فوتبال 2022 كه در سال 2010 صورت گرفت، این كشور تاكنون میلیاردها دلار را صرف نوسازی یا ساخت اماكن عمومی مختلف از جمله فرودگاه‌ها، بندرگاه‌ها و سیستم راه‌آهن خود كرده است.
دولت قطر برای پیشبرد فعالیت یاد شده هزاران كارگر مهاجر را به كار گرفته است.
براساس گزارش های منتشر شده كارگران خارجی 94 درصد نیروی كار قطر را تشكیل می‌دهند.
اروپام **4**1552

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
خلاصه بازی قطر ۰-۱ ایران (گزارشگر انگلیسی)