سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



تاکید بر راه‌اندازی رشته‌ها در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای بر اساس نیاز بازار و آمایش منطقه‌ای/ ضرورت اجرای محتوای واحد آموزشی در سراسر کشور


وحید افشین‌مهر معاون آموزشی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس،با بیان اینکه اساس کار ما در دانشگاه فنی و حرفه‌ای توجه به حوزه مهارت است، گفت: ما دانشگاه مهارت‌بنیان هستیم و براساس نظام اشتغال با نیروها برخورد می‌کنیم و دانشجویان ما براساس آموزشی که بچه‌ها در هنرستان دیدند شاخه تکمیلی را به آنها می‌آموزند  به طوریکه جامعه هدف ما فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها هستند.

وی افزود: یکی از برنامه‌های اصلی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای، آموزش پیوسته برای تربیت تکنیسین‌ها است به طوریکه بنا بوده دانشجویان دو سال کار کنند و وارد بازار کار شوند و پس از آن برای تحصیل در مقطع کارشناسی دوباره به دانشگاه بیایند و به شکل ناپیوسته در مقطع کارشناسی تحصیل کنند.

افشین‌مهر با بیان اینکه محدوده حوزه آموزش ما در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای جوانان 17 تا 24 سال هستند، اظهار داشت: در دانشگاه فنی و حرفه‌ای 94 رشته کاردانی داریم و در ترم مهرماه نیز 5 رشته در این مقطع اضافه شده است، همچنین 47 رشته کارشناسی ناپیوسته داریم که 7 رشته از این تعداد به تازگی راه‌اندازی شده است، 7 دوره کارشناسی پیوسته نیز داریم.

معاون آموزشی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای ادامه داد: پیش‌بینی می‌کنیم با اضافه شدن دانشجویان در ترم بهمن‌ماه تعداد دانشجویان این دانشگاه به 180 هزار دانشجو برسد زیرا پیش‌بینی می‌کنیم در ترم بهمن ماه نیز بین 75 تا 80 هزار دانشجوی جدید ثبت‌نام کنند.

به گفته وی، امسال راه‌اندازی رشته‌های جدید براساس تحصیل داوطلبان در ادامه رشته‌های هنرستان و کاردانش یا بین آنهاست زیرا تحصیل در این دانشگاه بر اساس نیاز بازار صورت می‌گیرد.

وی در رابطه با چگونگی نیازسنجی بازار از سوی دانشگاه گفت: اساسا نیازسنجی بازار یک موضوع جدی در کشور است که باید سازمان‌های دیگر نیازها را تعریف کنند و دانشگاه‌ها به آنها توجه کنند ولی با توجه به اینکه چنین نهادی در کشور وجود ندارد از مراکز دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای در استان‌ها خواستیم که مناطق خود را بررسی کنند تا براساس ویژگی‌های مناطق به آنها بپردازیم البته در صدد هستیم برای سنجش نیاز بازار یک نهاد در دانشگاه داشته باشیم زیرا این واحد در حوزه آموزش کشور مغفول است. تاکید ما نیاز بازار براساس آمایش منطقه‌ای است.

معاون آموزشی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای عنوان کرد: صلاحیت حرفه‌ای برای فارغ‌التحصیلان نیز یکی از دغدغه‌های دانشگاه است که برای تحقق این هدف سعی داریم مدرسان را در این راستا آموزش دهیم نگاه دانشگاه این است که فارغ‌التحصیلان توانایی و صلاحیت حرفه‌ای هم داشته باشند یعنی مدرسان در کنار توانایی علمی باید شاخص‌های عملیاتی را نیز به دانشجویان بیاموزند که این شاخص‌ها به زودی تدوین می‌شود.

وی در رابطه با جذب اعضای هیات علمی جدید در دانشگاه گفت: امسال مجوز داریم که 400 نفر عضو هیات علمی جذب کنیم که در دو مرحله مهر و بهمن انجام می‌شود.

افشین‌مهر با اشاره به دیگر اقدامات و برنامه‌های دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای عنوان کرد: آنچه در دانشگاه فنی و حرفه‌ای حائز اهمیت است حوزه تجهیزات آزمایشگاه و کارگاه است که در حال حاضر از کیفیت خوبی برخوردارند ولی نیازمند به روزرسانی هستیم.

وی گفت: همچنین باید به مرور برای اجرای محتوای واحد در کشور نیز برنامه‌ریزی شود که آموزش با یک نوع کیفیت در تمام مراکز انجام شود، منابع درسی نیز باید به گونه‌ای تعریف شود تا کتب درسی در کل کشور یکسان باشد.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
مجوز واردات شکر بر اساس نیاز کشور صادر می شود