علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



فصل جدید کاوش دایناسورها در کرمان/ شهری که هر روز پیرتر می‌شود


خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: هر روز صدها خبر و گزارش در صفحات استانی خبرگزاری مهر منتشر می شود که شاید از چشم کاربران دور بماند. در بسته خبری امروز سعی شده گزیده ای از مهمترین اخبار گروه استان‌های خبرگزاری مهر برای مخاطبان عرضه شود.

در بسته خبری امروز از آغاز فصل جدید کاوش دایناسورها در کرمان بخوانید، در مشهد هم از تجارت مرده ها بدانید و از آنفلوآنزایی بخوانید که یک مدرسه را تعطیل کرد.

آغاز فصل جدید کاوش دایناسورها در کرمان

ابتدا سری به استان کرمان بزنیم جایی که فصل جدید کاوش دایناسورها انجام می شود. استان کرمان به تائید رئیس آکادمی علوم فرانسه بهشتی از دیرینه‌شناسی است که فسیل‌های ارزشمندی در خود جای‌داده و باید به دنیا معرفی و قطب دیرینه‌شناسی و ژئو پارک جهان شود.

۲۳۰ هزار فسیل جمع‌آوری شده در موزه‌ای نه‌چندان مناسب در کرمان نگهداری و در مواردی در سبدهای میوه‌ای انبارشده‌اند و خطر تخریب آن‌ها را تهدید می‌کند این فسیل‌های طی سال‌هایی که رسانه‌ای شده‌اند اما هیچ‌گاه مکان مشخصی نداشتند و از انبار خانه‌ای اجاره‌ای تا گوشه‌ای دورافتاده از موزه هرندی کرمان نگهداری شده‌اند.

دایناسور

اما طی روزهای اخیر گروهی از بهترین محققان دیرینه‌شناسی فرانسه برای دومین بار طی سال‌های اخیر به کرمان سفرکرده و اصالت علمی و جایگاه مناطق فسیل خیز استان کرمان را موردبررسی قراردادند، در رأس این هیئت‌علمی و فرهنگی پروفسور فیلیپ تاکه، رئیس آکادمی علمی فرانسه که به‌صورت تخصصی در خصوص دیرینه‌شناسی فعالیت می‌کند از موزه دیرینه‌شناسی کرمان و سایت‌های فسیل خیز استان بازدید کرد.

تجارت مرده ها در شهرداری مشهد

گویا در مشهد تجارتی جدید در حال وقوع است با نام تجارت مرده ها. هفته گذشته شورای شهر مشهد تصمیم عجیب و غریبی را اتخاذ کرد که با موجی از اعتراضات مختلف همراه شد.

اعضای شورای شهر مشهد در نود و هفتمین جلسه علنی خود اجازه حضور مرده ها را در شهر صادر کردند و تصمیم گرفتند تا با احداث ره باغ در مجاورت حرم رضوی از طریق دفن مرده ها در این پارک به تجارت مشغول شوند.

مصوبه جنجال‌برانگیز شورای شهر در مورد دفن مردگان در ره باغ‌های اطراف حرم مطهر رضوی موجی از انتقادها و نظرات مختلف و مخالف را به دنبال داشت که حتی برخی طرح این مسئله را دور از شأن و منزلت مدیریت شهری می‌دانستند.

ایجاد آرامستان در مرکز شهر مشهد و در سه‌طبقه زیرزمین بیم این موضوع را می‌دهد که این اقدام منجر به آلودگی آب‌های زیرزمینی شود و سلامت شهروندان را مورد تهدید قرار دهد و از طرفی به ترافیک و ازدحام  بیشتر دامن بزند.

این تصمیم در حالی در شورای شهر مشهد مطرح و به رای گذاشته شد که شهرداری مشهد اجازه دفن اموات در گورستان‌های قدیمی را نمی‌دهد؛ آنچه مسلم است شهرداری مشهد در نظر دارد از حسن هم‌جواری با حرم مطهر رضوی برای فروش و عرضه قبور چندمیلیونی و تجارت استفاده کند که ظاهرا فرمانداری با آن مخالفت کرده است.

راه ارتباطی ۵۷۰ روستای آذربایجان شرقی مسدود است

بارش برف چهره خیلی از استانها را برفی کرده است. توحید اخلاقی مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی از مسدود شدن راه های ۵۷۰ روستا در سطح استان طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داده و گفته است: روز گذشته ۴۶۰ روستا در محاصره برف و کولاک قرار گرفته بودند اما با شروع دوباره کولاک از ساعت ۵ بامداد امروز چهارشنبه این آمار به ۵۷۰ روستا افزایش یافت.

اخلاقی همچنین از نجات دو گردشگر استرالیائی گرفتار شده در برف و کولاک منطقه توریستی کندوان خبر داد و گفت: راهداران هنگام برفروبی مسیر با این دو گردشگر گرفتار شده در برف روبرو شده و نسبت به امدادرسانی به آنان اقدام کرده اند.

دومین شهرک سلامت کشور در ایلام احداث می شود

سری هم به استان ایلام بزنیم جایی که قرار است دومین شهرک سلامت کشور احداث شود.

عبدالمالک شنبه زاده مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام از احداث دومین شهرک سلامت یا هتل بیمارستان کشور توسط بخش خصوصی در این استان خبر داد و گفته است که این شهرک سلامت شامل مجموعه بیمارستانی، اقامتی، رفاهی و ورزشی است و با هدف گذراندن دوران نقاهت بیماران در محیطی آرام، احداث می شود.

وی همچنین گفته است که در این شهرک، تمامی نیازهای روحی روانی بیماران در مراحل مختلف درمان تا پایان دوره نقاهت در نظر گرفته شده و آرامش مورد نیاز آنان تامین خواهد شد، ضمن اینکه امکانات مورد نیاز برای رفاه حال همراهان بیمار نیز فراهم است. مکان این پروژه در خارج از محدوده شهر و محل فعلی دانشگاه پارسیان است و برای احداث شهرک سلامت، به دلیل دوری از هیاهوی شهر بسیار مناسب است و امکانات و خدمات مورد نیاز بیماران و همراهان آنها را تامین خواهد کرد.

تبریز هرروز پیرتر می‌شود

تبریز به‌عنوان دومین کلان‌شهر فرسوده کشور هرروز فرسوده‌تر شده و نیاز به نوسازی در بافت فرسوده را بیش‌ازپیش در خود حس می‌کند.

مطرح‌شدن نام تبریز به‌عنوان دومین کلان‌شهر فرسوده کشور پس از تهران و از سوی دیگر قرار داشتن این شهر روی گسل زلزله زمینه‌ساز نگرانی‌های عمده‌ای در خصوص آسیب‌پذیر بودن این کلان‌شهر در هنگام وقوع حادثه‌های احتمالی شده است.

آذربایجان شرقی ۱۳ درصد از مساحت بافت‌های فرسوده کشور و هفت درصد از مساحت سکونت‌گاه‌های غیررسمی کشور را در خود جای‌داده که سهم شهر تبریز نیز از این فرسودگی‌های استان ۵۰ درصد است که زندگی ۵۰۰ هزارنفری مردم تبریز در این بافت، ابعاد وسیع‌تری از این آسیب‌ها را نمایان می‌کند.

خانه‌های موجود در سکونت‌گاه‌های غیررسمی شهر تبریز که هیچ اثری از یک بنای مستحکم و ایمن در آن‌ها دیده نمی‌شود، به زنگ خطری برای مسئولان شهری تبدیل‌شده است، خانه‌هایی که حتی در مقابل کوچک‌ترین حادثه‌ای مانند زلزله‌ای باقدرت بسیار پایین تاب مقاومت نخواهند داشت.

چشم مردم شهر به یک اسکله

 از سال ۱۳۸۸ کلنگ اسکله بزرگ سیریک بر ساحل این شهرستان زده شد که این برای مردم سیریک تبدیل به یک داستان شد.

اسکله ای که قرار بودتحولات عظیمی در شکوفایی و رونق صید و صیادی، تجاری و مبادلات بازرگانی منطقه سیریک و شرق استان هرمزگانبه همراه بیاورد حالا با کمبود اعتبار در میانه راه مانده و حتی باعث شده اسکله های شناور هم دیگر راه به این شهرستان نیابد و لنج داران را به دردسر بیاندازد. تازه باید بدانید به دلیل موقعیت مهم این اسکله چه از بعد تجاری و چه حتی نظامی تکمیل آن واقعا می تواند چه تحولی به همراه بیاورد.

آنفولانزا یک مدرسه را تعطیل کرد/۳۰ درصد دانش آموزان ویروسی شدند

هنوز داستان آنفولانزا ادامه دارد و این بار در یاسوج چنان جولانی داد که یک مدرسه را تعطیل کرد. از مجموع ۲۵ کلاس پسرانه ابتدایی این مدرسه با جمعیت ۳۰۰ نفر، ۲۲ کلاس بالای ۳۰ درصد به آنفولانزا مبتلا بودند. با مبتلا شدن برخی دانش آموزان به آنفلوآنزای فصلی و حضور پزشک در مدرسه ومعاینه دانش آموزان مشخص شد، بسیاری از دانش آموزان به این بیماری مبتلا هستند و به علت انتقال بالای این بیماری و برای جلوگیری از مبتلا شدن بقیه دانش آموزان مدرسه تعطیل شد.

دور زمین با دوچرخه/جهانگرد ۶۱ ساله همچنان پا به رکاب

ابراهیم صالح آبادی دوچرخه سوار جهانگرد نیشابوری که تاکنون یک بار به صورت کامل دور کره زمین را با دوچرخه پیموده، وارد لارستان شد. این جهانگرد ایرانی ۶۱ ساله که حدود ۴۰ سال است دوچرخه سواری می کند چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار مهر گفته است که مهمترین انگیزه من برای ورزش مفرح دوچرخه سواری، تندرستی و اشاعه پیام صلح و دوستی است.

وی با بیان اینکه همه ساله برخی از نقاط ایران و جهان را رکاب می زنم، خاطرنشان کرده است که من احساس می کنم انسان می تواند با ورزش کردن حتی با کمترین امکانات، زندگی شاد و خوشبختی را تجربه کند و در سفرهایی که داشته ام متوجه شدم انسانها شباهت های زیادی به هم دارند و فطرت انسانها گرایش به دوستی، محبت، مهربانی و کمک به همنوع دارد و در این سفرها همه به نوعی تلاش می کردند من را کمک و یاری کنند.

این دوچرخه سوار نیشابوری که دو سال پیش یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر را در جنوب هند رکاب زده بود تاکنون موفق شده دور دنیا را با گذر از٣١ کشور و در مدت ٢٠ سال رکاب بزند.

صالح آبادی اهل روستای صالح آباد واقع در دو کیلومتری جنوب شهرستان نیشابور و فوق دیپلم رشته برق و آشنا به سه زبان انگلیسی، عربی و ترکی است.

خطر نشت آلودگی های سیانیدی

در حالی محیط زیست درباره گسترش معدن طلای موته هشدارهایی مطرح کرده که برخی پژوهش‌ها نیز از نشت آلودگی‌های سیانیدی در اطراف کارخانه این معدن گزارش می‌دهد.

مجتمع طلای موته یکی از واحدهای شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران است و بهره‌برداری از آن به‌عنوان نخستین مرکز استخراج و فراوری طلا در ایران بعد از انقلاب آغازشده است.

معدن طلای موته که در نزدیکی روستای موته و رباط ترک و در فاصله ۵۰ کیلومتری از شهرهای گلپایگان، دلیجان و میمه قرار دارد، به‌صورت روباز و دارای ۹ کانسار(محل انباشت کانی سنگ) طلا است.

بنا بر برخی اطلاعات در حال حاضر سالانه نزدیک به ۲۰۰ کیلو طلا از معدن طلای موته استخراج می‌شود.

بلااستفاده ماندن نیمی از اراضی قابل کشت در ورامین

در حالی بر اساس آمارها حدود ۸۵ هزار هکتار اراضی قابل‌کشت در ورامین وجود دارد که کم‌آبی بیش از نیمی از این اراضی را بلااستفاده کرده است.

شهرستان ورامین با دارا بودن حدود ۸۵ هزار هکتار اراضی قابل‌کشت، یکی از قطب‌های مهم کشاورزی استان تهران محسوب می‌شود که نقش اساسی در تأمین سبد غذایی مردم استان ایفا می‌کند.

درگذشته شهرستان ورامین در عرصه‌های محدودی نظیر کشت غلات و صیفی‌جات به موفقیت‌های بزرگی رسیده بود اما امروز این منطقه علاوه بر کشت محصولاتی نظیر گندم، جو و صیفی‌جات، در کشت محصولاتی نظیر پسته، زعفران، عرقیات گیاهی و برخی محصولات دیگر نیز موفق بوده است.

یکه تازی بیماری‌های قلبی در خراسان جنوبی

بیماری‌های قلبی و عروقی نخستین عامل مرگ‌ومیر در استان خراسان جنوبی است و این زنگ خطر زمانی بلندتر نواخته می‌شود که سکته‌های قلبی در سنین پایین در استان روند افزایشی پیدا کنند.

رچند شایع‌ترین ردهٔ سنی در بیماران که در اثر بیماری‌های قلب فوت کرده‌اند ۶۵ تا ۷۰ سال است، اما در سال های اخیر به دلیل سبک نادرست زندگی و الگوهای نامناسب غذایی سال‌به‌سال بر تعداد جوانان مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی افزوده می‌شود.

غرور پلنگ ها را نشکنید

اما بشنوید از استان سیستان و بلوچستان که یک قلاده پلنگ شب گذشته تعداد ۱۶ راس گوسفند را تلف کرد.

این پلنگ که چوپان ۶۳ ساله ایرانشهری را نیز در پی حمله به گله زخمی کرده است ظاهرا با وجود تهدید چوپان و حتی پرتاب سنگ هم از رو نرفته و برای دقایقی در میان گله جولان می داده است.

جالب اینجا است که رئیس اداره حفاظت از محیط زیست ایرانشهر می گوید اگر می خواهید پلنگ ها زودتر مکان مورد حمله را ترک کنند غرورش را نشکنید.

محمد انور هاشمزهی در این باره اظهار داشت: روز گذشته قلی بلوچی مورد حلمه یک قلاده پلنگ قرار گرفت به طوری که این چوپان ۶۳ ساله از ناحیه صورت، دست و پا زخمی و برای مداوا به بیمارستان خاتم الانبیاء ایرانشهر منتقل شد.

وی با بیان اینکه تمام خسارت دام های تلف شده و هزینه درمان این چوپان از سوی اداره محیط زیست پرداخت می شود بیان کرده: پلنگ به دلیل غرور زیاد در شرایط تحت فشار به سختی محل را ترک می کند، بنابر این انتظار می رود اگر مردم منطقه با این حیوان مواجه شده، هرگز سعی نکنند به او حمله کرده و یا با پرتاب سنگ و چوب او را تحریک کنند.

وی افزود: این حیوان در صورت احساس آزاد بودن در هنگام فشار، خودش از محل دور می شود.

بارش برف بعد از دو سال در گیلان

از سیستان و بلوچستان مسیرمان را به سمت گیلان تغییر می دهیم. استانی که بعد از دو سال رنگ و بوی برف را به خود دید.

بارش برف در اراک

صبح امروز مردم رشت شاهد بارش برف بودند و از همه بیشتر هم بچه مدرسه ای ها خوشحال بودند که در برخی از مقاطع و در برخی شهرستانها تعطیل شدند.

غفلت از کارکرد راهنمایان محلی در صنعت هزار نقش گردشگری

این روزها  گردشگری و محاسن آن نقل تمام محافل است و اینکه چگونه می شود از این حوزه پول ساز بهره مالی مناسبی برد، در این خصوص راهکارهای مختلفی تجویز می شود اما در مازندران شرایط این گونه نیست و راهنمایان محلی در این صنعت مهم نقش زیادی ندارند.

در حالی از کارکرد بلدها و راهنمایان محلی به‌عنوان سفیران فرهنگی غفلت می‌شود که پیوند آنان با گردشگری می‌تواند به جریان جهانگردی رونق بخشد.

بَلَدهای محلی نقش مهمی در هدایت، تأمین نیازمندی‌های مادی و معنوی گردشگران دارند و توانمندی هر یک از این افراد به جریان جهانگردی رونق می‌بخشد و عدم کارایی آن‌ها مانع از رشد و توسعه جهانگردی در کشورها می‌شود.

اگرچه خیلی دیر آموزش بلدها و راهنمایان محلی در دستور کار میراث فرهنگی قرارگرفته اما ارتقای سطح علمی و عملی راهنمایان بلد محلی می‌تواند در رونق گردشگری حائز اهمیت باشد.

حکایت شهید مدافع حرم از زندان تا سوریه

حکایت فعالیت‌های سردار شهید سعید سیاح طاهری روایتی از کار فرهنگی در زندان‌ها تا جهاد در میدان دفاع از حرم حضرت زینب(س) است، شهیدی که زندانیان می‌گویند: فکر نمی کردیم او «سردار» باشد.

ماجرا از این قرار است که امروز گرامیداشت متفاوتی در زندان دورود استان لرستان برگزار شد، گرامیداشت برای شهیدی که پایه گذار حضور مددجویان زندانی در سفرهای راهیان نور به مناطق جنگی به همراه نویسندگان کتابهای دفاع مقدس بود تا آنها خوانده های خود از کتابها را از نزدیک مشاهده کنند.

این شهید بزرگوار توانست با هماهنگی معاون قوه قضاییه و بسط این روش به ندامتگاههای عمومی دیگر شهرها از جمله آبادان، اهواز، بوشهر، اوین، ندامتگاه زنان شهر ری و همه ندامتگاههای استان لرستان، تعدادی از مددجویان را با اهداء مرخصی و عفو مشروط به زندگی سالم باز گرداند و حتی با پیگیری این شهید چند نفر از مددجویان محکوم به اعدام و در آستانه اجرای حکم، از اعدام رهایی یافتند.

شهید سعید سیاح طاهری وجود جانبازی ۷۵ درصد به صورت داوطلبانه و بی هیچ سمت رسمی به سوریه رفته و در اواخر دی ماه به دست گروهک جنایتکار داعش در دفاع از حرم اهل بیت به شهادت رسید.

برف و بلاتکلیفی دانش آموزان

امروز برف دوباره به استانهای غرب کشور سر زد، تا بازهم مدارس لرستان و همدان تعطیل شوند، هرچند که اعلام دیرهنگام تعطیلی مدارس موجب بلاتکلیفی اولیا دانش آموزان شد.

در استان همدان تا ساعت ۶ صبح و در لرستان تا هفت صبح هیچ گونه اطلاعیه و یا خبری از طریق رسانه ها و یا سایت اداره کل آموزش و پرورش مبنی بر تعطیلی مدارس اعلام نشده بود تا بسیاری از خانواده ها و والدین پس از مراجعه به مدرسه از تعطیلی نوبت صبح اطلاع پیدا کنند.


ویدیو مرتبط :
کاوش گهر کرمان