سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



افتتاح خط آهن ترکمنستان-افغانستان در ماه‌های آینده/ مذاکراتی با طالبان درباره تاپی نداشتیم/ ناامنی در مرز افغانستان و ترکمنستان کذب است


«محمد فاضل سیفی» سفیر افغانستان در ترکمنستان در گفت‌وگویی تفصیلی با خبرنگار خبرگزاری فارس در عشق‌آباد در خصوص روزهای پایانی ماموریت 7 ساله خود گفت: بنده 7 سال است که به عنوان سفیر افغانستان در عشق‌آباد در خدمت دولت افغانستان و ترکمنستان برای تحکیم و گسترش مناسبات بین دو کشور دوست و همسایه بودم و طی چند روز آینده با انتخاب سفیر جدید، کار خود در این کشور را پایان خواهم داد.

روابط افغانستان و ترکمنستان متحول شده است

فاضل سیفی با اشاره به مراسم خداحافظی‌اش با «قربانقلی بردی محمد‌اف» رئیس جمهور ترکمنستان گفت: طی 7 سال گذشته برای توسعه و گسترش روابط و همکاری‌های فیمابین از سوی هر 2 کشور تلاش‌های زیادی صورت گرفته است.

وی افزود: با آغاز ماموریت دیپلماتیک بنده در خاک ترکمنستان موضوع خط لوله گاز « تاپی»، پروژه انتقال برق ترکمنی به افغانستان و احداث خط راه آهن مطرح بود که اکنون با تلاشهای صورت گرفته، تمامی این موارد یا به مرحله اجرا و یا در آستانه شروع به کار قرار گرفته است.

سفیر افغانستان اضافه کرد: جای خوشبختی است که دولت ترکمنستان با پیشنهاد کابل بابت احداث خط راه آهن میان دو کشور موافقت کرد و در ماه‌های آینده شاهد راه اندازی خط راه آهن 90 کیلومتری میان «آتامراد» (ترکمنستان)- «آکینه» ( افغانستان) خواهیم بود.

وی تصریح کرد:‌ هم اکنون مرحله نهایی راه اندازی این خط آهن در حال تکمیل بوده و طی ماه‌های آینده مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت و پیش‌بینی می‌شود که این خط آهن با امتداد و طول 36 کیلومتر دیگر به منطقه «آندخوی» نیز برسد.

سفیر افغانستان افزود: از طریق این خط آهن قرار است کالا و مسافر نیز میان افغانستان و ترکمنستان تردد کرده و آن را می‌توان قسمتی از خط آهن بین‌المللی ترکمنستان- افغانستان –تاجیکستان که سند اجرای آن در سال 2012 میلادی توسط سران این کشورها امضا شده و مراسم کلنگ زنی آن در خاک ترکمنستان برگزار شده بود، تلقی کرد.

وی تاکید کرد: هر طرحی به خصوص اقتصادی، انرژی، ترانزیتی، حمل و نقل، عمرانی و غیره که دولت ترکمنستان در ارتباط با افغانستان پیشنهاد و در دست اجرا دارد، بابت برقراری صلح، ثبات و آرامش در افغانستان بوده که موضوعی قابل تقدیر است.

پیشرفت در اجرای خط لوله گاز «تاپی»

سفیر افغانستان درباره خط لوله گاز «تاپی» که قرار است گاز ترکمنستان را از طریق خاک افغانستان به پاکستان و هند منتقل کند، گفت: طرح «تاپی» در پی فروپاشی شوروی سابق و کسب استقلال کشورهای آسیای مرکزی ،2 الی 3 سال بعد به عنوان طرح «تاپ» مطرح شد و در مرحله اول قرار بود این خط لوله گاز تنها میان کشورهای ترکمنستان،افغانستان و پاکستان برقرار شود که پس از چند سال پیگیری بنا به دشواری و دلایلی متوقف شد که بعدا این طرح جان تازه گرفت و هند نیز درخواست الحاق به این طرح کرد.

وی تصریح کرد: در سال 2010 میلادی به همت رئیس جمهور ترکمنستان طرح «تاپی» بار دیگر احیا شد و شخص رئیس جمهور ترکمنستان ابتکار این طرح را به دست گرفت تا در نهایت در ماه می سال 2010 میلادی موافقتنامه طرح «تاپی» توسط سران امضا و چندین دور مذاکرات در سطح وزیر مربوطه و جلسات کارگروه صورت گرفت.

سفیر افغانستان گفت: به این ترتیب موافقتنامه‌هایی درباره قیمت گاز، تشکیل کنسرسیوم بین‌المللی و دیگر اقدامات انجام شد و در نهایت مقرر شد که در تاریخ 13 دسامبر سال گذشته میلادی (2015) مراسم آغاز عملیات اجرایی با حضور سران ترکمنستان و افغانستان و نیز نخست وزیر پاکستان و معاون رئیس جمهور هند طی مراسمی در  ترکمنستان برگزار شود.

وی اعلام کرد: این در حالی است که در ملاقات چند روز گذشته با رئیس جمهور ترکمنستان، وی از پیشرفت 10 کیلومتری این خط لوله خبر داده که 6 کیلومتر آن لوله گذاری و 4 کیلومتر دیگر آماده قرارگیری لوله‌های مخصوص انتقال گاز است.

سفیر افغانستان در ترکمنستان، اضافه کرد: طرح تاپی با مشارکت کشورهای منطقه در حال احداث بوده و ترکمنستان بزرگترین سهامدار آن می‌باشد.

وی ادامه داد: سهم ترکمنستان در این کنسرسیوم 85 درصد بوده و 5 درصد نیز کشورهای عضو به منظور مشارکت سهیم شده‌اند.

وی اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود که عملیات اجرای طرح خط لوله گاز تاپی 2 سال و 8 ماه تا 4 سال طول بکشد و در نهایت کشورهای افغانستان، پاکستان و هند صاحب گاز طبیعی می‌شوند که این موضوع، برای مردم افغانستان می‌تواند دستاوردی محسوب گردد.

پشتیبانی مردمی 4 ولایت افغانستان تضمین تحقق تاپی است

سفیر افغانستان در بخش دیگری از صحبت‌های خود یادآور شد: خط لوله گاز «تاپی» از ولایت «هرات»، «فراه»،«هلمند» و «قندهار» 736 کیلومتر را طی می‌کند.

وی افزود: در این فاصله 736 کیلومتری در واقع سه ولایتی حضور دارند که سالها تجربه جنگ را داشته و فضای مساعدی برای عبور این خط انتقال گاز فراهم نیست اما فردای پس از توافق نهایی، مردم محلی با استقبال از این توافق، پشتیبانی خود را بابت احداث خط لوله اعلام کردند.

وی گفت: با راه اندازی تاپی مردم افغانستان صاحب کار و گاز طبیعی می‌شوند، که این دو مورد بسیار مهم و از جمله ضروریات فعلی مردم پس از تحمل 38 سال جنگ و خونریزی می‌باشد.

بیکاری، دلیلی برای قدرتگیری جریانات تندرو

سیفی گفت: با توجه به رشد بالای جمعیت در افغانستان که بسیاری از جوانان افغانستان آن هم بیکار بوده، اکنون برخی از آنان مجبور به ارتباط گیری با طالبان و داعش به منظور کسب حداقل درآمدی شده‌اند.

وی اعلام کرد: با عبور برخی پروژه‌های کلان منطقه‌ای از خاک افغانستان، امنیت، صلح و ثبات قرار خواهد شد و مردم صاحب کار خواهند شد، رشد سریع این مناطق آغاز و موضوع اشتغال به طور نسبی بهبود خواهد یافت.

وی تاکید کرد: به این ترتیب با اجرایی شدن چنین طرح‌هایی که کشورهای همسایه امکان آن را فراهم آورند، به طور طبیعی دیگر مردم به طالبان و یا داعش نمی‌پیوندند و اجازه هم نخواهند داد که چنین گروهایی حضور و نفوذی در مناطق خودشان پیدا کنند.

سیفی خاطرنشان کرد: به هر میزانی که امکان کار و درآمد در ولایات ناامن افزایش یابد، به همان میزان شاهد کاهش روز افزون قدرت گروه‌های تندرو خواهیم بود.

وی افزود: از نظر مردم افغانستان، دورنمای خط لوله گاز تاپی از بابت پیوندی که سرنوشت انرژی پاکستان به امنیت افغانستان پیدا خواهد کرد، مثبت و عاملی در عدم توطئه چینی مجدد خواهد بود.

سفیر افغانستان در ترکمنستان، گفت: شما اطلاع دارید که پاکستان شدیدا به انرژی نیاز دارد تا نیازهای مردمی، صنعتی و عمرانی خود به انرژی گاز طبیعی و غیره را به هر شکل ممکن تامین کند و در صورت راه اندازی خط لوله گاز تاپی، اسلام آباد نیز در امنیت منطقه مشارکت فعال خواهد داشت.

با طالبان درباره تاپی مذاکراتی نداشته‌ایم

سفیر افغانستان در پاسخ به این سئوال خبرنگار فارس که آیا دولت افغانستان درباره طرح تاپی رایزنی و مذاکراتی با طالبان داشته است یا خیر؟ گفت: تاکنون رئیس جمهور افغانستان در ارتباط با این طرح با بزرگان اقوام و ریش سفیدان مناطق که تاپی از آن عبور خواهد کرد، دیدار و مذاکراتی انجام داده است اما طالبان به هیچ روی طرف این مذاکرات نبوده و نخواهد بود.

 وی تأکید کرد: ما درباره امنیت منطقه با خود مردم محل مذاکرات و رایزنی داریم، این در حالی است که همین چندی پیش رئیس جمهور افغانستان بزرگان ولایت هلمند را دعوت و با ایشان در مورد ضرورت امنیت آفرینی در منطقه بحث و تبادل نظر کردند.

پایان کار طالبان نزدیک است

سفیر افغانستان در ترکمنستان در پاسخ به سئوالی درباره حضور داعش در افغانستان نیز گفت: داعش کوشش دارد که حضور خود را در افغانستان گسترش دهد.

وی افزود: ما تنها در قسمتی از ولایت ننگهار و استان‌های شمال شرق افغانستان حضور اندکی از داعش را شاهدیم ولی با مقاومت های مردم و ارتش افغانستان و طالبان با آنها مقابله شده است و این در حالی است که طالبان نمی‌خواهد با حضور داعش اقتدار خود را از دست بدهد، گرچه طالب نیز برادر داعش است.

سفیر افغانستان در ترکمنستان گفت: داعش افغانستان با داعش عراق و سوریه تفاوت دارد و آنان خود را دولت اسلامی خراسان می‌نامند و سودای تسخیر افغانستان در راستای همین هدف است.

وی افزود: طالبان به پایان کار خود نزدیک شده است و حامیان آنان اکنون با ایجاد داعش، درصدد جایگزینی آنان برآمده‌اند.

وی تصریح کرد: اصل هدف داعش در افغانستان جایگزینی طالبان بوده و اقدامات تروریستی آنان نیز در قالب همین هدف، طراحی و اکنون در حال توسعه است.

سیفی همچنین گفت: خوشبختانه ارتش ملی افغانستان بیش از یک سال است که امنیت این کشور را بر عهده گرفته و هر چند که از امکانات محدود و تجهیزات کمی برخوردار هستند اما فریب دشمن را هرگز نخورده و با هرگونه توطئه مقابله میکنند.

کشورهای همسایه افغانستان در خواب غفلت هستند

وی در مورد واکنش کشورهای منطقه به خصوص ترکمنستان نسبت به قضایای امنیتی در افغانستان گفت: کشورهای همسایه و منطقه نسبت به این توطئه تازه چشم خود را بسته و در خواب غفلت هستند و تنها مبادرت به تقویت مرزهای خود می‌کنند که این اقدام، اشتباه است.

وی هشدار دارد: کشورهای همسایه افغانستان و منطقه باید از خواب غفلت بیدار و به یاری افغانستان بشتابند زیرا دشمن امروز افغانستان، دشمن مشترک همه کشورهای منطقه است.

رسانه‌های خارجی در مورد مرز افغانستان و ترکمنستان دروغ پراکنی می‌کنند

سفیر افغانستان در عشق‌آباد در بخش دیگر این مصاحبه که در محل سفارت افغانستان انجام شد، در پاسخ به چگونگی اوضاع امنیتی در مرز میان افغانستان و ترکمنستان،گفت:  افغانستان با ترکمنستان مرز مشترک به طول 869 کیلومتر دارد و از 5 ولایت و 16 ناحیه مسکونی افغانستان عبور می‌کند.

وی تصریح کرد: در سال 2014، 3 مرزبانان ترکمنستانی از طرف جنگجویان افغانستانی کشته شدند، که این مورد را مطبوعات و رسانه‌های خارجی حتی تاکنون نیز دستمایه خود قرار داده و به تحلیل و تفسیر ناامنی در مرز می‌پردازند در حالیکه این مسئله به دلیل وقوع درگیری مرزبانان با عده‌ای قاچاقچی صورت گرفت.

وی اعلام کرد: با آمدن دولت وحدت ملی در افغانستان مرزهای مشترک افغانستان با ترکمنستان، امن‌ترین مرز این کشور محسوب می‌شود و تمامی تبلیغاتی که از طرف رسانه‌های خارجی در ارتباط  با مرز مشترک ترکمنستان و افغانستان می‌شود بی پایه و اساس است و طی یکسال و نیم اخیر هیچ گونه حادثه‌ای منفی صورت نگرفته است.

وی افزود: مرزهای مشترک افغانستان و ترکمنستان تحت نظارت بوده بگونه‌ای که در سال‌های اخیر ما گزارشی مبنی بر اینکه حتی یک کیلوگرم مواد مخدر کشف شده است، نداشتیم.

سیفی همچنین گفت: این میزان آرامش در مرز در حالی است که در ترکمنستان مبارزه بی‌امان با مواد مخدر در حال ادامه است و بنابر همین اتفاق، تقاضا برای این مواد در این کشور به شدت کاهش یافته است که این مسئله خود می‌تواند دلیلی بر امنیت مرزی نیز تلقی گردد.

وی تاکید کرد: ترکمنستان هرگز خصومتی با افغانستان در طول تاریخ نداشته است و طی سال‌های اخیر در مناطقی از این کشور، مبادرت به تاسیسات زیربنای و عمرانی از جمله مدارس، مراکز بهداشتی و درمانی، مسجد 1000 نفری در «آکینه»، برق و آبرسانی، پل سازی، راه سازی و غیره را برای مردم افغانستان کرده و قصد دارد در آینده نزدیک در شهر تورگوندی، زایشگاهی بزرگ توسط دولت ترکمنستان راه‌اندازی کند.

حضور نظامیان بیگانه در افغانستان هدفمند است

سفیر افغانستان درباره حضور و خروج نیروهای نظامی بیگانه در افغانستان، گفت: حضور نظامیان بیگانه در افغانستان با اهدافی همراه بوده است که از جمله مهمترین این اهداف، درگیر کردن تفکر تروریسم و زمین گیر کردن آنان در منطقه و مقابله با رجوع آنان به سرزمین‌های آمریکایی و اروپایی است.

وی افزود: مشکل امروز افغانستان کمبود امکانات است، فقدان تجهیزات و عدم تکمیل کادر هوایی از جمله مهمترین دلایلی است که شکست تروریسم را با مشکل مواجه ساخته است.

وی افزود: هم اکنون در 20 ولایت افغانستان جنگ وجود دارد که دلیل عمده آنها عواملی هستند که از خارج پشتیبانی می‌شوند و حامیان آنها اهدافی دارند.

وی خاطرنشان کرد: تجربه ظهور داعش در عراق نشان داد، کشورهای منطقه و افغانستان بایستی نسبت به تحرکات و حمایت‌های خارجی آگاهی لازم را داشته باشند تا ناگهان در عملی انجام شده قرار نگیرند.

«فارس» اخبار صحیحی را در حوزه افغانستان و ترکمنستان منتشر می‌کند

«محمد فاضل سیفی» سفیر افغانستان در ترکمنستان در پایان همچنین درباره خبرگزاری فارس نیز گفت: نمایندگی خبرگزاری فارس به عنوان یک رسانه فارسی زبان طرفداران زیادی در افغانستان دارد همچنین این خبرگزاری، اخبار درستی از کشورهای افغانستان و ترکمنستان در اختیار مخاطبین قرار می‌دهد و از این بابت از آن قدردانی می‌کنم.

انتهای پیام/

http://fna.ir/66J3Q4


ویدیو مرتبط :
سخنان رئیس جمهور در افتتاح راه آهن ایران - ترکمنستان