سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ویژگی منحصر به فرد انقلاب ایران در مقایسه با سایر انقلاب‌ها چیست


به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و دستاوردهایی که ملت ایران در فاصله این سالها با جانفشانی و مقاومت به ثمر نشاندند، باید پرسید چه چیزی انقلاب ایران را از سایر انقلاب های جهان متمایز می سازد و اگر این انقلاب نبود، چه می شد و اوضاع منطقه ای و بین المللی اکنون چگونه بود؟

سخنان بینانگذار جمهوری اسلامی ایران

ملتی که طالب شهادت باشد و روزی خود را از خداوند بخواهد، از دخالت نظامی هراسی به دل راه نداده و از تحریم های اقتصادی بیم ندارد، زیرا ملتی که  برای حفظ استقلال جانفشانی می کند هرگز از کسی ترسی ندارد.

این سخنان امام خمینی (ره) پیام حق در برابر ظلم و ستم است و در آن یکی از اصول اصلی انقلاب اسلامی ایران خلاصه شده است.

امام خمینی (ره) با این سخنان، ملت ایران را برای ورود به نبردی که حاصل آن یا پیروزی است یا شهادت، تشویق کرد.

این سخنان با جرات و ایستادگی بی نظیری همراه است که  تا آن زمان در هیچ رهبری جز ایشان نمی توان آن را سراغ داشت آن هم در شرایطی که وحشت و ظلم و ستم بر جامعه ایران سایه انداخته بود.

بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، رهبری بود که مسیر ایران را تغییر داد و مشی انقلاب حسینی را تقویت کرده و بار دیگر این انقلاب را زنده کرد و به این ترتیب خون هایی که برای آزادی ایران ریخته شده بود آینده آن را تغییر داده و جمهوری اسلامی ایران را به ثمر نشاند.

دستاوردهای انقلاب اسلامی تا به امروز زنده است

نتایج دستاوردهایی که انقلاب اسلامی ایران محقق ساخت چه در سطح سیاست داخلی و خارجی و حتی در بخش فرهنگی و علمی  تا به امروز نیز پابرجاست و همین دستاوردها بود که نظام ظالم شاهنشاهی را سرنگون کرد.

گامی که امام خمینی (ره) در ایران برداشت، معجره سیاسی بود که تا پیش از این در دنیا سابقه نداشت، به اضافه اینکه از بین رفتن نفوذ آمریکا در ایران دستاورد دیگری برای ایرانی ها بود آن هم در شرایطی که ملت ایران سال ها از دخالت آمریکا در مسائل داخلی خود رنج کشیده بودند .

نکته قابل ملاحظه اینکه ایرانی ها بودند که به تنهایی توانستند ریشه نفوذ آمریکا را در کشورشان خشک کنند و به این ترتیب انقلاب ایران، دموکراسی واقعی را به ثمر نشاند و در ایران جایگاه مهمی پیدا کرد.

این پیروزی و حجم گسترده دستاوردهای حاصل از آن به برکت عوامل متعددی به ثمر نشست از همین رو باید پرسید عوامل پنهان در پیروزی انقلاب اسلامی ایران چیست؟ چه ویژگی انقلاب ایران را از سایر انقلاب ها متمایز می سازد؟

سوال دیگر اینکه انقلاب ایران در سطح منطقه ای و جهانی چه بازتاب هایی داشته است؟

معیارهای پیروزی انقلاب اسلامی

آگاهی بخشی مداوم امام خمینی (ره) موجب بیداری ملت ایران شده و ایرانی ها دور رهبر خود حلقه زدند و به این ترتیب بیانیه ها و سخنرانی های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران راهگشای ملت ایران برای مقابله با ستم شاهنشاهی بود به ویژه اینکه مشی امام مبتنی بر تشویق معنوی و زنده کردن ایمان و استقامت در قلب مومنان بود و بر این اساس ملت ایران با تکیه بر سخنان امام خمینی(ره) قدرت گرفته و در برابر توفان ها تهدیدها و سلاح های مرگبار و پیشرفته قد خم نکردند.

پرواضح است که رهبری حکیمانه امام خمینی (ره) یکی از مهم ترین دلایل شکل گیری انقلاب مردم ایران بود که در نهایت به پیروزی رسید .

در همین ارتباط دکتر «حبیب فیاض» کارشناس مسائل ایران در گفت وگو با العهد،  یکی از مهم ترین عوامل پیروزی انقلاب اسلامی ایران را رهبری امام خمینی (ره)  دانسته و از ایشان به عنوان الگوی اخلاق و تدبیر یاد کرد که برای رسیدن به اهداف با وجود تمام موانع و سختی ها تاکید داشت.

به عقیده او دومین عامل پیروزی انقلاب اسلامی ایران، وحدت مردمی بود که گوش به فرمان رهبر خود بودند و بر سرنگونی نظام شاهنشاهی که در خدمت منافع آمریکا بود، تاکید داشتند.

فیاض ایمان و عقیده را از دیگر عوامل پیروزی انقلاب اسلامی دانسته و گفت: مجموعه این عوامل در نهایت موجب پیروزی انقلاب اسلامی ایران شد.

ویژگی انقلاب اسلامی ایران در مقایسه با سایر انقلاب‌های جهان

انقلاب ایران از این نظر که اهداف آن حتی تا پس از به ثمر نشاندن آن نیز زنده ماند، از سایر انقلاب‌های جهان متمایز است.

به عبارت دیگر به گفته فیاض بر خلاف سایر انقلاب ها که به محض به ثمر نشستن اهداف آن دستخوش تغییر می شود، انقلاب ایران فقط یک اتفاق در مقطع زمانی نبود که پس از اینکه زمام امور را به دست گرفت به پایان برسد بلکه همچنان اهداف خود را پیگیری کرد و این چیزی است که در نظارت همیشگی مردم و رهبران ایران بر قوه مجریه به منظور اطمینان از مطابقت از مطابقت عملکرد آن با تعالیم انقلاب، مشاهده می کنیم.

بازتاب های منطقه ای و بین المللی انقلاب اسلامی ایران

برای درک اهمیت انقلاب اسلامی ایران باید از خود پرسید اگر انقلاب 1357 رخ نمی داد، چه می شد و صحنه منطقه ای و بین المللی چگونه بود؟

در پاسخ به این سوال باید به بازتاب های انقلاب اسلامی ایران در سطح منطقه ای و بین المللی توجه کرده و در نظر داشته باشیم که یکی از نتایج آن در خصوص موضوع فلسطین است.

به عبارت بهتر انقلاب اسلامی ایران مشوق مقاومت فلسطین و ملت های دیگر برای شکست دادن دشمن بود.

به گفته فیاض اگر انقلاب اسلامی ایران نبود، طرح جدی برای مبارزه با اسرائیل و مقابله با گروههای تروریستی نیز وجود نداشت.

اما در خصوص روابط با کشورهای همسایه نیز دکتر فیاض یادآور می شود که انقلاب ایران چه در سطح سیاسی و نظامی و چه علمی و فکری به خارج از آن صادر شد و الگوی تمدنی که ایران به منطقه عرضه داشت،  موجب شد ایران به کشور بزرگ منطقه ای در تمام سطوح تبدیل شود حال آنکه کشورهای همسایه از چنین اقدامی ناتوان ماندند.

به گفته وی الگوی انقلابی ایران مبتنی بر دموکراسی و خودکفایی داخلی و ثبات مواضع بود به گونه ای که با تکیه بر این اصول، انقلاب ایران اهداف مورد نظر خود را محقق ساخت که تازه ترین شاهد آن دستیابی به تفاهم هسته ای است.

فیاض تاکید کرد این ایران بود که مفهوم واقعی حاکمیت و استقلال را معنی کرد و این چیزی است که در موضوع روابط با آمریکا شاهد هستیم به این معنی که اصل همکاری منطقه ای و بین المللی ایران مبتنی بر دوری از دخالت های بیگانگان  و غربی ها در مسائل سایر کشورها است.

سیاه نمایی چهره ایران در رسانه های غربی و عربی

نکته ای که نباید از آن غافل شد اینکه پنهان کردن صورت واقعی ایران به کار اصلی ماشین های رسانه های غربی و عربی تبدیل شده است و در این خصوص موضوعاتی مانند تسلیحات هسته ای و اقلیت های مذهبی و موارد دیگر دستمایه ای قرار گرفته تا وجهه ای نادرست از ایران عرضه شود.

اما واقعیت هایی که ایران در طول 37 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی ثابت کرده است از وجهه درخشان این کشور و درخشش خورشید تمدن در آسمان آن حکایت داشته و تلاش های رسانه های غربی و عربی را برای پنهان کردن تنوع فرهنگی و تمدنی ایران ناکام گذاشته است .

یکی از شواهدی که بر تبلیغات مسموم غرب مهر باطل می زند، زندگی مسالمت آمیز اقلیت های مذهبی و آزادی آنان در برگزاری مراسم مذهبی خود در ایران است.

در این میان تهران پایتخت ایران نیز همواره میزبان همایش های متعدد گفت وگوی تمدن ها بوده است و علاوه بر این ایران به حمایت از مستضعفان جهان شهره است به این معنی که مردم ایران ابتدا در برابر ظلم و ستم شاهنشاهی قیام کرده و به دفاع از مظلومان برخاستند و امروز نیز حامی مقاومت لبنان و فلسطین بوده و در برابر تجاوزات رژیم اشغالگر اسرائیل قد علم کرده و به کشورهای منطقه در مبارزه با تروریسم تکفیری یاری می رسانند.

در ماده 13 قانون اساسی ایران به شکل صریح آمده است ایرانی های زرتشتی، یهودی و مسیحی تنها اقلیت های مذهبی هستند که آزادی مراسم مذهبی برای آنان به رسمیت شناخته شده است و در مجلس شورای اسلامی نیز پنج کرسی دارند به این ترتیب که ارامنه دو کرسی، آشوری ها یک کرسی و یهودیان و زرتشتی ها نیز هر یک کرسی دارند.

همچنین اقلیت‌های مذهبی در اداره‌های دولتی ایران مشغول به کار هستند و در بین سفرا و دیپلمات ها و نیز استاندارهای شهرهای مختلف ایران نیز از اهل تسنن دیده می شوند.

در این میان نقش زنان و حضور آنان در حیات سیاسی ایران نیز یکی از شاخصه‌های اصلی جامعه ایران به شمار می‌آید.

منبع: العهد

انتهای پیام/ر


ویدیو مرتبط :
در محضر خمینی-ویژگی های منحصر به فرد انقلاب اسلامی