سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



سرایت بی‌مهری‌های دولت در قبال منتقدین برجام به تیم مذاکره‌کننده/ انتخابات تمام شد اما هنوز نگاه سیاسی به برجام اصلاح نشده


فؤاد ایزدی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس،با بیان اینکه به نظر من اظهارات آقای صالحی در محیطی که برخی دولت‌ها در رابطه با برجام ایجاد کرده‌اند، شجاعت می‌خواست، اظهار داشت: قبل و بعد از توافق کسانی که نقدهای دلسوزانه‌ای به برجام داشتند با عناوینی مثل بی‌سواد خطاب شدند و در آن دوره اعلام شد که باید به جهنم بروند.

وی افزود: هدف این ادبیات که تکرار هم می‌شد متوقف کردن مباحثی بود که الان بعد از چند ماه از توافق برجام و مدت‌ها پس از روز اجرای برجام متوجه شده‌ایم که مباحث انتقادی قبل از برجام درست بود.

ایزدی با بیان اینکه اگر دولتی‌ها به جای استفاده از ادبیات تند بر علیه انتقادات رویکرد تعامل با منتقدین را پیش می‌گرفتند ، الان وضعیت برجام بهتر از این بود، تصریح کرد: این سبک برخورد برخی از دولتی‌ها به اعضای تیم مذاکره‌کننده نیز سرایت کرده است. اگر فردی مثل دکتر صالحی به خاطر خصوصیت‌های خوب اخلاقی‌شان اظهار نظر دلسوزانه‌ای می‌کنند شاهد آن هستیم که اکنون به عنوان یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده مورد بی‌مهری قرار می‌گیرد.

وی در همین زمینه افزود: برجام متنی است که سال‌ها با ما خواهد بود و تعهداتی در آن داده‌ایم که برخی از آنها 20 تا 25 سال وجود خواهد داشت. اینکه بخواهیم صحبت در مورد برجام را محدود کنیم و قرائتی دولتی از برجام ارائه دهیم و همچنین بگوییم فقط 2-3 نفر حق صحبت در مورد آن را دارند، و افراد دیگر ارزش اظهارنظر ندارند، با ادبیاتی که رئیس‌جمهور قبل از انتخابات ریاست جمهوری در مورد استفاده از متخصصین و دانشگاهیان مطرح کرده بود، مغایر است.

کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه حداقل چیزی که می‌شود در مورد آقای صالحی گفت‌ این است که ایشان چهره‌ای دانشگاهی است، خاطرنشان کرد: آقای صالحی متخصص در این حوزه است و امیدواریم این ادبیات که بارها تکرار شده و حتی گریبانگیر داخل دولت نیز می‌شود، اصلاح شود.

ایزدی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب در نامه خود تاکید بر رصد برجام داشتند، اظهار داشت: ایشان در نامه خود فرمودند برجام مشکلات ساختاری متعددی دارد و اگر به آنها توجه نشود کشور دچار مشکل خواهد شد.

وی با بیان اینکه رهبر انقلاب نامه‌ای به رئیس‌جمهور نوشتند و شروط جمهوری اسلامی را در قبال برجام مطرح کردند، خاطرنشان کرد: هیچ کدام از شروط رهبری در عمل تاکنون اجرایی نشده است.

کارشناس مسائل سیاست خارجی با تاکید بر اینکه برجام صراحتا نقد شده است، گفت: یکی از نکات مثبت برجام می‌توانست این باشد که تعاملات اقتصادی کشور افزایش یابد ولی در عمل اولین تحریمی که بعد از برجام و مغایر با ماده 29 آن اعمال شد محدودیت رفت و آمد به ایران بود که طبق آن شرکت‌ها و افرادی که به ایران سفر کنند اجازه ورود به آمریکا را نخواهند داشت.

ایزدی با بیان اینکه قضیه سوئیفت بسیار پیچیده است، خاطرنشان کرد: اساسا در متن برجام بحث سوئیفت پیچیده  نوشته شده تا امکان بازی با آن وجود داشته باشد و الان هم دقیقا همین اتفاق افتاده است.

وی با تاکید بر اینکه یکی از جرم‌های آقای صالحی هم همین بود که در حوزه تعهدات بانکی طرف مقابل صحبت کرده بود، اظهار داشت: برخی از این مشکلات به متن برجام برمی‌گردد و بخشی دیگر به نوع برخورد دولت آمریکا در اجرای برجام مربوط می‌شود.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به اینکه دولت آمریکا کوچکترین احساس و اجباری در اجرای صحیح برجام نمی‌بیند، تصریح کرد: دلیل این عدم احساس تعهد این است که دولت آمریکا به این نتیجه رسیده که هر قدر برجام را نقض کند دولت آقای روحانی به مردم خود اعلام نخواهد کرد چون نگاه دولت به برجام کاملا سیاسی است.

ایزدی با طرح این سؤال که اکنون بعد از انتخابات چرا هنوز نگاه سیاسی به برجام اصلاح نشده، اظهار کرد: عده‌آی در دولت به برجام قداست ویژه‌ای داده‌اند و به همین دلیل نه کسی داخل دولت می‌تواند نقد کند و نه خارج از آن کسی امکان انتقاد دارد.

وی با تاکید بر اینکه دولت آمریکا اظهارات مقامات ایرانی را رصد می‌کند، اظهار داشت: آنها متوجه شده‌اند اگر برجام را نقد کند طرف ایرانی نقض طرف مقابل را توجیه خواهد کرد از این جهت به راحتی نقض می‌کنند چون می‌دانند برجام برای دولت ایران مسئله‌ای حیثیتی است.

ایزدی در پایان با تاکید بر اینکه دولت سعی دارد به یک متن توافق پرمشکل قداستی خاص بدهد، اظهار داشت:‌ در ادبیات فارسی عبارت «آفتاب تابان» معمولا برای ائمه معصوم استفاده می‌شود و استفاده چنین عبارت ویژه در قبال برچام به نفع منافع ملی کشور نیست.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
بررسی برجام توسط سیروس ناصری، عضو اسبق تیم مذاکره کننده