سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



بارندگی در سرشاخه رودخانه هیرمند در شمال و شرق افغانستان /احتمال جاری شدن سیلاب جدید


محمدرضا امیر مرادی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بارندگی در این مناطق تا حدود 50 میلی متر خواهد بود و با توجه به امتداد آبهای جاری شده آن به سیستان باید مدیریت به بهترین شكل انجام شود.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان یكی از استانهایی است كه احتمال وقوع انواع مخاطره های طبیعی در آن وجود دارد و این امر لزوم وجود رادار هواشناسی در این استان را نشان می دهد.
وی تصریح كرد: رادار هواشناسی جزء طرح های ملی محسوب می شود و هواشناسی استان با توجه به قرار گرفتن در حاشیه دریا و نیز احتمال وقوع سیل، سونامی و توفان به این امكانات نیاز دارد.
مدیركل هواشناسی سیستان و بلوچستان خاطرنشان كرد: سال قبل گرچه در شمال استان افزایش بارندگی وجود داشت اما درجنوب سیستان و بلوچستان با كاهش چشمگیر بارندگی روبرو بود.
منطقه سیستان شامل شهرستانهای زابل، هیرمند، زهك، هامون و نیمروز از حدود 18 سال پیش تاكنون با خشكسالی های مداوم رو به رو بوده بطوریكه تالاب بین المللی هامون به بستر خشك و بی آب و علف تبدیل شده و با هر بار وزش باد، خاك و شن های روان به حركت در آمده و مشكلات متعددی برای ساكنان این منطقه ایجاد می كند.
برخی كارشناسان معتقدند: سیلاب ورودی ناشی از بارندگی های اخیر در آنسوی مرزها است و ربطی به حق آبه ایران از هیرمند ندارد.
به گفته آنان، سیلاب ورودی تداوم چندانی نخواهد داشت و حتی نمی تواند تالاب هامون را آبگیری كند، هر چند كه ممكن است بخشهای اندكی از این تالاب آبگیری شود.
تالاب بین المللی هامون از طریق رودخانه هیرمند آبگیری می شود كه با خشك شدن جریان آب این رودخانه از داخل افغانستان، تالاب نیز خشك شد و هزاران نفر از ساكنان حاشیه دریاچه بیكار شدند و زیستگاه پرندگان و جانواران زیادی به نابودی كشیده شد.
رودخانه هیرمند از كوههای بابایغما و هندوكش در مناطق مركزی افغانستان سرچشمه می گیرد و با طی بیش از هزار كیلومتر به مرز ایران می رسد.
بزرگترین سد افغانستان به نام كجكی در استان هلمند بر روی این رودخانه نصب شده و مانع عبور آب به سمت ایران می شود.
7311 /8005 /6081/ 6075

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
بارندگی و سیلاب در شمال کشور