علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



تکراری بودن تولیدات یکی از معضلات همیشگی صنایع دستی است


پریسا حیدری از هنرمندان فعال در حوزه سفال‌گری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هنرمند سفال و سرامیک با توجه به اهمیت کیفیت بالای صنایع دستی تولیدی در کشور گفت: در درجه اول باید کیفیت تولیدات را بالا برد و طراحی را به روز کرد. مشکل اصلی در حال حاضر این است که طراحی‌ها به روز نیستند و حالت تکراری به خود گرفته‌اند. اگر طراحی به روز و مدرن شود باعث رونق بازاریابی می‌شود. حالت بهتر این است که طراحی سنتی و مدرن با هم ترکیب شوند و ایده‌های جدیدی به وجود آید.

وی در ادامه افزود: صنایع دستی باید با زندگی مردم ارتباط داشته باشد. مردم در درجه اول کالاهایی را خریداری می‌کنند که کاربردی‌تر هستند و مورد مصرفی دارند. کالاهای مصرفی فروش بهتری نسبت به کالاهای تزیینی دارند.

حیدری با اشاره به این مطلب که ارتباط و آشنایی مردم با صنایع دستی ابتدا باید از مدارس شروع شود گفت: مردم نسبت به گذشته بسیار مشتاق‌تر به استفاده از صنایع دستی هستند. در بعضی از رشته‌ها از ایده‌های بسیار جالبی استفاده می‌شود و در برخی رشته‌ها نیزاز ایده‌های تکراری استفاده می‌شود، موفقیت بیشتر با طرح‌های جدید است. از نظر بازاریابی و جذب خریدار و فروش نیز این محصولات موقعیت بهتری نسبت به کارهای سنتی دارد.

وی برگزاری بازارچه‌های نوروزی را امری مهم در رونق صنایع دستی دانست و تصریح کرد: قطعا برگزاری بازارچه‌های موقت نوروزی اقدامی فراگیر و موثر بر بازرگانی و فروش صنایع دستی است. در دیگر ایام سال نیز برگزاری نمایشگاه‌های محلی، منطقه‌ای، ملی تاثیرگذار است و این فعالیت‌ها باید با تبلیغات موثر به خوبی به مردم معرفی شوند تا مخاطب حضور فراگیری در آنها داشته باشد.

این هنرمند فعال در زمینه سفال و سرامیک در ادامه خاطرنشان کرد:هنرمند باید تلاش کند تا آثاری که تولید می کند و در این بازارچه‌ها ارائه خواهد کرد، به غیر از اینکه طراحی روزداشته و مدرن باشد دارای کیفیت بالای تولید هم باشد تا در حوزه فروش قابل رقابت باشد. از نکات مهم دیگرقیمت مناسب محصولات تولید شده است، هنرمندان صنایع دستی خیلی سرمایه‌دار نیستند و از نظر مالی نیاز به حمایت دارند. حمایت سازمان میراث فرهنگی و معاونت صنایع دستی از هنرمندان بسیار در این راستا مهم و مفید است.

حیدری در زمینه لزوم اشتغال‌زایی در عرصه صنایع دستی نیزبیان کرد: هنرمندان صنایع دستی کشور باید برای رونق این حوزه بیش از پیش در بازارهای داخلی و خارجی حضور داشت. برپایی رویدادی فراگیر مانند بازارچه های نوروزی که در همه استان‌های کشور خواهد بود می‌تواند زمینه مناسبی برای ترویج صنایع دستی به‌عنوان یک حوزه اشتغال زا ایجاد کند.


ویدیو مرتبط :
تولیدات صنایع ماشین سازی ورامین09127917885